Princ Harry: Kot oče sem se začel resnično zavedati usodnih posledic nekaterih dejanj

"Ne smemo jim ukrasti prihodnosti. Res ne smemo. To ni naša pravica. Vedno sem verjel, da lahko naslednjim generacijam zapustimo lepši svet, kot smo ga dobili mi."

3.12.2020 ob 5:35 | Foto: Chris Jackson/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Princ Harry: Kot oče sem se začel resnično zavedati usodnih posledic nekaterih dejanj

Pred nedavnim je vojvoda Sussex odkrito spregovoril o tem, kako očetovstvo vpliva na njegov trud za preprečevanje klimatskih sprememb in za lepše okolje.

V novem videoposnetku za platformo WaterBear Network, katere osnovno poslanstvo je ohranjanje narave, je princ povedal, da se je potem, ko je postal oče Archieju Mountbatten Windsorju, začel še bolj zavedati pomena varovanja okolja, preprečevanja globalnega segrevanja in klimatskih sprememb ter skrbi za ohranjanje narave za prihodnje generacije, v katero sodi tudi njegov sin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sussex Family Fan Account

"V trenutku, ko postaneš oče, se vse spremeni. Kajti tedaj se šele začneš zavedati usodnih posledic nekaterih dejanj in se resnično vprašaš, kakšen smisel ima na svet spraviti bitje, če bo potem, ko bo dočakalo tvojo starost, vse v plamenih," je povedal v posnetku.

"Ne smemo jim ukrasti prihodnosti. Res ne smemo. To ni naša pravica. Vedno sem verjel, da lahko naslednjim generacijam zapustimo lepši svet, kot smo ga dobili mi."

Harry se že dolgo zavzema za preprečevanje klimatskih sprememb in za ohranitev narave ter je priložnost izkoristil za poziv h konkretnim dejanjem, ki bi peljala v to smer, kajti zgolj besede in obljube prihodnjim rodovom ne bodo prinesle za življenje prijaznejšega okolja:

"Zame osebno je pomembno besede udejanjiti in prav to je namen WaterBeara: spodbujanje in podpiranje tistih, ki aktivno ukrepajo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WaterBear (@waterbearnetwork)

Harryjevo sodelovanje z omenjeno platformo ni edini način, s katerim se princ bori za lepše okolje. Vojvoda sodeluje s kraljičino iniciativo Commonwealth Canopy, leta 2015 ustanovljeno organizacijo za ohranjanje gozdov v državah Združenega kraljestva ter je aktivno vključen v projekte za ohranjanja naravnega okolja v Afriki.

Med drugim je predsednik prostovoljne organizacije African Parks, ki skrbi za naravne rezervate na črni celini, ter kraljevi pokrovitelj organizacije Rhino Conservation Botswana, katere namen je ohranjanje nosorogov v Botswani. 

Preberite še: Tragična ljubezenska zgodba Davida Attenborougha in njegove soproge

Morda vas zanima tudi: Devet načinov, s katerimi ogrožamo svoj obstanek na Zemlji


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)