Zvezdnik filma Jurski park o težki bolezni: Ni me strah smrti

Igralec Sam Neill se bori z rakom, zdravljenje s kemoterapijo pa po njegovih besedah ni prineslo nadejanih rezultatov.

18.10.2023 ob 9:42 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Zvezdnik filma Jurski park o težki bolezni: Ni me strah smrti

76-letni zvezdnik filma Jurski park Sam Neill je oboževalcem razkril zadnje podatke o njegovi bitki z rakom in zaupal, da dosedanje zdravljenje s kemoterapijo ni obrodilo sadov.

Igralec novozelandskih korenin je dejal še, da trenutno jemlje zdravila, po zaslugi katerih je rak že eno leto v remisiji, vendar se zaveda, da bodo ta sčasoma prenehala učinkovati.

"V bistvu ne vem, koliko časa mi je še ostalo. Ko kemoterapija ni bila uspešna, sem se vprašal: kaj pa sedaj?" je povedal igralec, ki je dejstvo, da boleha za redko obliko krvnega raka, prvič javno obelodanil marca letos.

Potem ko kemoterapija ni bila uspešna, se je Sam odločil raziskovati možnosti in tako začel jemati zdravilo, na katero se je po besedah igralčevega zdravnika telo odlično in hitro odzvalo in je rak tako eno leto v remisiji.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SamNeillTheProp (@samneilltheprop)

"Na presenečenje vseh je začelo delovati," je zaupal, se pa, tako kot Sam zaveda, da učinki ne bodo trajali večno.

"Držijo (zdravila) me pri življenju in življenje je nedvomno ljubša alternativa. A moram biti realen. Eden od zdravnikov me je posvaril, da zadeva nekoč ne bo več učinkovita in da moram na to biti pripravljen. Ni me strah smrti. Mi pa gre na živce, ker je še veliko stvari, ki bi jih rad počel," je še zaupal Neill.

Zveznik je v intervjuju za Australian Story dejal še, da je trenutno bolezen trdno v remisiji, da namerava storiti vse, da bi tako tudi ostalo in da bo tedaj, ko zdravilo ne bo več učinkovito, začel iskati druge možnosti zdravljenja. "Področje zdravljenja raka je trenutno zelo široko. Ko nekaj ne deluje, skušamo najti kaj drugega."

Čeprav je novica o igralčevem stanju vse prej kot spodbudna, se Sam ne obremenjuje preveč z diagnozo, temveč ima v mislih druge zadeve in bi rad še kaj dodal na svoj bogati repertoar vlog:

"Rak me ne zanima preveč. Vem, da ga imam, a ukvarjam se s pomembnejšimi stvarmi. Ideja o upokojitvi me navdaja z grozo. To, da ne bi mogel početi stvari, ki jih rad počnem, bi mi zlomilo srce."

Trenutno snema televizijsko adaptacijo knjižne uspešnice avtorice Liane Moriarty Apples Never fall in načrtuje še snemanje druge sezone mini serije The Twelve.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Half Measures Podcast (@halfmeasurespodcast)

To sicer ni prvič, da je razkril načrte, ki jih kljub diagnozi ne namerava spreminjati. V začetku tega leta je za BBC povedal, da ga ne zanima nič drugega kot življenje, za pisanje spominov pa se je odločil potem, ko so mu zdravniki med predstavitveno turnejo filma Jurassic World: Dominion leta 2022 sporočili žalostno novico.

"Mislil sem si, da nekaj potrebujem in si rekel, da kaj, če bi začel pisati? Nisem verjel, da imam v sebi knjigo. Mislil sem, da bom pisal le zgodbe. Vendar me je pisanje čisto navdušilo," se je pošalil in dejal, da so ga založniki spodbujali, da bi vendarle dokončal knjigo, preden bi prišel njegov čas.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SamNeillTheProp (@samneilltheprop)

Povzeto po portalu New Idea

Preberite še: Žalujoča hči Raya Liotte: z očetom sta imela poseben odnos

Morda vas zanima tudi: Tragične izgube Lise Marie Presley, Elvisove edinke


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)