Reese Witherspoon za predsednico? Njene politične ambicije vas lahko presentijo

Reese Witherspoon ne izključuje možnosti, da bi nekoč zaplula v politične vode.

27.10.2020 ob 9:25 | Foto: Chris Jackson/GettyImages, Instagram | Avtor: M. FL.

Reese Witherspoon za predsednico? Njene politične ambicije vas lahko presentijo

Reese Witherspoon za predsednico Združenih držav? Z oskarjem nagrajena igralka je namignila, da bi se lahko potegovala za stolček v politiki denimo leta … 2040, piše E!.

Med gostovanjem v podkastu SmatLess je na vprašanje voditelja Jasona Batemana, če jo zanima kariera na političnem parketu, odgovorila takole: "Mislim, nikoli ne bi rekla nikoli, kajti ne vem, kje bom, ko bom stara, recimo 65 let."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by “SmartLess” (@smartless) on

Pojasnila je tudi, zakaj sploh razmišlja v tej smeri: "Prepričana sem, da za boljše vodenje potrebujemo boljše ravnovesje. Ženske predstavljamo polovico populacije, v senatu pa še zdaleč nimamo polovice, kar je bizarno. Sploh, ker odločitve najvišjih državnih organov velikokrat zadevajo naša telesa."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

44-letna igralka je dodala: "Prav tako je v senatu zastopanih premalo temnopoltih, ki v naši državi predstavljajo skoraj večino. Kje je tu pravo razmerje? Saj veste, uravnoteženost s smislu ying-yang?"

Prepričana je, da ženske drugače od moških gledajo na moč in so zato v prednosti: "Ženske smo bolj naklonjene sodelovanju in iskanju rešitev." Kot dokaz temu je izpostavila vodenje njene produkcijske hiše Hello Sunshine:

"Nihče ne čuti potrebe po tem, da bi bil številka ena. Gre za razpršeno moč in delitev odgovornosti. Nihče ne diktira dogajanja, nihče ne vsiljuje svojih pogledov in odločitev. Gre za kolektivne ideje in zadeva odlično deluje."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

Batemanova sovoditelja, Will Arnett in Sean Hayes sta povedala, da bi jo z veseljem volila, če bi denimo kandidirala za senatorko: "Zagotovo bi dobila veliko glasov."

Njune besede je Reese obrnila na šalo: "Ja, verjamem. Merila v naši deželi so se zelo znižala," je pripomnila v smehu in se pri tem obregnila od druge, nekoč zvezdnike, ki so se ali se želeli podati v politiko, med katerimi sta na prvih mestih Donald Trump in Kanye West.

A trenutno je igralka povsem zadovoljna s svojo kariero v zabavljaštvu. "Všeč mi je, kar počnem Vesela sem, da je tako."

Preberite še: Reese Witherspoon: Doživela sem grozne stvari

Morda vas zanima tudi: Reese Witherspoon pokazala, kaj se zgodi, če ima otrok dolgo ime


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)