Policistka Specter prvi LGBT lik v Disneyjevi risanki

Risanka Naprej, ki te dni prihaja v slovenske kinematografe, predstavlja prvi odkriti LGBT lik - policistko Specter.

27.2.2020 ob 5:35 | Avtor: Da. M./STA

Policistka Specter prvi LGBT lik v Disneyjevi risanki

V novem animiranem filmu v produkciji Disney-Pixarja Naprej, postavljenem v suburbani fantazijski svet, se pojavi enooka policistka Specter, ki v pogovoru z drugimi liki razkrije, da je v istospolni zvezi.

Policistka je po pisanju italijanske tiskovne agencije Ansa prvi odkriti LGBTQ lik, ki se pojavi v Disneyjevi animirani produkciji.

V animiranem filmu Naprej po scenariju in v režiji Dana Scanlona po navedbah Anse ni jasno, ali je policistka Specter lezbijka ali biseksualka, so pa producenti potrdili, da so njen lik ustvarili namenoma. "Naš svet smo želeli nekoliko odpreti, da bi bolje predstavljal današnjo družbo," je za Yahoo Entertainment dejala producentka filma Kori Rae.

Je na svetu še kaj čarobnosti?

Animirani film Naprej bo v naših kinih na ogled od nedelje, 1. marca.

Risanka nas popelje v fantazijski svet škratov, zmajev, morskih deklic, samorogov, palčkov in drugih mističnih bitij, ki so nekoč živela v pravljici, zdaj pa tudi njihov svet izgublja svojo čarobnost. Namesto čarovnije uporabljajo mobilne telefone, kosilnice in avtomobile, zato se brata škrata Ian in Barley Lightfoot odpravita na popotovanje, da bi odkrila, če je kje na svetu še ostalo kaj čarobnosti.

Napovednik za film: 

.

Nekateri starši ogroženi

Po pisanju omenjene italijanske agencije pa je že najava risanke sprožila ogorčenje vernih staršev. Ti menijo, da njihovi otroci skozi animirane filme ne bi smeli biti podvrženi "homoseksualni indoktrinaciji", je poročala Ansa.

Ob tem je italijanska tiskovna agencija navedla, da so se v drugih Disneyjevih produkcijah že pojavile istospolne scene - v igrano-animirani različici filma Lepotica in zver iz leta 2017 v režiji Billa Condona in v lanskem zadnjem filmu iz aktualne trilogije Vojne zvezd, Vzpon Skywalkerja v režiji J.J. Abramsa.

Preberite še: »Učiteljica, jaz bom itak youtuber« (Piše: Petra Cerar)

Morda vas zanima tudi: Modrosti Eda Sheerana: Kaj nas uči rdečelasi glasbenik

Ne spreglejte najbolj zanimivih vsebin, prijavite se na e-novice portala Mična --> TUKAJ


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)