To je prvi trailer filma o televizijskem spolnem škandalu, ki je pretresel Ameriko

Tu je prvi videonapovednik težko pričakovanega filma Bombshell, ki govori o enem najbolj odmevnih spolnih škandalov v Ameriki. Ta je močno zaznamoval televizijsko hišo Fox News in njenega ustanovitelja Rogerja Ailesa.

9.9.2019 ob 10:10 | Foto: IMDb | Avtor: F. M.

To je prvi trailer filma o televizijskem spolnem škandalu, ki je pretresel Ameriko

Zgodba o spolnem škandalu na televiziji Fox News kmalu prihaja na velika platna. Škandal je s televizije odnesel Rogerja Ailesa, njenega ustanovitelja in vodjo. Ailesa je več žensk obtožilo spolnega nadlegovanja, ta pa je obtožbe zanikal vse do svoje smrti. Umrl je predlani.

Zvezdniška igralska zasedba

In koga bomo gledali v filmu Bombshell? Nekdanjo voditeljico Fox News Gretchen Carlson, ki je julija 2016 proti Ailesu vložila tožbo, bo zaigrala Nicole Kidman. Potem ko je Carlsonova v tožbi izjavila, da je službo izgubila zato, ker ni želela spati z Ailesom, je s podobnimi zgodbami na plan prišlo še več kot 20 drugih žensk. Ena od njih je tudi Megyn Kelly, ki jo je v filmu upodobila Charlize Theron. Da je zvezdniški nabor močnih žensk še boljši, so k filmu dodali še Margot Robbie, ki je dobila sicer izmišljeno vlogo Foxove producentke.

V vlogi Rogerja Ailesa, pokojnega medijskega mogotca, ustanovitelja in direktorja Fox News bo nastopil igralec John Lithgow. Avstralskega medijskega mogotca Ruperta Murdocha, ki je Ailesu naročil, naj ustanovi to konservativno televizijo, ki je luč sveta ugledala leta 1996, bo zaigral Malcolm McDowell.

Zgodba o ženskah, ki so spregovorile

Zgodbo so v film vlili pri produkcijski hiši Annapurna Pictures, scenarij je napisal oskarjev nagrajenec Charles Randolph, na režiserski stolček pa je sedel Jay Roach. V čisto prvem trailerju za film ni veliko besed. A so pogledi med tremi omenjenimi ženskami med vožnjo v dvigalu sami po sebi precej pomenljivi.

To je sicer že druga upodobitev dotičnega spolnega škandala. Letos je namreč na to temo izšla že miniserija The Loudest Voice z Russellom Crowom v glavni vlogi. Medtem ko je miniserija govorila prevsem Ailesovo zgodbo, bo film veliko več pozornosti namenil ženskam. Komaj čakamo premiero, ki jo napovedujejo konec leta!


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)