Ogled serije Emily v Parizu je vedno dobra ideja

Priljubljena serija nas navdušuje, podrobnosti s snemanja in mladi igralci pa so še dodaten razlog, da si že nocoj vzamemo čas za Netflix.

26.1.2021 ob 5:50

Slika avtorja - Danaja  Lorenčič Piše:

Danaja Lorenčič

Ogled serije Emily v Parizu je vedno dobra ideja

Serija Emily v Parizu je na Netflixu dostopna že od oktobra, vendar za njen ogled nikakor ni prepozno. Predstavlja namreč popolno sprostitev, ki je v času pandemije še kako zaželena, obenem pa navdušuje s čudovitimi prizori Pariza in dovršenim modnim slogom glavne junakinje.

Ustvaril jo je Darren Star, ki se je podpisal tudi pod serije Pomlajena, Seks v mestu, Melrose Place in Beverly Hills, 90210. Za izbiro oblačil pa je poskrbela legendarna stilistka Patricia Field, ki je zaslovela s serijo Seks v mestu. Le katera modna navdušenka se ne spomni izjemnih oblačil in čevljev, ki jih je nosila Carrie Bradshaw?

Glavna igralka se je zaradi vloge preselila v Pariz

V glavni vlogi se predstavlja Lily Collins - hči britanskega pevca Phila Collinsa in ameriške igralke Jill Taveman, ki je že pri dveh letih prvič nastopila na televiziji. Prav tako je bila uspešna tudi v manekenstvu - španska revija Glamour jo je leta 2008 imenovala za mednarodni model leta, bila pa je tudi zaščitni obraz modne hiše Lancôme.

Lily je v zadnjih desetih letih nanizala kar nekaj uspešnih vlog. Pri dvaindvajsetih je bila Sneguljčica v filmu Zrcalce Zrcalce, pojavila se je v romantičnih komedijah, kot so Stuck in Love, The English Teacher in Love, Rosie, leta 2017 pa je nastopila v pretresljivi drami To the bone, kjer je uprizorila dekle, ki zaradi anoreksije skoraj umre. Ta vloga je bila zanjo izjemno zahtevna, saj se je v mlajših letih sama spopadala z motnjami hranjenja, o čemer je pisala v svoji avtobiografiji Unfiltered: No Shame, No Regrets, Just Me. Zaradi vloge je morala shujšati do kosti, vendar je kmalu po snemanju spet pridobila nazaj svojo težo in se vrnila k zdravemu načinu življenja, saj pravi, da sta anoreksija in bulimija zanjo stvar preteklosti.

Ko so jo v nekem intervjuju vprašali, zakaj je sprejela vlogo Emily, je dejala: ''Ker verjame, da besedi NE sledi vejica, in ne pika. Torej ne obupa ob zavrnitvah in jih ne jemlje kot nekaj dokončnega. Če bi jaz na začetku svoje igralske poti sprejela vse NE-je, ki sem jih bila deležna, danes zagotovo ne bi počela tega, kar počnem. Seveda pa sem pristala na sodelovanje tudi zato, ker sem velika oboževalka serije Seks v mestu.''

 

Za potrebe snemanja je štiri mesece živela v Parizu, a njena izkušnja z bivanjem v francoski prestolnici ni bila niti malo romantična. Dva tedna je bila namreč brez tople vode, njeno stanovanje ni imelo ogrevanja, dvigalo je bilo pokvarjeno in v hiši so ves čas nekaj popravljali. Zaradi omenjenih nevšečnosti je vprašala ustvarjalce serije, če vse to počnejo namenoma, da bi lažje sočustvovala z Emily.

Lily, za razliko od Emily, govori francosko

Kritiki seriji večinoma niso bili naklonjeni. Očitali so ji, da je dogajanje preveč predvidljivo, da ji primanjkuje samoironije in da je Pariz prikazan skozi rožnata očala. Nekatere je zmotilo tudi to, da se v zgodbo ni mogoče vživeti, saj je malo verjetno, da bi lahko Emily, ki sploh ne govori francosko, dobila priložnost za delo v francoski oglaševalski agenciji.

Toda zanimivo je, da Lily Collins, za razliko od Emily, zna govoriti francosko – in to zelo dobro. Pred leti je za neko revijo povedala, da v francoščini ni le govorila in brala, ampak tudi sanjala. Zato bo morda tudi glavna junakinja v drugi sezoni obvladala francoščino. 

Priljubljena igralka se je pred kratkim odzvala na kritike, ki jih je bila deležna Emily v Parizu. Priznala je, da je bila zaradi negativnih odzivov na serijo, ki jo pomaga tudi ustvarjati, prizadeta, vendar sedaj to dojema kot priložnost za izboljšanje.

Nekaj zanimivosti o igralski zasedbi

Lucas Bravo, ki igra vročega kuharja Gabriela, je dva meseca delal kot pomočnik kuharja. ''Pred nekaj leti sem delal kot natakar v nekem lokalu in ko je pomočnik kuharja dal odpoved, sem vprašal, če lahko prevzamem njegovo delovno mesto, saj sem se želel naučiti nekaj novega,'' je povedal v nekem intervjuju.

Igralka Ashley Parker, ki je upodobila Mindy, je zvezda na Broadwayu, zato v seriji zares prepeva, čeprav to sprva ni bilo načrtovano. Toda, ko jo je Darren Star videl v predstavi Zlobna dekleta, ga je tako očarala s svojim glasom, da je to vključil v njen lik.

Na snemanju je bilo zelo prijetno vzdušje. Trije igralci so se celo tako dobro razumeli, da so ob koncu snemanja živeli skupaj – Ashley (Mindy), Lucas (Gabriel) in Samuel Arnold (Julien).

Če se vam zdi igralec William Abadie, ki v seriji nastopa kot Antoine Lambert, znan, to pomeni, da se ga spomnite iz serije Gossip Girl, kjer je igral očima od Blair Waldorf.

Da so lahko posneli prizor v pariški Operi, je bila opera za potrebe snemanja eno noč zaprta. In če ste ob dih jemajoči črni obleki in pričeski Lily Collins pomislili, da neverjetno spominja na igralko Audrey Hepburn, to ni naključje – s tem se je namreč stilistka Patricia Field želela pokloniti omenjeni hollywoodski legendi.

Bralni namigi za oboževalce serije

Ker bo na drugo sezono potrebno še nekaj časa počakati, si lahko čakanje popestrite z branjem, ki vas bo, podobno kot Emily, popeljalo v osrčje najbolj romantičnega mesta v Evropi.

Kako biti Parižanka vedno in povsod - Audrey Diwan , Caroline De Maigret , Sophie Mas , Anne Berest

Pariz je vedno dobra izbira - Nicolas Barreau

Razpoložena za Pariz – Vesna Milek

Pariška žena - Paula McLain

Coco Chanel in vonj ljubezni - Michelle Marly

Preberite še: The Queens Gambit: Najbolj gledana serija v zgodovini Netflixa, ki je obudila zanimanje za šah

Morda vas zanima tudi: Peaky Blinders (Birminghamske tolpe) se bodo zaključile s filmom


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)