Nova serija, ki sproža ogromno komentarjev in odpira mnoga vprašanja

The Premise je serija z mnogimi znanimi obrazi, ki pod vprašaj postavlja smiselnost načina življenja, ki ga trenutno živimo.

1.10.2021 ob 5:10 | Foto: Imdb | Avtor: E. N.

Nova serija, ki sproža ogromno komentarjev in odpira mnoga vprašanja

Se še spomniš, ko so pred leti izšle prve epizode serije Black Mirror in šokirale s kar nekaj šokantnimi prizori, ki so potencirano izpostavljali težave moderne družbe? Od takrat se je marsikatera napoved žal tudi uresničila, trenutno pa gledalce osvaja nova serija s podobno tematiko, a prikazano na povsem drugačen način.

Če si si kdaj ogledala kakšno epizodo serije The Office, se gotovo spomniš Ryana Howarda, ki ga je upodobil igralec B. J. Novak. Ravno slednji si je zamislil The Premise, ki si jo lahko ogledaš na portalu Hulu in na spletu sproža mnoge komentarje ter vprašanja. Govori namreč o trenutnem stanju družbe in anomalijah hitrega in individualističnega življenja. Zanimiv pa je predvsem način podajanja problematike gledalcu. V vsaki izmed epizod se zgodba namreč odvija skozi vsakdan enega izmed glavnih protagonistov, med katerimi je, mimogrede, tudi nekaj že poznanih obrazov. V glavnih vlogah so se znašli Jon Bernthal, Meghan Noel, Lucas Hedges, Lola Kirke in drugi.

V seriji so svoje mesto našli dobra mera cinizma, paradoksov in težav, s katerimi se sooča moderna družba. Živimo prehitro? Sebično? Narobe? Takšna in drugačna vprašanja se bodo ob ogledu gotovo začela porajati marsikateremu gledalcu.

Jesensko nižanje temperatur nas bo tako gotovo dlje časa zadrževalo pred ekrani in če iščeš še kakšen predlog, naj omenimo še, da na Netflix prihaja druga sezona oboževane serije Bridgerton, tisti, ki imate raje stare klasike, pa se boste od oktobra dalje lahko na isti platformi smejali kultnemu Seinfeldu. Znan je tudi že datum izida enega najbolj anticipiranih filmov tega leta Don't Look Up, v katerem bo zaigral Leonardo DiCaprio ob boku Jennifer Lawrence, Timotheeja Chalameta in Jonah Hilla. Film bo na Netflixu 24. decembra. Na HBO pa osvaja reševanje zakona Scenes from a Marriage in še bi lahko naštevali.

Skratka, večeri se daljšajo in brez slabe vesti jih lahko izkoristimo ogrnjeni v odejo, s pokovko in kakšnim čajem v roki. In seveda, v najljubši družbi.

Preberite še: Najboljše serije in filmi, ki jih bomo gledali v hladnih dneh

Morda vas zanima tudi: Romantične serije, ki vas bodo očarale


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)