Nov dokumentarec o Britney Spears ponovno spodbudil gibanje #freebritney

V teh dneh na socialnih omrežjih zopet videvamo ključnik #freebritney, razlog zanj pa je izid novega dokumentarca, ki razkriva podrobnosti pevkinega življenja.

14.2.2021 ob 5:50 | Foto: Mike Blake/Reuters | Avtor: E. N.

Nov dokumentarec o Britney Spears ponovno spodbudil gibanje #freebritney

Že pred časom smo ugibali, kaj se dogaja z nekdanjo pop princesko Britney Spears, ki takrat pozornost javnosti ni pritegnila z izidom nove pesmi, temveč čudnimi objavami na svojem instagram profilu. Mediji so ugibali, ali gre za odvisnost od drog, duševne stiske ali kaj drugega, a nekaj je bilo jasno. Dogajajo se čudne stvari.

Kmalu so pričele krožiti novice, da pevka, ki je nekdaj zavzemala vrhove svetovnih glasbenih lestvic, živi v ujetništvu. Še več, popolno kontrolo nad njo naj bi imel njen oče, Jamie Spears, ki naj bi že več let prevzemal odgovornost za vsak korak svoje slavne hčerke. Iz medijev smo nato izvedeli, da ima oče pravzaprav nad Britney dodeljeno skrbništvo ter da sama brez njegovega dovoljenja ne more in ne sme početi ničesar. Prav tako naj bi bilo omejeno njeno gibanje, videvanje njenih otrok, vožnja avta in celo njene težko prislužene finance. Novice in pričevanja so na socialnih omrežjih sprožila gibanje #freebritney, ki se je zavzemalo za to, da pevka lahko ponovno zaživi svobodno življenje.

Pred dnevi pa je na ameriški platformi Hulu izšel dokumentarec, ki je ponovno odprl vprašanja o nekdaj popularni pevki. Framing Britney, ki ga je pod svojim okriljem pripravil New York Times govori o peklenskih zadnjih 13 letih življenja pop princese, ki je bila ob prelomu tisočletja ljubljenka občinstva s celega sveta. Dokumentarni film portretira »žensko s psihičnimi težavami«, ki so posledica slave, a v resnici je razlogov za psihični zlom Britney veliko več. Šlo naj bi za več desetletji zlorab in škodljivega vpliva njenega očeta, ki si je po zatonu njene kariere prilastil vse pravice nadzora nad njo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #FreeBritney (@freebritneymovement)

V dokumentarcu uradne izjave Britney sicer ni, prav tako v njem ne vidimo njenega očeta. Namesto njiju o pevkinem življenju govorijo njeni bližnji, nekdanji zaposleni, prijatelji in celo nekdanji fantje. V Framing Britney namreč vidimo tudi Justina Timberlakea, ki naj bi v pop princeskinem življenju igral veliko vlogo. Odgovoren naj bi bil celo za zaton Spearsove kariere.

Ljubljenka mnogih oboževalcev trenutno še vedno živi pod nadzorom očeta, prav tako na njenem instagramu še vedno lahko spremljamo precej nenavadne objave. Nazadnje je s svojimi sledilci ob izidu dokumentarca delila tri leta star video svojega nastopa za skladbo Toxic in zapisala: »Ne morem verjeti, da se je ta nastop zgodil pred tremi leti. Vedno bom oboževala oder … trenutno pa je čas, da se naučim biti normalen človek. Všeč mi je, da lahko preprosto uživam v majhnih stvareh vsakdanjega življenja. Vsak človek ima svojo zgodbo in pogled nanjo. Vsi živimo tako različna lepa življenja. Zapomnite si, ne glede na to, kaj mislimo, da vemo o življenju nekoga, nič se ne more primerjati s tem, kaj sam doživlja stran od kamer in žarometov.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears)

Mnogi se sprašujejo, ali to sporočilo govori o življenju pod nadzorom njenega očeta, prvič pa je o slednjem svoje mnenje podal tudi pevkin fant Sam Asghari. »Pomembno je, da ljudje razumejo, da nimam niti malo spoštovanja do nekoga, ki poizkuša vršiti kontrolo nad najinim razmerjem in neprestano meče polena pod noge. Po mojem mnenju je Jamie (pevkin oče op.a.) popoln kreten. Ne bom se spuščal v podrobnosti, ker sem vedno spoštoval najino zasebnost, po drugi strani pa nisem prišel v to državo zato, da ne bi mogel izražati svojega mnenja in svobode,« je zapisal na svojo instagram zgodbo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sam Asghari (@samasghari)

Dokumentarec je v nekaj v dneh od izida požel mnoge pozitivne komentarje in številni ga označujejo za prelomen korak v situaciji, v kateri že leta živi Britney. Pohvalile so ga tudi mnoge hollywoodske zvezdnice, med njimi Sarah Jessica Parker, pevka Miley Cyrus pa je v podporo pop princeski na nedavnem nastopu z odra vzkliknila »Britney, obožujemo te!«.

Srčno upamo, da bo žalostna in grozljiva zgodba končno dobila epilog in da bo dokumentarec vzpodbudil javnost, da se zave, kakšne grozote se lahko odvijajo za kamerami znanih obrazov. Vsekakor pa si želimo, da takšnega scenarija, kakršnemu smo priča v dokumentarnem filmu, ne bi bilo treba trpeti čisto nobenemu na svetu.

Preberite še: #FreeBritney: Kaj se dogaja z Britney Spears?

Morda vas zanima tudi: Jennifer Lopez iskreno o karanteni, tesnobi in terapijah


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)