Pretresljiva izpoved Paris Hilton: V internatu sem bila vsakodnevno deležna duševnih, čustvenih in fizičnih zlorab

Paris Hilton je na sodišču povedala, kaj se je z njo dogajalo med bivanjem v internatu, v katerega so jo poslali starši.

9.2.2021 ob 8:20 | Foto: Robert Cianflone/Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Pretresljiva izpoved Paris Hilton: V internatu sem bila vsakodnevno deležna duševnih, čustvenih in fizičnih zlorab

Da ima življenje na veliki nogi tudi temno plat, dokazuje pričevanje slavne Paris Hilton, ki je včeraj na sodišču v Utahu pripovedovala o dogodkih iz svojih najstniških let in s tem podprla zakonodajo zvezne države Utah, osredotočeno na odpravo zlorab v državnih ustanovah za oskrbo.

Paris je kot najstnica krajši čas obiskovala prevzgojni zavod Provo Canyon School in med tem bivala v internatu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica Pike (@jessicapike.model)

 "Moje ime je Paris Hilton in sem bila žrtev institucionalne zlorabe. Danes govorim v imenu na sto tisoče otrok, ki so trenutno v vzgojno izobraževalnih ustanovah širom naše države," je začela svoje pričevanje in nadaljevala:

"Zadnjih dvajset let me mučijo nočne more, v katerih me sredi noči ugrabijo neznanci, me zvežejo in zaprejo v eno od ustanov. Želim si, da bi lahko rekla, da so nočne more zgolj plod moje domišljije, vendar to ni res. So posledice dogodkov, ki so se mi zgodili v preteklosti."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RePosteo

V nadaljevanju je opisala, kaj se je med njenim bivanjem v internatu omenjene šole dogajalo: "Vsakodnevno sem bila deležna verbalnih, duševnih in fizičnih zlorab. Odrezali so me od zunanjega sveta in me oropali vseh osnovnih človekovih pravic."

Starši so Paris v Provo Canyon School poslali z namenom. In sicer v odgovor na njeno zabavljaško življenje v najstniškem odbobju. Tam je ostala enajst mesecev, 39-letnica pa se sedaj zavzema za zaprtje omenjene ustanove, kjer naj bi se podobne zlorabe še dogajale.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

"Brez kakršne koli diagnoze sem bila prisiljena uživati zdravila, pod vplivom katerih sem bila omotična in izčrpana. 11 mesecev nisem zadihala svežega zraka in ne videla sončne svetlobe. Zasebnosti nisem imela, tudi na stranišču in pod prho sem bila vedno pod nadzorom. Tedaj sem bila stara 16 let, še otrok, in občutek sem imela, da oči drugih vselej prebadajo moje golo telo."

Zvezdnica je na omenjene dogodke opozorila že v svojem dokumentarnem filmu This is Paris, ki so ga na You Tubu prvič predvajali septembra lani.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

"Govoriti o nečem tako osebnem in pretresljivem je še vedno strašljivo," je še povedala v svojem pričevanju in dodala: "Moja izkušnja je dokaz, da denar nikogar ne varuje pred zlorabami."

Kmalu po objavi omenjenega dokumentarnega filma se je na navedbe odzvala tudi obtožena ustanova. Njeni predstavniki so tedaj za People v izjavi za javnost zapisali:

"Ne odobravamo in ne spodbujamo nikakršnega nasilja in zlorab. Vsakršna takšna obtožba zahteva takojšno zakonsko obravnavo služb za varovanje otrok in za izvajanje kazenskega pregona. Zavezani smo, da zagotavljamo kvalitetno oskrbo mladostnikom s posebnimi, pogosto kompleksnimi čustvenimi, vedenjskimi in psihiatričnimi potrebami."

V ekskluzivnem intervjuju za E!online septembra, po objavi dokumentarca, je zvezdnica odgovorila tudi na vprašanje, zakaj je tako dolgo molčala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

"Takoj, ko sem zapustila ustanovo, sem si obljubila, da o tem, kar se je dogajalo za njenimi zidovi, ne bom več razmišljala in da o tem z nikomer ne bom govorila. Obljubila pa sem si še, da bom nekoč storila vse, da to šolo zaprejo," je tedaj komentirala svoj molk in kasnejše razkritje.

Povzeto po portalu E!online

Preberite še: Reese Witherspoon: Doživela sem grozne stvari

Morda vas zanima tudi: Bill Cosby v prvem intervjuju po obsodbi: Ne bom se opravičeval


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)