Britney Spears izgubila sodno bitko z očetom

Sodišče je razsodilo, da lahko oče Britney Spears še naprej upravlja s premoženjem hčerke.

11.11.2020 ob 8:50 | Foto: Danny Moloshok/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Britney Spears izgubila sodno bitko z očetom

Oče pevke Britney Spears, James Spears, že 12 let bdi nad premoženjem slavne hčerke. Kot pravi sam, zaradi zaskrbljenosti za njeno duševno zdravje. A Britney se s tem ne strinja in se s sodnimi postopki bori proti njegovi nadvladi.

Med zadnjim zaslišanjem je pravni zastopnik zvezdnice dejal, da Britney in oče nimata trdnega odnosa, da se ga ona boji in da že lep čas sploh nista govorila. Odvetnica skrbnika je to zanikala in pojasnila, da oče deluje zgolj v interesu hčerke, za skrhan odnos med njima pa je okrivila njene odvetnike.

Sodnica je v razsodbi, s katero je zavrnila pevko navedla, da bo obravnavala morebitne prihodnje zahteve za njegovo razrešitev ali popolno odstranitev, do tedaj pa gospod Spears ostaja skrbnik in upravljalec hčerkinih financ.

Pravna bitka poteka v ozadju gibanja "Free Britney". Gre za skupino oboževalcev, ki verjamejo, da je pevka v ujetništvu njenega očeta.

--> #FreeBritney: Kaj se dogaja z Britney Spears?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #FreeBritney (@freebritneymovement) on

V Združenih državah Amerike je sicer pogosta pravna praksa, da sodišče dodeli polna pooblastila za nadzor financ nekoga, ki za to ni sposoben, bodisi zaradi fizičnih ali psihičnih razlogov. 

Potem, ko se je pevka leta 2007 ločila od tedanjega soproga Kevina Federlina in izgubila skrbništvo nad otroki, ki jih redno obiskuje, je polnila naslovnice z različnimi izgredi.

Foto: Steve Maracus/Reuters 

Zaskrbljena javnost je spremljala, kako si je pobrila lase, kako se je z dežnikom znesla nad avtomobilom in kako je bila večkrat sprejeta v rehabilitacijske ustanove.

Potem, ko leta 2008 bivšemu soprogu ni hotela predati sinov in se je uprla policistu, je bila pripeljana na psihiatrično kliniko, posledično je bilo istega leta očetu dodeljeno skrbništvo nad njenim premoženjem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by #FreeBritney (@freebritneymovement) on

Od tedaj je izdala tri albume, dve leti nastopala v Las Vegasu in gostovala kot sodnica v oddaji The X Factor.

Vse to so za Britney in njene oboževalce dovolj močni dokazi, da je sposobna skrbeti zase in da bi se lahko znebila pravnih okov, s katerimi oče nadzoruje njeno imetje ter, kot so prepričani mnogi, tudi življenje.

Priporočamo tudi: Marie Kondo: 9 nasvetov za jesensko posravljanje

Preberite še: Jaime Lynn Spears ščiti svojo sestro Britney

Morda vas zanima tudi: Demi Lovato iskreno o svojem telesu, alkoholu in drogah


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)