#FreeBritney: Kaj se dogaja z Britney Spears?

Si na instagramu že opazila gibanje #FreeBritney? Pojasnjujemo res srhljivo situacijo.

17.7.2020 ob 5:55 | Foto: Mario Anzuoni/Reuters, Instagram | Avtor: E. N.

#FreeBritney: Kaj se dogaja z Britney Spears?

Leto 2020 res ne skopari s presenečenji in v teh dneh so marsikoga popolnoma šokirale instagram objave Britney Spears, ki iz dneva v dan postajajo, no, bolj čudne. Na večini objavljenih videov Britney namreč divje pleše, a ne tako, kot smo je bili vajeni. Plesni videi so pritegnili pozornost mnogih pevkinih sledilcev, ti pa postajajo vse bolj zaskrbljeni, kaj se dogaja z njenim duševnim zdravjem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on

Razlog za skrb seveda opravičuje škandal iz leta 2007, ko si je Britney lastnoročno in v prisotnosti neštetih paparacev pobrila vse lase. Izkazalo se je, da je šlo za hudo obliko živčnega zloma, ki je pustil posledice na pevkinem zdravju in njeni karieri. V tistem času je namreč želela izdati album pesmi, ki jih njena založba ni odobrila, imela dva otroka stara manj kot dve leti in se na očeh javnosti ločevala od svojega moža. Stres, kateremu je bila v tistem času izpostavljena, je bil očitno prevelik, navzočnost paparacev na vsakem koraku pa je situacijo le še poslabšala. A o tem kasneje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tesha Pearce (@slum_mum) on

Ravno zgoraj omenjene čudne objave na njenem instagramu so pričele skrbeti njene zveste sledilce in v komentarjih pod njimi so se pričela vrstiti vprašanja, češ, »Britney, ali si v redu?«, »Britney, potrebuješ pomoč?« in »Britney, objavi fotografijo z rumeno majico, če potrebuješ pomoč!« in podobno. Sledilci so pričeli sumiti, da je s pevko zagotovo nekaj narobe in da so nenavadne objave nekakšen klic na pomoč.

Mnogi so se lotili raziskovanja in na dan so kmalu prišle teorije, kaj bi lahko z nekdanjo pop princesko bilo narobe. Prav tako pa je vse glasnejši postajal tudi slogan Free Britney, ki se je iz instagram ključnika prelevil v pravo spletno gibanje. Slednjemu so se pridružila tudi mnoga znana imena, med njimi tudi blogerka Chiara Ferragni, ki je fotografijo s ključnikom #freebritney objavila celo v svojo instagram zgodbo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears) on

Sum zlorabe

Kot piše profil Diet Prada, naj bi bila Britney žrtev organizirane zlorabe, ta pa naj bi trajala že skoraj celo njeno življenje. Spomnimo, da je pevka že pri svojih 4 letih nastopala na Broadwayu ter bila v zloglasnem Mickey Mouse Clubu, kjer se je v tem času vzpenjala tudi mlada Christina Aguilera.

Ker naj bi pevki imeli podobno močan glas, zaradi podobnosti pa bi lahko uspela le ena, naj bi Britney bila primorana popolnoma spremeniti svoj ton petja in tako postala slavna zaradi »svojega« nežnega glasu, ki se ga je v resnici morala priučiti. S tem glasom je morala v javnosti tudi govoriti in kot piše Diet Prada, naj bi bila Britney v tistem času obravnavana kot produkt, ki ga je pač treba dobro prodati.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

Podoba krhkega dekleta, ki so jo ustvarile založbe in glasbeni managerji, je bila očitno prava, saj je pevkina kariera doživela visok vzpon in postala vzornica marsikaterega milenijca. A kljub slavi, pevka očitno ni bila srečna in zadovoljna, saj so njene pesmi neprestano govorile o žalosti, ujetosti in težkem življenju.

Ravno ujetost naj bi bila razlog za kasnejši pevkin živčni zlom, saj naj v resnici sama ne bi sprejemala čisto nobene karierne odločitve. Stanje se je še poslabšalo, ko je Britneyin oče v tistem času na sodišču dosegel, da mu pripada popolno skrbništvo nad hčerko. Nad njo naj bi imel oblast dokler si pevka ne bi opomogla, v resnici pa naj bi bilo skrbništvo še vedno v polnem teku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FIXING THE FATES ✞ (@fixingfates) on

Ujetnica svojega očeta

Britney naj namreč ne bi smela sama voziti avta, njen oče naj bi odločal o čisto vseh odločitvah, ki jih sicer sprejemajo odrasli. Mediji namigujejo, da sama ne sme niti oddati glasu na volitvah, videti svojih otrok, sprejemati kakršnih koli kariernih odločitev, se pogovarjati po telefonu, ne da bi se pogovor snemal, zapravljati svoj denar ali odločati, kaj se bo dogajalo z njenim denarjem. Skratka, Britney Spears naj bi bila že 12 let ujetnica svojega očeta, ki ji dovoli le stanovati v njeni hiši, objavljati videe na instagram in biti pod popolnim nadzorom oseb, ki jim poveljuje oče.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Britney Spears fan page (@britneyspearsismyinspiration) on

Ali gre za teorijo zarote ali je Britney v resnih in srce parajočih težavah, ne moremo trditi, gotovo pa gre za nadvse čudno situacijo. Pevka je namreč dva meseca po živčnem zlomu nastopila v seriji How I met your mother, 4 mesece kasneje izdala nov singel, uspešno nastopila na koncertih svoje turneje za album Circus in pod črto z njo zaslužila dobrih 130 milijonov dolarjev. Tu se seveda pojavi vprašanje, zakaj in kako, če je bilo njeno zdravje po živčnem zlomu tako šibko, je pevka uspešno opravljala svoje delo in ali je njen oče upravičeno še vedno njen popolni skrbnik?

Situacije in stvari se seveda ne seštevajo v smiselno celoto in dejstvo je, da v tej zgodbi nekaj ni v najlepšem redu. Pravzaprav je nekaj hudo narobe, saj mediji pišejo tudi o tem, da naj bi imela Britney kljub temu, da naj bi bila trenutno »vredna« dobrih 250 milijonov dolarjev, tedensko žepnino le 1.500 dolarjev, s preostalim denarjem pa naj bi upravljal njen oče, ki si med drugim mesečno nakazuje tudi dobrih 100.000 dolarjev plače, plačuje odvetnike, ki jih izbira sam in drugo ekipo, ki skrbi, da Britney v družino še vedno prinaša milijone denarja.

Skratka, zgodba se bere kot v srhljivki in resnično upamo, da čimprej dobi epilog. S srečnim koncem za Britney, seveda.

Preberite še - Petra Škabar odkrito z Ulo: Vsak od nas ima potencial za obisk terapevta (VIDEO)

Morda vas zanima tudi - Instagram: Najbolj škodljivo omrežje za naše duševno zdravje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)