Billie Eilish: Dekle, ki je še pred polnoletnostjo postalo glasbeni fenomen svetovnega formata

Pevka Billie Eilish, ki je svoj album posnela v bratovi sobi, je na Grammyjih postavila nov mejnik.

8.2.2020 ob 5:55 | Foto: GettyImages, Reuters | Avtor: E. N.

Billie Eilish: Dekle, ki je še pred polnoletnostjo postalo glasbeni fenomen svetovnega formata

Neonsko zeleni prameni, hladen pogled svetlomodrih oči in vpadljiva široka oblačila velikih imen modne industrije. Billie Eilish je gotovo pevka, ki je v zadnjih mesecih nase usmerila mnogo žarometov in priklicala veliko pozornosti. Za precej dodelano glasbeno persono pa se v resnici skriva precej nežna duša. In ogromen glasbeni talent.

Njene pesmi že nekaj časa odmevajo po radijskih postajah in zasedajo vrhove glasbenih lestvic, nedavna podelitev Grammyjev pa je Billie postavila ob bok največjim imenom glasbene scene.

Dobila je namreč kar pet največjih nagrad. Podelitev je zapustila s kipcem za najboljši album leta, najboljši pop vokalni album, najboljšo skladbo, naj ploščo in naslovom najboljše nove glasbenice.

Z glasbeno konkurenco je pometla v petih od šestih kategorijah, v katerih je bila nominirana in tako postala tudi prva ženska glasbenica, ki je v enem večeru požela toliko slave. In kot da odlične pesmi, nežen glas in izdelan stajling ne bi bili dovolj, nam je dih vzela še s svojim odraslim razmišljanjem, ki bi ga sicer pripisali mnogo starejšim umetnikom.

»KOLIKO je stara?!« je o svojem sluhu ob njeni zgodbi podvomil marsikdo. Za evropske razmere komaj polnoletna 18-letnica je na svet prišla po letu 2000. Rojena decembra 2001 je namreč ena izmed prvih predstavnikov nove generacije, ki ji je uspelo v glasbeni industriji. Zaradi nje se tako morda marsikdo sprašuje, kaj narobe počne s svojim življenjem, ko ga takole po levi bliskovito prehiti mladenka, medtem ko sam še vedno razmišlja, kaj bi sam s seboj. Moralo pa vam bo še dodatno zbilo dejstvo, da album, ki ga je akademija posula s presežki, ni nastal v nobenem studiu in z nikakršnim visokim budgetom.

Billie in njen brat Finneas O'Connell

Starša prepoznala talent obeh otrok in ju šolala doma

Billie je album When we all fall asleep where do we go namreč posnela v bratovi sobi. Brez kakšne posebne glasbene opreme in s pomočjo zvokov, ki sta jih ustvarila kar sama. Pri glasbenem ustvarjanju je seveda imela veliko podporo svoje družine. Starša sta se ob talentu svojih otrok namreč odločila, da jih šolata doma, omogočila pa sta jima kreativno okolje in svobodo, kjer sta lahko prosto ustvarjala in uživala v glasbi. Billie je s pisanjem pesmi pričela že pri rosnih enajstih letih, svoj glas pa od osmega leta naprej razvijala v pevskem zboru. Svojo prvo uspešnico Ocean eyes je na platformi Soundcloud izdala že leta 2016 in tako se je pričela bliskovita rast glasbene kariere.

Zavzela je glasbene lestvice, njene skladbe so se pojavile v mnogih uspešnih televizijskih serijah. Billie se uspeha ni ustrašila in je ostala zvesta sami sebi, je pa v življenju premagala še eno veliko oviro. V enem izmed intervjujev je namreč povedala, da se je dolgo bojevala s Tourettovim sindromom, dedno nevrološko motnjo, ki povzroča pojav tikov, in se ga je v javnosti sčasoma naučila obvladati.

Uspeh je v njeno življenje bliskovito vnesel mnoge spremembe, njena glasba se je iz bratove sobe zelo hitro preselila na velike odre. V razmiku manj kot enega leta je namreč nastopila pred 500 in 40000 glavo množico. Stara le 16 let!

A kljub slavi in bliskoviti rasti kariere se nekatere stvari v Billiejinem življenju niso spremenile. Z družino še vedno živi v precej skromni hiši Los Angelesu, v kateri je preživela otroštvo, čeprav bi z denarjem, ki ji ga je prinesel uspeh, lahko kupila marsikatero luksuzno nepremičnino. Prav tako še vedno ostaja zvesta oboževalka glasbenikov, ki so jo kot otroka navduševali. Ko je (že uveljavljena) spoznala svojega idola Justina Bieberja, se je na mestu od sreče kar zjokala, ko je prevzela AMA nagrado, se je v zahvalnem govoru zahvalila Taylor Swift, ko pa je na oder stopila na Grammyjih, si je zaželela, da bi nagrada pripadla Ariani Grande.

No, po vsem naštetem jo brez težav lahko označimo za res izjemno glasbenico pa tudi osebnost, ki navdihuje mnoge mlade po vsem svetu. Je dokaz, da talent in trda volja vedno utreta pot na vrh ter da za velike cilje nikoli nismo premladi. Verjamemo pa tudi, da bomo o Billie še veliko slišali. Upamo, da čim več njene glasbe!

Preberite še: Zakaj smo obsedeni z večno dramo kraljeve družine

Morda vas zanima tudi: Kdo je mala Emme, ki je zasenčila J.Lo in Shakiro? (VIDEO)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)