Mark Jacob: Nova zvezda dinastije Cavazza

Po igralskih ustvarjalcih so v družini Cavazza dobili še izjemen glasbeni podmladek, ki že polni dvorane in niza uspešnice na lestvicah. Mladi raper Mark Jacob si je nadel umetniško ime Vazz in se podal na solistično popotovanje skladanja rim ob prepričljivih ritmih.

21.11.2019 ob 5:40 | Foto: Urša Premik | Avtor: Tomaž Mihelič (revija Suzy)

Mark Jacob: Nova zvezda dinastije Cavazza

»Začelo se je v vojski, kjer sem imel čas zase, za razmislek o življenju in o tem, kaj hočem narediti in pustiti za sabo,« pripoveduje Mark Jacob, med glasbenimi kolegi bolj znan pod vzdevkom Vazz.

Na Finsko, kjer je služil vojaški rok, se je podal brez pričakovanj, in kot pravi, doživel najboljšo izkušnjo. »Spoznal sem super ljudi, kulturo, se naučil jezika in dobil zares veliko navdiha v letu, ki sem si ga vzel samo zase.«

Ob vrnitvi v domovino sta mu prijatelja Hugo Smeh Hyu in Marko Flamaceta - Flamie pomagala soustvariti njegov najnovejši album. Prvi se je podpisal pod produkcijo, drugi pod miks, on pa je spisal besedila in jih obogatil s suvereno interpretacijo. Po kratkem poletju so se zaprli v atelje in začeli nizati komade. Najprej je nastal Pankrt, ki ga je spodbudil, da se je zapodil med vinilne plošče in poiskal zvok, ob katerem se mu je ježila koža. V desetih dneh je nastalo dvanajst pesmi, nato pa se je z majhno kreativno ekipo posvetil osmim najbolj potencialnim.

»Flamie je v dobrem mesecu opravil neverjetno delo in se res odrezal na svojem področju. Zadržal je energijo in zvok celotnega projekta, dodal moč in detajle, ki so zame češnja na vrhu smetane,« pripomni postavni Cavazza, za katerega je slavni dedek Boris že pred časom dejal, da mu rime letijo izpod prstov kakor mlademu Prešernu.

Svojega slavnega priimka ni nikoli izpostavljal za pridobivanje pozornosti. Raje se je posvetil trdemu delu in iskal navdih v življenjskih izzivih.  Foto: Urša Premik

Ne samo na glasbenem področju, tudi pri poziranju se je odlično odrezal. V roke ga je dobila mojstrica modne fotografije Urša Premik in nastal je material, s kakršnim bi se pohvalil vsak mednarodno uspešni maneken.

Razgalila ga je, da so do izraza prišle tetovaže, in ga vrgla v presihajoče Cerkniško jezero, da ga je premrazilo do kosti. »Imel sem srečo in preživel zares krasen dan z vrhunsko fotografinjo, čeprav sem imel naslednji dan muskelfiber.

 

Vendar je bilo vredno, saj sem doživel izkušnjo in pol, obenem pa me je namučila kot psa,« se nasmehne in posebej omeni, da je Premikova posnela naslovno in zadnjo fotografijo njegovega drugega albuma.

Ni zanemarljivo dodati, da je v manj kot letu dni v eter poslal kar dve plošči, po Individuumu je zdaj zablestel Jacob. To je za 20-letnika čisti presežek, produktivnost in kakovost že žanjeta rezultate.

Trenutno je njegov izdelek najbolje prodajani album v Sloveniji, vsem tistim, ki mu očitajo, da je omejen le na domači trg, pa sporoča, da je vseh osem komadov uvrščenih na lestvico top sto pesmi v državi, kjer je povrhu celo edini domači neodvisni izvajalec z izključno slovenskim jezikom.

Odlično se je izkazal tudi v vlogi manekena, ko je poziral Urši Premik in nas navdušil.

Njegova družina je na sinove, bratove oziroma vnukove rezultate zelo ponosna, z užitkom ga spremljajo na koncertih in tudi nedavno, ko je razprodal Kino Šiška, so ga bodrili iz prvih vrst. O srčnosti, ljubezni do svojega dela in iskrenosti govori tudi podatek, da ne zamudi priložnosti, ob kateri se lahko zahvali vsem, ki podpirajo lokalno glasbeno sceno in verjamejo vanjo. »Hvala, da mi s podporo napolnite dušo. Moj divji, a hkrati intimni koncert je nekaj, kar si bom zapomnil do konca svojega življenja,« pove mladenič, o katerem bomo slišali še veliko dobrega. 

Preberite še: Eva Mahkovic odkrito z Ulo: Zelo zagovarjam feminizem, a znam biti do žensk tudi zelo nestrpna

Morda vas zanima tudi: Hana Stupica, ilustratorka: Prava umetnost mora seči dlje (intervju)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)