Nina Jug (po poroki z Domnom) srečna v novi zvezi: »Bilo je težko, ves čas sva se morala skrivati«

V šovu Poroka na prvi pogled ni našla svojega življenjskega partnerja, je pa prišla do pomembnih življenjskih lekcij in se znova zaljubila.

3.6.2022 ob 10:10 | Foto: Sanja's Visuals, Planet TV

Slika avtorja - Špela  Robnik Piše:

Špela Robnik

spela.robnik@delo.si

Nina Jug (po poroki z Domnom) srečna v novi zvezi: »Bilo je težko, ves čas sva se morala skrivati«

Kot popolni neznaci so stopili skupaj pred oltar in skušali najti skupno življenjsko pot. Nina Jug je z Domnom v šovu Poroka na prvi pogled, ki mimogrede že zbira prijave za drugo sezono, ni našla, četudi sta se od prvega dne vsem zdela odličen par.

Toda šov je eno, realnost pa drugo. Nina, ki je pozornost javnosti vzbudila tudi s svojim odkritim odnosom do spolnosti, je bila vseeno zelo hvaležna za izkušnjo, iz katere se je veliko naučila. V pogovoru je spregovorila tudi o debelosti in spremembi življenjskega sloga, ki jo je tudi osebnostno spremenila.

Nedavno se je končal šovu Poroka na prvi pogled in gledalci so bili precej presenečeni, ko sta z Domnom razkrila, da sta se razšla. Kaj se je dogajalo?

Ko je bilo šova konec, je mehurček počil.

Z Domnom sva iz dveh različnih svetov, imava povsem različne ambicije in želje v življenju. Najin način življenja se razlikuje kot dan in noč, jaz sem jutranji človek, on nočna ptica. Pa to niti ni bil razlog. Ko smo bili v šovu, vseh razlik stvari nisem toliko opazila oz. sem jih kar nekako potiskala v ozadje. Niti se mi te razlike niso zdele tako pomembne, niti se nisem imela časa ubadati z njimi.

Ko je bilo šova konec, je mehurček počil. V realnem okolju mi je bilo hitro jasno, da to ni to. Že prej sem bila kdaj zmedena, pojavljali so se dvomi in videla sem razlike med nama.

Toda prepričevala sem samo sebe, zaupala sem strokovnjakom, ki so naju dali skupaj, verjetno pa je name vplivalo tudi to, da so vsi okoli naju govorili, kako sva dober par. Želela sem si, da bi nama uspelo in ja, bila je neka kemija med nama. Ni mi vseeno zanj, še danes ne. Toda ko sem razmišljala o prihodnosti, se z njim nisem videla.

Toda hitro sta se ujela in delovala kot zares trden par.

Ko sem zdaj gledala za nazaj, je morda res tako izgledalo. Je pa zanimivo, da ko so oddajo gledali moji prijatelji in družina, ljudje, ki me najbolje poznajo, so vsi dejali, da Domen ni zame.

Foto: Sanja's Visuals

Biti skupaj v šovu je eno, v realnem življenju pa nekaj drugega, kajne? Najbrž marsičesa gledalci niti niso videli.

Kamere niso bile ves čas z nama, morda le polovico dneva, v ozadju pa se je dogajalo marsikaj. V oddaji so vidne le določene stvari. Morda se je komu res zdelo, da se je pri naju ves čas vse vrtelo le okoli seksa, toda ni bilo tako. Seveda prikažejo to, kar gledalce najbolj zanima in pritegne.

O spolnosti ste sicer pred kamerami govorili brez zavor. Ste to vi ali so vas v šovu skušali prikazati v tej luči?

Sem takšna, da brez težav govorim o spolnosti in vseh tabujih, povezanih z njo. To vedo tudi moja družina in prijatelji, s katerimi imam od nekdaj zelo odprt in odkrit odnos glede spolnosti.

Je pa bilo vse skupaj v oddaji precej potencirano. Kot, da me je zanimalo le to. Ne govorim ves čas o tem in zavedam se, da je včasih o tem primerno govoriti, včasih pa ne.

Ste zaradi tega dobili tudi kaj negativnih odzivov? Smo še vedno družba, v kateri, zlasti ženska, o svojih fantazijah naj ne bi govorila na glas?

Očitno smo prav ženske tiste, ki najbolj obsojamo ena drugo.

Seveda so bili. A začuda sem največ takšnih komentarjev dobila od žensk. Očitno smo prav ženske tiste, ki najbolj obsojamo ena drugo. Ni bilo prijetno brati opazk v smislu, da nikdar ne bom dobila fanta, če se želim samo zabavati z njimi naokrog. Je pa bilo veliko tudi zelo pozitivnih odzivov od deklet, dobivam jim še zdaj.

Mnoge so navdušene, da o tem govorim na glas, da razbijam tabuje in jim predstavljam spodbudo, da si tudi same upajo na glas povedati, kaj jim ugaja v spolnosti in kaj ne.

Kakšen je po vaše zdrav odnos do spolnosti?

Še vedno je s spolnostjo povezan nek sram, tudi sama sem ga čutila še nekaj let nazaj. Da je samozadovoljevanje nekaj slabega. Zame je zdrav odnos do spolnosti tak, da se lahko o njej odkrito pogovarjaš. Brez nerodnega hihitanja, ko kdo omeni vagino ali penis.

Najbrž je to že del vzgoje. Ves čas dekleta poslušajo, kako morajo biti pridne in varovati svojo nedolžnost, fantje pa na drugi strani dobivajo veliko spodbude, naj poskusijo. Velik vpliv ima verjetno že cerkev, ta stara krščanska vzgoja in starokopitno mišljenje.

Se pa vse več govori o tem, tudi mlajšim danes  spolnost predstavljamo kot nekaj povsem normalnega. Vse več nas je, ki opozarjamo na to, tudi vplivnice denimo Teja Perjet, Tanja Kocman in Jerca Zupan. Predvsem se mi zdi super ideja, da ženske govorimo o tem.

Ste pa precej odkrito spregovorili tudi o svojem boju s kilogrami. Kakšna preizkušnja je bila to za vas? Bi lahko rekli, da ste po njej nekaj druga oseba?

 

Ja, zagotovo. A v pozitivnem smislu. Nekdaj mi zdravje ni veliko pomenilo, danes pa mi ogromno. Zdaj vidim tudi, kako družba gleda na debele. Imam obe izkušnji: kako je, če si fit in če si preobilen. Zelo slabo se mi zdi, da družba nekoga, ki je močnejše postave, že vnaprej obsodi, da je manjvreden, da ne bo nič iz njega. 

Je bila morda izguba kilogramov, skupaj z dvigom samozavesti, tudi kaj prepletana s to odkritostjo v spolnosti?

Ne bi rekla. Kot močnejša, sem bila zelo samozavestna. Morda se sliši bizarno, toda bila sem si všeč. Nisem začela hujšati zato, ker si ne bi bila všeč, temveč me je v to prepričalo zdravje. Prišlo je obdobje korone, potrebovala sem spremembo.

Glede partnerjev in spolnosti sem pa bila bolj samozavestna in odkrita. Ko shujšaš, se telo spremeni, ostanejo posledice. Veliko časa sem potrebovala, da sem sprejela svoje telo takšno kot je.

Ni prav, da je nekdo družbeno zaznamovan zaradi kilogramov, prav tako pa debelost ne sme biti tretirana kot nekaj dobrega, kajne?

Zagotovo. Nikakor ni zdravo, da imaš 100+ kg pri 160 cm. Vem, ker sem bila na tem, imela sem 120 kg. Govorili so mi, da je super, da sem tako samozavestna. A to je bila le fasada. Verjamem, da bi vsak bil raje suh kot debel. Zato tudi ni zdravo pretirano spodbujati to, da je okej, če imaš preveč kilogramov.

Foto: Sanja's Visuals

Povsem ste spremenili svoj življenjski slog. Kako težko ga je vzdrževati in kako tanka je meja, da človek pade nazaj v stare vzorce?

Nikoli se ne moreš povsem sprostiti. Ves čas treniram, po trikrat na teden sem na skupinskih vadbah, po dvakrat v fitnesu, med konci tedna pa grem v hribe. Saj pride tudi teden, ko mi ne uspe, se pa trudim ves čas in tudi pri hrani zelo pazim.

Ko si zaželim, si privoščim burger ali sladoled. A ne tako kot nekdaj, ko je bilo to na jedilniku vsak dan. Ko začnem opažati, da sem malo bolj napihnjena ali pridobim kakšen kilogram, se spet bolj vzamem v roke.

Druga skrajnost pa je pretiravanje s hujšanjem. Tudi s tem ste že soočili, kajne?

Po enem letu hujšanja, je bil moj odnos do telesa že zelo nezdrav, saj sem želela še in še nižjo težo. Želela sem se znebiti vsakega odvečnega grama, si tehtala hrano, preračunavala kalorije in pretiravala s športom. To je bil že drug ekstrem.

Nastopil je trenutek, ko menstruacije nisem imela že več kot pol leta. Tedaj me je streznila prijateljica Mirjana Šerjak in mi svetovala, da se moram spraviti v red. Rešila me je, preden bi povsem zaplavala v nezdrave vode.

Kakšno je sicer vaše življenje zdaj po šovu? Vam je odleglo, da je oddaja zdaj mimo?

 Bilo je kar zahtevno, ker sva se morala ves čas skrivati.

Ja, mi je. Pravzaprav mi je bilo zelo težko, saj imam že od začetka januarja fanta. Spoznala sem ga januarja, le malo preden smo se s tekmovalci znova srečali, končno odločitev smo sicer posneli novembra. Bilo je kar zahtevno, ker sva se morala ves čas skrivati.

Mi pa ni bilo težko gledati šova, imam lepe spomine na vse. Tudi z ostalimi udeleženci smo v dobrih odnosih, še zlasti z Danico in Monjo smo se močno povezale in smo v stiku na dnevni ravni.

Kako pa je vaš novi partner spremljal šov, mu je bilo težko? Je bila to zahtevna preizkušnja za vaju?

Ni gledal šova, sam se je tako odločil. Ja, bili so izzivi in takojšnje preizkušnje, ker sva se morala skrivati. A sva vse odlično prestala in sva zelo stabilen par.

Kaj vam je prinesla za izkušnja v šovu?

Izkušnja je bila zelo pozitivna, vsakemu, ki se odloča o tem, bi priporočala, da poskusi. Tudi če ne najdeš ljubezni svojega življenja, lahko stkeš veliko novih prijateljstev. Naučiš se tudi veliko novega o sebi, kako deluješ pod stresom.

Sama sem po šovu tudi začela drugače razmišljati in se vprašala, kaj si sploh želim pri partnerju, kaj iščem. Morda sem pri partnerjih vedno iskala neko potrditev, da sem dovolj dobra.

Preveč sem se prilagajala in želela ugoditi. Spoznala sem, da to ni v redu. Da moram biti takšna, kot sem in da me tudi takšno lahko ima nekdo rad. In to deluje!

Preberite še: Katja Šivec: »S Poroko na prvi pogled sem si začinila življenje«

Morda vas zanima tudi: Neverjetni Tim Marovt: Po poškodbi so mu dejali, da ne bo več hodil. Danes teče maratone!


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)