Menstrualne spodnje hlačke - revolucionarna novost ali le marketinški trik? (preizkuša naša novinarka)

Spodnjice za tiste dni v mesecu so navdušile številne uporabnice. Preverile smo ali gre res za revolucionarno iznajdbo ali le za odličen marketinški trik.

2.6.2022 ob 8:32 | Foto: Getty Images/iStockphoto

Slika avtorja - Petra  Kalan Piše:

Petra Kalan

petra.kalan@delo.si

Menstrualne spodnje hlačke - revolucionarna novost ali le marketinški trik? (preizkuša naša novinarka)

Kolikokrat v življenju ste prijateljico vprašale: »Ali imam kakšen madež na hlačah?« Jaz neštetokrat. Leta 2022 se moramo še vedno ukvarjati s to čudovito, a hkrati prekleto naravno danostjo.

Menstruacija nam omogoča, da se v našem telesu ustvari največji čudež življenja in hkrati nam ga ta ista gospa velikokrat zagreni.

Ker pa smo leta 2022, smo deležne vsaj nekaj napredka, kar se tiče mesečnega perila. Klasični higienski vložki, tamponi, menstrualne skodelice in letos nov modni hit – menstrualne spodnje hlačke.

Vedno so me učili, če se sliši predobro, da bi bilo res, potem najverjetneje je tako. Moja raziskovalna žilica pa mi ni dala miru in z nekaj kliki sem naročila te »čudežne« spodnjice, ki so me -priznam – kar nekaj mesecev čakale v omari. Z etiketo. Končno sem zbrala pogum in zadevo preizkusila.

Menstrualne hlačke so postale pravi hit med uporabnicami.

Pa pojdimo kar po vrsti, kar so mi obljubili spretni prodajalci:

  1. Ne kaplja in ne curlja …. DELNO DRŽI
  2. Čisto udobje …. DRŽI
  3. Odgovorno do okolja …. DRŽI
  4. Ekonomično …. DELNO DRŽI

Če strnem vse trditve, moram čisto iskreno zapisati. Hlačke so precej bolj udobne kot nošenje vložka ali tampona. Vpojnosti (ponovno priznam) nisem testirala do te mere, da bi jih nosila 12 ur.

Dejansko so zelo priročne za tiste prve dni, če ne veš kdaj te bodo obiski presenetili, saj lahko mirno oblečeš spodnjice in ne preverjaš vsake pol ure stanja tam spodaj.

Tudi za nočno uporabo so se izkazale kot zelo dobra izbira. Sploh v tistih zadnjih izdihljajih menstruacije, ko želimo udobno spati. Ekološke so zagotovo bolj, kot vložki in tamponi, saj naj bi jih uporabljali kar nekaj časa.

Je pa precej neprijetna izkušnja po uporabi, saj izpiranje krvavih hlačk ni ravno najlepše opravilo. Vsekakor se ne bi lotila menjavanja spodnjic na kakšnem javnem stranišču, domača kopalnica je bila zame najbolj varno zatočišče.

Uporaba vpojnih menstrualnih hlačk je vsekakor zanimiva izkušnja, težko bi z njimi preživela celoten cikel svoje menstruacije, je pa vsekakor dobrodošla novost, ki me je prijetno presenetila.

Preberite še: Na testu: Sonična krtačka za obraz - je res tako dobra in nujna? (preizkuša naša novinarka)

Morda vas zanima tudi: Alison Kogoj: Menstrualni ciklus je odraz ženskega zdravja

Objava ni plačana, tudi izdelek smo kupile same.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)