Nika Urbas o vlogi žensk: Spodbujam jih k temu, da pozabijo na vse predsodke

Dolga leta je živela razpeta med Londonom, Slovenijo, Hongkongom in Kitajsko, sedaj pa sta se z možem Matjažem Ambrožičem ustalila v Sloveniji in ni jima žal.

3.9.2023 ob 8:10 | Foto: Marko Feist, Instagram

Slika avtorja - Petra  Kalan Piše:

Petra Kalan

petra.kalan@delo.si

Nika Urbas o vlogi žensk: Spodbujam jih k temu, da pozabijo na vse predsodke

V novem ŠOKkastu je bila gostja Nika Ambrožič Urbas, znana slovenska modna oblikovalka, stilistka in ena najbolj izvirnih komentatork šovov pri nas.

V oddaji Zvezde plešejo je s svojimi komentarji poskrbela, da so dobili posebno poimenovanje - nikizmi. Tik pred pandemijo sta se z možem iz Londona vrnila v rodno Slovenijo in si po sedemnajstih letih življenja v tujini uredila dom, ki ustreza njunim standardom.

Ženske jo prosijo za nasvete

Odkar se je iz Londona preselila v Slovenijo, si je začela graditi kariero tudi na socialnih omrežjih, kjer je ustvarila skupnost, ki si med seboj pomaga in svetuje. Predvsem si želi pomagati ženskam, da najdejo tisto iskro v očeh, ki so jo na poti življenja izgubile.

»Ženskam razlagam, da pravzaprav, kljub temu da nam družba nalaga različne vloge oziroma si jih nalagamo same, smo v svoji osnovi ženske – ne mame, ne tete, ne sestre, ne karieristke, temveč ženske. In na to dostikrat veliko žensk pozabi,« razlaga Urbasova, ki ženskam vrača ženstvenost in jih želi spomniti, kdo so v resnici.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nika Urbas (@nikaurbas)

»Zgodijo se stvari, pride življenje, začne ti zmanjkovati časa, včasih pozabiš nase, kar je popolnoma razumljivo. Ampak dostikrat opažam, kako se veliko žensk na eni točki zazre vase in ugotovi, da so pozabile na svojo strast, pozabile na to, kaj jim sploh paše.

In velikokrat se ravno na tej točki v življenju obrnejo name, tako da imam na instagramu precej odprtih debat, kjer spodbujam ženske k temu, da pozabijo na vse predsodke, pozabijo na družbo, pozabijo na to, kar jim govorijo njihovi bližnji.«

Želi, da se vrnejo k sebi in svojim strastem in naj nehajo ugajati drugim. Veliko žensk se nanjo obrne tudi po stilski nasvet. Izjemno praktičnega je delila tudi z mano v pogovoru. Vabljeni k ogledu!

Preberite še: Ivjana Banić: S selitvijo smo izgubili veliko prijateljev

Morda vas zanima tudi: Mesečni horoskop za september 2023: Ta znamenja čaka še posebej pestra jesen


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)