Ivjana Banić: S selitvijo smo izgubili veliko prijateljev

Vedno iskriva sogovornica, brez dlake na jeziku in s polno malho popotniških zgodb. Po navadi je od Slovenije oddaljena na stotine kilometrov, tokrat pa smo imeli z njo priložnost poklepetati v živo.

11.8.2023 ob 7:25 | Foto: Instagram, Slovenske novice

Slika avtorja - Petra  Kalan Piše:

Petra Kalan

petra.kalan@delo.si

Ivjana Banić: S selitvijo smo izgubili veliko prijateljev

V tokratnem ŠOKkastu se nam je pridružila Ivjana Banić, ki jo mnogi poznajo kot radijsko voditeljico, čeprav se zadnja leta potika po svetu in raziskuje rajske kotičke našega planeta.

Z otrokoma in možem potujejo in raziskujejo čudovite obmorske destinacije.

Svoje sledilce redno obvešča o dogodivščinah, ki jih z družino preživljajo na različnih koncih sveta. Živeli so že na Šrilanki, Havajih, Karibih, Dalmaciji, v Mehiki in na otočju Francoska Polinezija.

Ivjana in njen partner sta namreč velika ljubitelja vodnih športov, predvsem kajtanja in surfanja, zato vedno izbereta kraje, ki jima te aktivnosti omogočajo. Čeprav je pogosto daleč od doma pa je močno navezana na družino in prijatelje. 

Nekateri ljudje so odšli iz njihovega življenja

»Ko si daleč, daleč, je stik z domačimi ljudmi zelo pomemben, ker si lahko na najlepšem prostoru na svetu pa se lahko počutiš zelo osamljenega,« pove s težkim srcem in razloži, da življenje v tujini niso samo čudovite fotografije in uživanje na plaži.

»Zamujaš vse poroke, zamujaš rojstne dneve, težke trenutke svojih prijateljev, ko jim umirajo starši, imajo težke porode … in se res počutiš tako, kot da nisi tam za človeka.« Prav zaradi načina življenja pa so se tudi prijateljski odnosi čez leta spreminjali.

»Ja veliko ljudi in prijateljev smo izgubili in zdaj marsikdo reče, joj to niso bili pravi prijatelji. Ne vem, ali je to res. V nekem določenem obdobju so bili ti ljudje prijatelji, smo si lahko vzajemno dajali tisto, kar smo potrebovali,« je iskreno povedala.

Veliko pa je bilo tudi prijateljev, ki so na novo prišli v njihova življenja. »Prijateljstvo zelo cenim, ker je to en odnos, ki nastane v najbolj svobodnem okolju.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IVJANA BANIC ✫ blabla + travel (@ivjana)

Vsakič, ko pridejo v Slovenijo nekaj dni nikomur ne povejo, da so doma, saj potrebujejo nekaj časa, da zadihajo. »Ko si toliko časa v tujini, pozabiš, kje imaš kaj spravljeno doma. Nato sledi trgovina, da nakupimo hrano.« Šele potem pride čas za druženja in vse ostalo.

Preberite še: Špela Grošelj tega pred petimi leti ne bi nikoli storila

Morda vas zanima tudi: Namigi za poletno ličenje glede na vaš tip kože


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)