Neisha razkrila rajsko destinacijo, ki jo čaka to poletje

Z odlično pevko smo se pogovarjali o tem, kako bo preživljala poletne mesece, kaj jo trenutno navdihuje in kakšen je njen recept za izklesano postavo.

14.7.2023 ob 6:15 | Foto: Klemen Ceglar | Avtor: Melita Meršol

Neisha razkrila rajsko destinacijo, ki jo čaka to poletje

Priljubljena slovenska glasbenica, pianistka, skladateljica Neisha si bo po lanskem pretirano delovnem poletju letos končno privoščila počitnice. Sanjske. Tik pred odhodom na Maldive smo z njo poklepetali. Poletno.

Poletje je v polnem zamahu, kako ga preživljate?

Oh, končno so tu počitnice. No, pravkar končujem svojo Malo šolo rokenrola, zdaj imam spoznavne ure z učenci oziroma interesenti, ki jo bodo začeli obiskovati z jesen­jo. Tudi še nekaj koncertov me čaka in vloga v mladinskem filmu Bella, ciao. Potem pa napolnim kovčke in hop na morje. Lani poleti ni bilo časa za konkretnejši dopust, imela sem namreč polne roke dela s postavljanjem muzikala Po­vodni mož.

Verjamem, da imate torej že izbrano dopustniško destinacijo.

O, ja, sanjski, rajski Maldivi me čakajo. Komaj čakam dolge, bele peščene plaže, turkizno morje, palme, delfine, korale ter seveda mir, tišino in detoks. Spočit se grem tja.

Kako najraje preživljate oddih? Na plaži ali ste bolj aktivna pustolovka?

Oboje. Dolg oddih ob morju in aktivnosti v visokogorju. Oboje mi je pri srcu, moram pa reči, da je bližina vode tista, ki najbolj zdravi, odplakuje in regenerira ter torej rahlo pred­njači pred gorami … Sem pa tudi bolj hotelski človek kakor kampistka, nisem ljubiteljica vrveža in rada imam »sedi pet« postrežbo.

Mislim, ko enkrat dosežeš cilj, kar se kaže v določeni formi in kilogramih, no, to je potem treba vzdrževati.

Katere tri stvari bi vzeli na samotni otok?

Mislim, da jih ne potrebujem, ker tja ne bi šla. (Smeh.)

Knjiga za branje na plaži?

Zagotovo knjige za osebnost­no rast. Zdaj denimo spremljam, poslušam, berem, psihologa Gaborja Matéja, karkoli izpod njegovega peresa, kar boste prijeli v roke, bo odstirajoče.

Zadnje mesece kar sijete, izklesali ste svojo postavo. Kako vam je uspelo?

Oh, to pa je veliko dela. Mislim, ko enkrat dosežeš cilj, kar se kaže v določeni formi in kilogramih, no, to je potem treba vzdrževati. Hodim na EWOT, kontrastne treninge s kisikom, poleg tega imam ločene treninge za moč, pa še na tretmaje z radiofrekvenco INDIBA hodim, da sem ja napeta in kompaktna.

Hitro atro­firam, hiperekstenzijo tetiv imam in hitro mi začnejo sklepi lesti narazen, če ne delam, tako da je šport pod strokovnim vodstvom moja stalnica. Pa saj nimam izbire. Za vsaj solidno počutje je moj vložek že v startu velik, za ekstremno dobro počutje pa bi se morala s tem ukvarjati 24/7 … No, tam še nismo. (Smeh.)

Kaj pa vaše glasbeno ustvarjanje med poletjem?

Dva koncerta na Kongresnem trgu sta za mano, Kočevje in Rogaška Slatina tudi. Čakajo me še Vrhnika, Štanjel, Radovljica, Bovec, Braslovče, Zavratec … Tako malo popotovanje po idilični Sloveniji se tole sliši, kajne?!

Če bi morali od lanskega julija do danes izbrati tri stvari, na katere ste najbolj ponosni, katere bi to bile?

Kot izvršna glasbena producentka in avtorica glasbe se lahko s ponosom pohvalim z muzikalom Povodni mož, s svojo novo ploščo Jadra ter z uspehi svojih učencev v zasebni šoli MŠR, s katerimi skupaj ustvarjamo avtorsko glasbo in produciramo uspeš­nice.

Katero pesem ste nazadnje izdali in katera bo naslednja?

Nazadnje smo slišali pesem Res je čudno v duetu s Hamom. Poleg Uroša Perića in Big banda Orkestra Slovenske vojske se mi bo pridružil tudi na odrskih deskah Cankarjevega doma 20. oktobra. To bo res osrednji dogodek moje jeseni. Prav lepo vas vabim. Koncertu bo naslov Lepe besede. Tak bo pa tudi naslov novega singla in videa, ki izide konec septembra.

Še vaš moto letošnjega poletja, prosim.

Kar lahko storiš jutri, preloži na pojutrišnjem.

Preberite še: Takšno bo poletje voditeljice Špele Močnik Paradiž

Morda vas zanima tudi: Slovenka z diplomo s Cambridgea: Genetska bolezen ji ni preprečila, da uresniči svoje sanje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)