Naomi Campbell: Kar sem videla, se mi je gabilo

Tudi slavna manekenka Naomi Campbell je zaradi barve kože deležna diskriminacije.

22.6.2020 ob 5:41 | Foto: Danny Moloshok/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Naomi Campbell: Kar sem videla, se mi je gabilo

50-letna manekenka in supermodel Naomi Campbell je odkrito spregovorila o rasizmu ter povedala, da je zaradi njega prekleto besna, piše Bang Showbiz.

"Rasizem me prekleto jezi. Še lansko leto so mi zaradi barve kože prepovedali vstopiti v hotel na jugu Francije. To je nesramno. To je narobe. Še vedno prav tako obstajajo države, v katerih se iz istega razloga ne smem pojavljati na naslovnicah."

Ob isti priložnosti je pohvalila Anno Wintour, glavno in odgovorno urednico ameriške izdaje revije Vogue:

"Mislim, da je Anna Wintour zelo pogumna ženska. Odkrito je povedala, da je modna industrija preveč potratna. Prav tako mi je zaupala, da se je tedaj, ko mi je prvič namenila naslovnico, morala boriti na več bojiščih, da sem lahko bila na njej. Za to sem ji zelo hvaležna."

Naomi je  dodala, da jo je ob spremljanju pogreba Georga Floyda, ki je bil žrtev policijskega nasilja v Minneapolisu, preval gnev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on

Takole je svoje občutke orisala za The Times' Weekend: "Kar sem gledala, se mi je gabilo. Pogreb, ki je posledica nasilja nad temnopoltimi, ki se očitno še kar ne bo končalo. A ne samo nad temnopoltimi, zadnjič so na mojega korejskega prijatelja pljuvali v veleblagovnici. To je narobe. To je bolno. Toliko agresije je med nami, da me je groza.

Me pa veselijo demonstracije pod parolo Black Lives Matter. Vesela sem, da se pripadniki mlajše generacije, beli in črni, borijo proti rasizmu. Vesela sem, da pokažejo, da imajo dovolj ločevanja in nepravičnosti. Nič več izgovorov!"

Preberite še: Matthew McConaughey: Za moške je vse veliko lažje

Morda vas zanima tudi: Lady Gaga: Vsi vemo, da je norec in rasist


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)