Zanimivosti o španski lepotici Penelope Cruz

Španska igralka in muza slavnega Almodovarja je ena najlepših igralk, ki jo trenutno lahko gledamo tudi v slovenskih kinematografih.

14.6.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages | Avtor: A. J. (revija Suzy)

Zanimivosti o španski lepotici Penelope Cruz

Če ne bi vedeli, bi težko uganili, da je 27. aprila upihnila že 46. svečko na torti. Ena najbolj nadarjenih pa tudi najlepših filmskih igralk na svetu Penelope Cruz je videti kot tridesetletnica, še vedno bleščeča pa je tudi njena kariera. Od četrtka jo v kinu gledamo v trilerju Kubanskih pet.

Je nesojena balerina

Zvezdnica je devet let trenirala balet, zaradi česar ima še danes zvite prste na nogi. »Od plesa sem velikokrat močno krvavela. Nohte na palcu sem trgala in jih metala proč, saj so bili popolnoma črni od udarcev,« je razkrila pred časom.

Kariero je začela pri petnajstih

V želji, da bi postala igralka, si je že v zgodnjih najstniških letih poiskala svojo agentko, vendar jo je ta zaradi njene mladosti zavrnila in ji dejala, naj jo znova obišče, ko bo starejša. Vrnila se je naslednji teden in po ponovni zavrnitvi še teden dni pozneje. Ko je navsezadnje le dobila agenta, je bila stara 15 let. Začela ga je iskati po tem, ko je videla film Pedra Almodovarja Zveži me!, saj si je močno želela sodelovati z njim.

Od leta 2010 je poročena z igralcem Javierjem Bardemom, s katerim imata sina Lea in hčerko Luno. 

V L. A.-ju je posvajala mačke

Med snemanjem prvega filma v angleškem jeziku je nenehno jokala, saj jo je prizadelo, ker velikega dela pogovorov ni razumela. V Los Angelesu se je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja počutila zelo osamljeno, zato je začela posvajati potepuške mačke. »Našla sem jih na ulici in jih jemala domov. V tistem obdobju sem vzgojila veliko mačk,« se spominja prva oskarjevka španskega rodu.

Preberite še: Malinca Nastja: Niso me prizadeli, ponosno sem rekla, da jaz odločam

Morda vas zanima tudi: Čudovita kopalnica, ki razkriva prefinjen okus Catherine Zeta-Jones


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)