Najslavnejše momagerke, ki so uspešno tlakovale slavo svojim otrokom

Hollywoodske mame, ki vodijo poslovne odločitve svojih otrok.

8.9.2020 ob 5:40 | Foto: Pascal Le Segretain/GettyImages, Instagram | Avtor: E. N.

Najslavnejše momagerke, ki so uspešno tlakovale slavo svojim otrokom

V svetu, kjer živimo, lahko postaneš čisto vse, kar hočeš. No, vsaj v teoriji. Seveda pa je za uspeh potrebne veliko prakse, odrekanja in trdne volje. Vsi podcasti, motivacijska predavanja, knjige z recepti uspeh, članki (in še bi lahko naštevali), učijo, kako svoj um utrditi do te mere, da si odločno in vztrajno utreš pot do uspeha. Ali slave.

Nekateri pa so imeli pri tlakovanju te poti malce pomoči. Podpora staršev je seveda vedno zaželena, nekatere mame po svetu so se za uspeh svojih otrok tako aktivno angažirale, da so jim ljudje nadeli kar naziv momagerke. Gre za skovanko besed manager in mama, seveda. In kdo so slavne mame, ki opravljajo poklic managerk svojih otrok?

Kris Jenner

Ko zaslišimo besedo momager, se nam seveda pred oči najprej prikaže Kris, ki je v zadnjem desetletju pravzaprav postala sinonim za te vrste poslovno mamo in moramo priznati, da se je pri tem delu nadvse uspešno odrezala. Zastopa namreč vse svoje hčerke in ima nadvse pomembno besedo pri njihovih kariernih odločitvah. Seveda pa se Kris zelo rada pred kamero pojavi tudi sama in se odlično znajde v soju žarometov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kris Jenner (@krisjenner) on

Yolanda Hadid

Tudi za uspehom svetovno znanih supermanekenskih sester se skriva momagerka, ki se v svetu showbusinessa odlično znajde. Yolanda Hadid je namreč precej zaslužna za slavo svojih hčera Belle in Gigi, prav tako pa uspešno zastopa sina Anwarja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YOLANDA (@yolanda.hadid) on

Donda West

Če spremljaš, kaj se dogaja z raperjem in oblikovalcem Kanyejem Westom, verjetno veš, kako tesen odnos je imel s svojo mamo Dondo, ki je žal že preminula. A manj ljudi ve, da je prav ona odigrala veliko vlogo pri vzponu njegove kariere. Bila je namreč njegova prva menedžerka in delo uspešno opravljala vse do svoje smrti. Glasbenikovi prvi trije albumi so tako izšli pod njenim budnim očesom, Kanye pa se ji je kasneje zahvalil tako, da je po njej poimenoval svojo kreativno agencijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMIYA (@amiyaamour) on

Lisa Rinna

Imena morda ne poznaš, razen, če na Netflixu spremljaš razvpito serijo Real Housewives of Beverly Hills. Potem verjetno veš, da si takšne bogate »gospodinje« rade najdejo kakšen hobi. Lisa se je odločila, da postane momagerka svojima dvema hčerkama Amelii Gray in Delilah Belle Hamlin. Utrla jima je pot na modne brvi in pomagala zgraditi kariero v modnem svetu.

Nancy Heigl

Če si vsaj enkrat prižgala televizijo, si gotovo naletela na kakšno romantično komedijo, v kateri nastopa Katherine Heigl, simpatična blondinka, ki ji je do velikih platen pomagala ravno njena mama. Vlogo menedžerke namreč v Katherininem življenju igra že od malih nog, ko se je slednja odločila, da si želi postati igralka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katherine Heigl (@katherineheigl) on

Tish Cyrus

Gotovo poznaš Miley Cyrus in verjetno veš, da je imel na njeno kariero velik vpliv njen oče Billy Ray Cyrus, ki je v Ameriki prava ikona country glasbe. Njegova žena Tish mu je že od samega začetka pomagala pri glasbenih vzponih in padcih, kasneje pa postala tudi menedžerka svoje hčerke Miley. Vloga momagerke je danes Tishino glavno poslanstvo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tish Cyrus (@tishcyrus) on

Dina Lohan

Dina je že zgodaj opazila potencial svoje hčerke Lindsay Lohan in jo nekako potisnila v hollywoodski svet. Hčerkina kariera je seveda zacvetela, a v vlogi momagerke naj bi bila Dina popolnoma neizprosna in mnogo psihologov meni, da so čudna obdobja v Lindsayinem življenju ravno posledica prezgodnjih pritiskov medijskega sveta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dina Lohan (@dinalohan) on

Preberite še: Največji škandali britanske kraljeve družine

Morda vas zanima tudi: Kje je Raiven? Njeni načrti so navdihujoči #intervju


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)