Zakaj osebje v Buckinghamski palači nikoli ni maralo Meghan Markle

Osebje v Buckinghamski palači od samega začetka ni bilo naklonjeno Meghan Markle.

16.4.2020 ob 9:30 | Foto: Gettyimages, Instagram | Avtor: M. FL.

Zakaj osebje v Buckinghamski palači nikoli ni maralo Meghan Markle

Pri osebju, zaposlenem v glavnem kraljičinem domovanju, Meghan Markle nikoli ni bila priljubljena. Ravno nasprotno. Med njim in vojvodinjo so bila vselej prisotna odkrita ali prikrita trenja, je za The New Yorker razkrila poznavalka kraljeve družine Camilla Tominey:

"Osebje v palači nekdanji igralki ni bilo naklonjeno. Največji trn v peti zanj so bile prav lastnosti, zaradi katerih je Meghan v javnosti hitro postala zelo priljubljena: njena samozavest, kariera v svetu zabave in feministične težnje," je razkrila Camilla in dodala, da je s tem, ko je v kraljevo življenje stopila nekdanja igralka serije Nepremagljivi dvojec, prišlo do spopada kultur, saj Meghan ni razumela in upoštevala številnih, sicer nenapisanih, a tradicionalnih pravil obnašanja znotraj same kraljeve institucije.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 7/22 (@722_twenty_two_seven_cz) on

"Nekako tako, kot v seriji Downton Abbey, tudi v Buckingamski palači med osebjem, ki služi kraljici in državi, obstaja stroga hierarhija, ki izhaja iz stoletne tradicije, zahteve Harryja in Meghan pa so v spodnjih prostorih izzvale nemalo nelagodja v smislu, čakaj malo, kdo pa misliš, da si," je ponazorila poznavalka.

Podrobnosti so prišle v medije potem, ko so se pojavila namigovanja, da namerava Meghan v plačanem intervjuju za eno od ameriških televizijskih postaj razkriti, kakšno je bilo njeno življenje v kraljevi družini. Podobno pot je leta 1995 ubrala princesa Diana v nepozabnem intervjuju z Martinom Bashirjem, a so Meghan privrženci hitro opozorili, naj ne gre po sledeh pokojne tašče.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Diana Forever (@princess.diana.forever) on

"Z vidika zaslužka bi lahko delovalo. A če bi rada ponovno osvojila srca javnosti, je to zelo tvegano dejanje," se je na Twitterju na namero odzval en od njenih oboževalcev.

Drugi zapis se glasi: "Če bo to izpeljala, ne bo ravno najboljši zgled. Vsi bodo verjeli, da se je s Harryjem poročila zgolj zaradi denarja."

Da bi morala biti Meghan v naslednjih korakih previdna, se strinja avtorica številnih del o britanski kraljevi družini Penny Junor: "Za seboj ne bi smela požgati vseh mostov, kot je to leta 1995 storila Diana ter padla v nemilost pri kraljici, ki je tudi zaradi intervjuja prižgala zeleno luč za ločitev princa Charlesa od Diane. Pranje perila v javnosti namreč ni škodovalo le monarhiji kot instituciji, temveč tudi pokojni princesi sami."

Preberite še: Meghan Markle in princ Harry o načrtih za prihodnost: Ostajava pozitivna

Morda vas zanima tudi: Margot Robbie odkrito o njenem odnosu s princem Harryjem


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)