Kruta zgodba iz temne preteklosti Oprah Winfrey: Stara komaj 14 let je rodila in izgubila sina

Za velikim uspehom Oprah Winfrey se skriva mnogo tragičnih zgodb.

31.5.2023 ob 9:10 | Foto: Steve Marcus/Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Kruta zgodba iz temne preteklosti  Oprah Winfrey: Stara komaj 14 let je rodila in izgubila sina

Oprah Winfrey že leta svetlo sije na medijskem nebu in je s svojimi pogovornimi oddajami ter drugimi nastopi v javnosti dosegla velik uspeh. A njeno življenje še zdaleč ni bilo od vedno posuto z rožicami.

Večkrat je odkrito spregovorila o spolnih zlorabah, ki jih je doživljala v družini, pripovedovala  je tudi o otroku, ki ga je rodila kot najstnica.

Tragično izkušnjo je razkrila potem, ko je brez njene privolitve prišla v javnost. Povedala je, da je stara 14 let v bolnišnici rodila fantka, ki zaradi prezgodnjega rojstva žal ni preživel in je nekaj dni po porodu umrl.

Zgodbo je medijem leta 1990 prodal eden od njenih sorodnikov in tedaj je bila v javnosti o njej primorana spregovoriti tudi sama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FD Persoonlijk (@fdpersoonlijk)

Pred tem je skrivnost nosila v sebi

"Ko je zgodba prišla v javnost, sem tri dni jokala v postelji. Že pokojni član moje družine s Floride je obiskal prostore časopisa The National Enquirer, z novinarjem sedel za mizo in povedal mojo zgodbo.

Mojo skrito sramoto. Pisarno je zapustil 19.000 dolarjev bogatejši," izpoved voditeljice navaja spletna stran Oprah.com.

"Sama nisem hotela povedati nikomur, dokler se ne bi čutila res varna deliti te temne sence moje preteklosti in se spominjati časa, ko sem bila od 10 do 14 leta vsak dan deležna spolne zlorabe ter sem pri 14. zanosila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oprah (@oprah)

Bilo me je tako sram, skrivala sem nosečnost, dokler me niso izdali zatečeni gležnji in velik trebuh. Otrok je nekaj dni po rojstvu umrl."

Najbolj se je bala, da bi za nosečnost in porod izvedeli v šoli, saj jo je bilo strah izključitve.

"Vse to sem leta nosila s seboj, strah me je bilo, da bo kdo razkril, kaj se je zgodilo, in da me bodo zato ljudje, ki so bili v mojem življenju, izključili iz njega.

Tudi, ko sem zbrala pogum in spregovorila o zlorabah, sem skrivno nosečnost še naprej zamolčala. Niti moja najboljša prijateljica Gale King in Stedman (partner) nista vedela za otroka, dokler me član družine ni izdal."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oprah (@oprah)

Ko je končno prišla resnica na dan, je bil seveda šok, a hkrati se je Oprah, kot je zaupala, počutila osvobojeno.

"Spoznala sem, da sem vsa leta krivila sebe. Da sem levji delež krivde, sramu in bremena nosila sama. Da je živeti s takšno skrivnostjo iz dneva v dan zelo težko in tudi, da nisem jaz tista, ki bi jo morali biti sram.

Sem pa se neupravičeno bala odziva ljudi v svojem življenju. Nihče me ni obsojal, nihče me ni obtoževal. Nihče ni kričal name: Noseča pri 14-tih! Ti porednica!"

Canaan pomeni novo življenje

Oprah je leta 2015 v avstralski areni Rod Laver pred 15.000-glavo množico zaupala ime, ki ga je dala otroku.

"Imenovala sem ga Canaan," je njene besede takrat povzela revija People: "Imela sem sina po imenu Canaan. Ker Canaan pomeni nova zemlja, novo življenje."

Povzeto po portalu meaww.com in oprah.com

Preberite še: Ljudje si pri Oprah želijo to pop zvezdo

Morda vas zanima tudi: Pretresljivo življenje milijarderke Oprah Winfrey: Spolno so jo zlorabljali sorodniki


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)