Vzgojni prijemi princa Williama in Kate Middleton na udaru

Kate Middleton in princ William sta glede vzgojnih prijemov sodobna starša.

13.6.2022 ob 5:33 | Foto: Profimedia, Instagram | Avtor: M. Fl.

Vzgojni prijemi princa Williama in Kate Middleton na udaru

Na slovesnostih, ki so se vrstile v počastitev 70. obletnice vladanja kraljice Elizabete, so veliko pozornosti poželi potomci princa Williama in Kate Middleton, zlasti najmlajši, 4-letni princ Louis, ki je s svojimi vragolijami zabaval široke množice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by

Njegovo obnašanje je spodbudilo mnoge, da so na različnih forumih podali mnenje o vzgojnih prijemih njegovih staršev.

Bili so takšni, ki so mamico Kate hvalili, kako se je mirno odzvala na malčkov nemir, takšni, ki so razumevajoče navajali, da je od štiriletnega dečka praktično nemogoče pričakovati, da bo dolge ure sedel pri miru ter tudi takšni, ki so trdili, da sta Kate in William očitno, kar zadeva vzgoje, preblaga.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BrilliantlyRoyal (@brillantlyroyal)

Vse te polemike so poznavalko kraljeve družine Jennie Bond spodbudile k temu, da je staršema stopila v bran in je za OK Magazine povedala:

"Kate in William sta sodobna starša, njuna vzgoja temelji na čustveni inteligenci ter ne uporabljata tako imenovane metode ohlajanja (naughty steps), po kateri je otrok, ki se ne odzove na opozorila staršev kaznovan s tem, da se mora za minuto ali dve umakniti na prostor za ohlajanje," je pojasnila Bondova in dodala:

"Svoje delo odlično opravljata in potomcem (ob nagajivem Louisu še osemletnemu princu Georgu ter sedemletni princesi Charlotte) zagotavljata čim bolj normalno otroštvo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Louis

Družinska dinamika je videti zelo sproščena in normalna, o načinih vzgoje pa sta William in Kate že večkrat spregovorila v javnosti. Zlasti sta poudarila pomen skrbi za duševno zdravje od malih nog in poudarjanje čustvene inteligence, ki že najmlajšim omogoča izražanje čustev, seveda na primeren način.

Nadaljevala je: "Brala sem, da prisegata na moderen način vzgoje, kjer namesto, da bi se moral poreden otrok osamiti, tega spodbujata, da pojasni občutke, da občutke pojasnijo starši, nato se o njih pogovorijo na nivoju, ki je primeren zanj ter s tem pomirijo malčka.

Rezultat takšne vzgoje so otroci, ki se naučijo razumeti svoja ter čustva drugih, dosegajo visoko stopnjo empatije ter se na sploh znajo lepo obnašati. To sta na slovesnostih dokazala George in Charlotte, kar pa zadeva Louisa: on ni nevzgojen, on je štiriletni otrok."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gentlemen‘s Gram (@gentlemensgram)

Mike Tindall, mož Zare Tindall, hčerke princese Anne, ki je sedel tik za živahnim princem se je v podakstu The good, the bad, the Rugby pošalil, da je bilo obnašanje malega Louisa med drugim posledica, kot je dejal, sladkorne omame, kajti v zaodrju je bilo na voljo veliko slaščic in le kateri malček bi se jim lahko uprl:

"Louis se je preprosto hotel zabavati. Tudi moji dve deklici sta včasih nagajivi in se ju trudim obvladati. Vsi so še tako mali in te prireditve se lahko res zavlečejo, otroci se naveličajo, vsak starš v takšnih trenutkih najbolje ve, kaj lahko stori, da bi jim vse skupaj olajšal."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mum61e

Mike in Zara sta starša treh otrok, osemletne Mie, štiriletne Lene in enoletnega Philipa.

Kate in William se na kritiko vzgoje nista odzvala, sta pa v zahvali po zaključku dogodkov na instagramu med drugim zapisala, da se je njihova družina ob praznovanju jubileja zelo zabavala. "Zlasti je užival Louis," sta šegavo zaključila zapis.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Povzeto po portalu OK Magazine

Preberite še: Srečanje Kate in Meghan: očitna gesta, polna prezira

Morda vas zanima tudi: Princ William iskreno o tem, v čem je po smrti mame Diane našel uteho


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)