Katka Bogataj iskreno spregovorila o bolečem dvomu, ko je prvič v rokah držala hčerko

Katka in Katja Bogataj brez dlake na jeziku govorita o istospolni usmerjenosti, o zakonu, hčerki in o ljubezni, ki druži vse tri.

1.9.2022 ob 10:10 | Foto: instagram | Avtor: M. FL.

Katka Bogataj iskreno spregovorila o bolečem dvomu, ko je prvič v rokah držala hčerko

Spletni vplivnici Katka in Katja Bogataj sta se maja 2019 poročili, letošnjega avgusta pa sta se v porodnišnici Jesenice razveselili prihoda hčerke Hane Julije

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K A T K A B O G A T A J (@katkabogataj)

Na umetno oploditev sta odšli v Avstrijo, hčerko je donosila in rodila Katja, saj si je, kot sta povedali, vedno želela izkusiti nosečnost.

Tudi o tem, kako je bila umetna oploditev videti, sta tedaj odkrito pripovedovali v videu na instagramu in povedali, da sta na kliniki iskali darovalca, ki ima podobne telesne značilnosti kot Katka: zelene oči, športno postavo in temnorjave lase.

Uspelo jima je v drugem poskusu in po devetih mesecih je nastopil trenutek, ko sta lahko pozdravili hčerko.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K A T K A B O G A T A J (@katkabogataj)

Seveda je, tako kot pri domala vseh starših, šlo za izjemno čustveno doživetje polno občutkov, ki jih je težko opisati, jih pa je Katka vseeno lepo ubesedila in je na instagramu takole zapisala, kaj se ji je podilo po glavi, ko je Hano Julijo prvič držala v rokah:

"Moja prva ura s HJ. Tole je zame zelo oseben in čustven posnetek, ker sem tukaj kot prva oseba v roke dobila mojo punčko. To objavljam, ker se je v tem procesu zgodilo toliko stvari, o katerih se ne govori.

Preden so mi jo položili v naročje, sem se tresla od navdušenja in veselja, polna pričakovanja za ta poseben trenutek, ko jo dobim k sebi.

Vedno ti vsi rečejo, kako je to nekaj najlepšega, kako te prevzame ljubezen in toplina. Pa ne, da me ni, daleč od tega, ampak poleg ljubezni je bilo zraven še veliko drugega," je orisala prvi obrat vrtiljaka čustev in nadaljevala zapis, ki je razkril njene največje, skoraj boleče dvomne:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K A T K A B O G A T A J (@katkabogataj)

"Ko sem jo zagledala, so se mi ulile solze. Ampak v moji glavi je bil nered, ker se nisem počutila povezana z njo. Gledala sem jo in se spraševala, ali jo bom sploh lahko imela rada. Ali bo ona imela rada mene. Ali mora biti tako. Zdela se mi je najlepša, ampak po drugi strani mi njen vonj sploh ni odgovarjal! In namesto polno sem se za sekundo počutila povsem prazno."

Strahovi so bili odveč

"Zdaj gledam nazaj in sploh ne vem, kako sem pomislila, da je ne bi imela rada, ker mi že zdaj predstavlja svet. Ampak mi je žal, da se ne govori več o tem trenutku (ki menda ni tako redek), ko vez ni instantna. Ampak ta vez pride. Ta vez je že tukaj," je zaključila.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K A T K A B O G A T A J (@katkabogataj)

Kljub prvotnim pomislekom je Katka torej s hčerko povsem povezana in mamici redno poročata, kaj se dogaja pri njih doma, kako se soočata s prvimi dnevi materinstva, kdo jim pri tem pomaga in kaj jima najbolj lajša začetke življenja v troje.

Preberite še: Katja in Katka Bogataj: Za otroka si želiva, da bo s ponosom povedal, da ima dve mamici (INTERVJU)

Morda vas zanima tudi: Presrečni Katja in Katka Bogataj dobili hčerko: »Danes je ljubezen dobila še večji pomen«


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)