Lili Žagar iskreno o svoji porodni izkušnji: Tilna so oživljali

Voditeljica Lili Žagar se je ob rojstnem dnevu sina Tilna spomnila na enega od najbolj mučnih trenutkov v svojem življenju.

31.1.2022 ob 8:54 | Foto: Žiga Intihar | Avtor: S. S.

Lili Žagar iskreno o svoji porodni izkušnji: Tilna so oživljali

"Na današnji dan pred 13-imi leti sem spoznala, kaj pomeni brezpogojna ljubezen," svojo zgodbo začne Lili in nadaljuje:

"Tistega dne se spomnim, kot bi se zgodil včeraj. V porodnišnico sem prišla že zjutraj. Ne zaradi popadkov, ampak ker sem bila naročena, da mi porod sprožijo. Danes se večkrat pohecam, da sem bila naročena kot pri frizerju.

Takrat se mi to sicer ni zdelo prav nič zabavno, saj sem zadnje 3 mesece nosečnosti preživela v strogem mirovanju zaradi rizika prezgodnjega poroda. Na koncu pa se je zgodilo, da se našemu fantu prav nikamor ni mudilo. Pri ginekologinji sem vsaj izborila, da počakamo 10 dni (prvi predlog je bil tretji dan po roku, kar se je meni zdelo prehitro).

V teh desetih dneh sem poskušala vse, da bi se kaj "premaknilo", ampak nič. Naš mali se je odločil, da ven sam ne bo prišel.

Stvari so se začele premikati šele po deveti uri zvečer, ko sem dobila že tretjo tableto in infuzijo. A takrat nisem vedela, da najhujše šele prihaja. Po treh urah hudih popadkov, bruhanja zaradi reakcije na analgezijo, ročnega odpiranja materničnega vratu, pritiskanja na trebuh, da so mi popokale žilice, praznjenje mehurja... - ne predstavljam si, kako bi to preživela brez Marka Potrča) sta babica in zdravnica ugotovili, da se Tilen ne spušča in da je ostal ujet v porodnem kanalu.

V tistem na pol prisebnem stanju se samo spomnim panike. Sledil je urgentni carski rez. Najhujše sem (na srečo) prespala v narkozi, saj bi me drugače od skrbi najbrž pobralo. Marko pravi, da so bile to njegove najdaljše in najbolj mučne minute v življenju. Po predvidenem času, ko naj bi po carskem rezu že zdavnaj prišla iz operacijske sobe, naju ni bilo od nikoder. Z razlogom - Tilna so oživljali.

Kolikokrat pomislim na to, kaj bi bilo, če bi se za carski rez odločili zgolj 5 minut kasneje.. Do konca življenja bom hvaležna, da je nekdo tam zgoraj pazil name, na naju, na nas. In hvaležna porodnemu osebju, da so pravočasno odreagirali. Okrevanje po carskem rezu, težave z dojenjem ... Vse to so stvari, ki so sledile in so tudi zgodba zase - težka in boleča.

Ampak danes ni čas za to, saj danes slavim življenje in brezpogojno ljubezen. Vse najboljše, moj Tilen!"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lili Žagar (@lilizagar)

Tudi v našem uredništvu se pridružujemo čestitkam, ki so po tem zapisu, ki ga je Lili objavila na svojem instagramu, začele deževati iz vseh koncev Slovenije.

Poglejte še: Detajl mojega doma: Lili Žagar nam je odprla vrata svoje hiše

Morda vas zanima tudi: Ljubezenski horoskop za februar 2022


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)