Ukrajinski predsednik poklical ameriška igralca (in za to je imel dober razlog)

Volodimir Zelenski se je igralcema Mili Kunis in Ashtonu Kutcherju v video klicu osebno zahvalil za pomoč državljanom Ukrajine.

23.3.2022 ob 8:39 | Foto: Drew Altizer/WENN.com, Instagram | Avtor: M. FL.

Ukrajinski predsednik poklical ameriška igralca (in za to je imel dober razlog)

Trud Mile Kunis in Ashtona Kutcherja za pomoč Ukrajini ni ostal neopažen. Paru se je namreč ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski v video klicu osebno zahvalil za kampanjo GoFundMe, s katero sta zbrala 35 milijonov dolarjev za pomoč vsem prizadetim v tamkajšnji vojni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mila kunis + ashton kutcher (@kutcherkuniss)

Par je v začetku meseca najavil začetek kampanje, katere cilj je bil zbrati 30 milijonov dolarjev. Tri milijone sta zvezdnika primaknila sama.

Zelenski se jima je med drugim zahvalil na twiterju, kjer je zapisal, da sta bila Mila in Ashton med prvimi, ki so se odzvali na njihovo tragedijo in sta zbrala 35 milijonov dolarjev ter jih že namenila za pomoč ukrajinskim beguncem:

"Hvaležen sem za njuno podporo in prevzet ob njuni odločnosti. Sta pravi navdih celemu svetu." 

Na istem omrežju je objavil še posnetek zaslona iz pogovora z igralcema, ki je potekal po video klicu in v katerem se jima je osebno zahvalil za podporo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 7Media.ro (@7media.ro)

Zadani cilj, 30 milijonov, je par dosegel prejšnji četrtek, ko se je zahvalil vsem, ki so darovali:

"Izjemno hvaležna sva ob vaši podpori. Pred dvema tednoma sva vas prosila, da se nama pridružite in več kot 65.000 vas je pristopilo ter darovalo po svojih močeh. Sedaj sva z vašo pomočjo dosegla cilj 30 miljonov," sta povedala v videu, ki sta ga objavila instagramu Kutcherja in dodala:  

"Res je, da to še zdaleč ni rešitev situacije. A naš vzajemen trud bo pomagal mnogim, ki so se znašli v nezavidljivem položaju in pred negotovo prihodnostjo. Naše delo še ni končano in storila bova vse, kar je v najini moči, da bova maksimalno pomagala tistim, ki potrebujejo pomoč."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashton Kutcher (@aplusk)

Mila je po rodu Ukrajinka in je v Združene države Amerike z družino emigrirala leta 1991, ko ji je bilo sedem let.  V intervjuju za Sunday paper je pred nekaj dnevi spregovorila o svoji navezanosti na rodno deželo, v kateri je bla rojena, ko je bila ta še del Sovjetske Zveze.

"V bistvu sem vedno govorila, da sem iz Rusije, saj je ta v Ameriki veliko bolj znana. Ni se mi zdelo pomembno, da sem v bistvu iz Ukrajine."

Ob napadu na njeno državo pa se je v njej nekaj premaknilo: "Ne morem in ne znam opisati, kaj me je nenadoma obšlo. Mislila sem si, o moj bog, kot bi mi nekdo iztrgal srce. To je bil najbolj nenavaden občutek."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mila Kunis (@mila_kunis_officiall)

Sedaj razglaša, da prihaja iz Ukrajine, ob tem, ko podpira svoje rojake pa se zavzema, da ne bi obsojali prebivalcev Rusije:

"Ne mislim, da so prebivalci Rusije sovražniki. To bi rada poudarila. Mislim, da mediji temu namenjajo premalo pozornosti.

Nočem, da bi svet mislil, da so Rusi slabi ljudje. Nočem, da bi prevlada retorika, s katero bi bili osovraženi samo zato, ker so prebivalci Rusije. Za to, kar se dogaja, so  krivi ljudje, ki imajo moč in ne ljudstvo.«

Povzeto po portalu ET online

Preberite še: VIDEO: Ganljiv posnetek ukrajinske deklice, ki poje v zaklonišču

Morda vas zanima tudi Finančni svetovalec: »Konflikt v Ukrajini bo zagotovo imel vpliv na trg kriptovalut!«


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)