Justin Bieber: Bil sem fizično in psihično popolnoma na psu

Končno je luč sveta ugledal nov album Justina Bieberja. In intervju, v katerem je Justin Bieber povsem drugačen.

22.2.2020 ob 5:40 | Avtor: E. N.

Justin Bieber: Bil sem fizično in psihično popolnoma na psu

»Ni ravno globok,« zvenijo utrujene Justinove besede na začetku 45-minutnega ekskluzivnega video intervjuja, ki ga je pred kratkim objavil Apple plus. Glede na obdobje, ki se je odvijalo med zadnjima dvema ploščama, bi sicer pričakovali ravno nasprotno. Če namreč drži, da glasbeniki največ navdiha najdejo v težkih časih, ga je bil v zadnjih letih Justin deležen ogromno. Od zadnjega albuma Purpose, ki je izšel leta 2015 in zasedel vrhove glasbenih lestvic po svetu, njegovo življenje namreč ni bilo nič kaj rožnato.

Razhodi, škandali, domnevne težave z zasvojenostjo … Lahko bi rekli, da je za Bieberjem težko obdobje in celo po nedavni poroki s 23-letno manekenko Hailey Baldwin ni videti, da bi bil Justin posebej srečen. Vsaj tako skrbi njegove oboževalce, ki so eni izmed najbolj gorečih in zvestih na svetu.

Justin se je v tem obdobju precej spremenil. Iz otroškega zvezdnika, ki je bil ves čas na razpolago zvezdnikom, se je spremenil v zapuščenega samotarja, ki se izogiba objektivom, če je to le mogoče. Nedavno pa je zopet stopil pred kamero. V iskrenem intervjuju, ki si ga v celoti lahko ogledaš spodaj, je svetu zaupal, kako je trenutno stati v njegovih čevljih.

Novinarja je zanimalo, zakaj se je leta 2017 odločil prekiniti svojo razprodano koncertno turnejo. »Bil sem utrujen, psihično in fizično,« odgovori Justin z zamišljenim obrazom in trzajočimi nogami. »Nisem zmogel več, bil sem popolnoma izžet pa tudi bolan. Le da tega takrat še nisem vedel,« nadaljuje. Justin je v tistem času sicer nastopil na nekaj koncertih, a celotne turneje ni bil sposoben zaključiti. In tako se je začelo strm spust po hribu navzdol in mnogi so se zbali, da je njegova kariera končana.

Hailey kot žarek sonca

»Na zadnji turneji sem skrbel za svoje telo, kakor so mi svetovali, a me je izdalo, enostavno nisem mogel več močneje stisniti svojih zob, čeprav sem človek, ki jih stiska do zadnjega,« je povedal. Fizična izmučenost je vodila v psihični propad, ki ga sta ga otežili še mononukleoza in borelioza, dve precej težki bolezni, ki zahtevata predano zdravljenje. A na srečo je v njegovo življenje v tem času kot žarek sonca posvetila Hailey Baldwin. »Brez nje se ta zgodba ne bi nadaljevala,« zamišljeno pove Bieber. »Naučila me je brezpogojne ljubezni,« pravi.

A tudi njuna skupna zgodba ni slišati preprosta. »Ko sva se spoznala, sem ji povedal, da se trenutno ne morem vezati. Še vedno sem bil prizadet od pretekle zveze, moral sem se osredotočiti nase, nisem bil pripravljen na novega človeka v svojem življenju,« pove Justin. In nase se je tudi osredotočil.

 

V intervjuju pove, da mu je pri tem najbolj pomagala krščanska vera. »Odrasel sem v verni družini, a nihče, ki sem ga poznal, ni bil ravno zgleden vernik,« razloži Bieber. Iz primeža drog, instantnih razmerji in spolne odvisnosti naj bi se tako iztrgal s pomočjo svetega pisma in duhovnih voditeljev, nadaljuje.

Slava in otroška čustva

Spregovori pa tudi o svojem otroštvu, ki ga primerja z mizo slaščic, ki jo postaviš pred majhnega otroka. »Ljudje so pozabili, da sem otrok. Kljub uspešni karieri sem imel otroška čustva. In ko vidiš, da ljudje govorijo, oh, pa pojdi jokat v svoj Rolls Royce, te to prizadene. Vidiš, da si niti malce ne predstavljajo, kako je biti v tvojih čevljih,« pove. Po zlomu se je tako prijavil na zdravljenje. Rehab, ki ga je ponovno postavil na noge, ga je spodbudil tudi k temu, da se ponovno poveže s Hailey. »Nekaj v meni se je spremenilo,« novinarju zaupa Bieber. »V njej sem videl nekaj toplega, znanega. Mamo svojih otrok,« pove. Ljubezen je začutil tako močno, da je nekaj mesecev kasneje z zaročnim prstanom pokleknil pred manekenko in še čez nekaj mesecev sta pred oltarjem skupaj dahnila usodni da.

Ljubezen je sprožila tudi nastanek novega albuma. Change, ki pomeni spremembo, govori o Justinovi ljubezni do Baldwinove in njunem odnosu. Njegove skladbe so že zasedle vrhove glasbenih lestvic, a Justin upa, da nov album tokrat ne bo tako destruktivno deloval na njegovo življenje.

»Končno bom spet stopil na oder, zaslužil nov denar, da bom lahko lepo preživljal svojo družino,« pove pevec, ki je v zadnjih letih očitno spremenil svoje vrednote. »Vem, da v zadnjem času to ves čas ponavljam, a premalo se zavedamo, kako blagoslovljeni smo. Na svetu se dogajajo grozne stvari, mnogi ne se zavedajo, kakšno srečo imajo v življenju,« pravi in dodaja, da na to nikoli ne smemo pozabiti.

In kakšni so njegovi plani za prihodnost? Omenili smo že, da se odpravlja na turnejo, najbolj pa se veseli starševstva. Brez skrbi, trenutno na vidiku pri zakoncih Baldwin Bieber še ni naraščaja, a kot kaže, ga lahko pričakujemo zelo kmalu.

Kar precej o sebi pa je Justin nedavno zaupal tudi legendarnemu Jamesu Cordenu, ki ga je gostil v svoji pogovorni oddaji.

Srečno, Justin!

Preberite še: Demi Lovato iskreno o svojem telesu, alkoholu in drogah

Morda vas zanima tudi: Toni Petrovič: Na neki točki sem se popolnoma izgubil


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)