Jernej Kuntner: »To je bilo moje poletje, moj razburljiv mesec in pol«

Igralec Jernej Kuntner nam je zaupal, kaj je počel letošnje poletje in kaj ga čaka prihajajočo jesen.

22.8.2022 ob 10:17 | Foto: Ksaver Šinkar, osebni arhiv/instagram | Avtor: Alma Glumac

Jernej Kuntner: »To je bilo moje poletje, moj razburljiv mesec in pol«

Jerneja Kuntnerja, legendo tv nanizank sem spoznala pred približno desetimi leti, ko je na povabilo režiserja Ivana Merljaka prišel kar v stolpnico takrat Dela Revij, kjer sem ravno zaključila z delom na uredništvu.

Ura je bila šest popoldan, dobro se spomnim, saj je bilo srečanje povsem nepričakovano spontano lahkotno. 

Saj takšen je Jerry, kot mu pravimo prijatelji, povsem domač, nič zvezdniško nastopaško nastrojen, ravno nasprotno. In režiser Ivan ne bi bil Ivan, če nama ne bi pripravil majhnega presenečenja, saj sva po rokovanju že morala slediti njegovim navodilom.

Še do danes nisem pozabila, kar na smeh mi gre. Sesti sem namreč morala Jerneju v naročje, ga z rokami objeti in zažgoleti, da sladoled bi pa še. In potem ga na hitro poljubiti. Mati mila! 

Predstava je bila prava uspešnica, skupaj z Majo Martino Merljak, glasbeno skupino Coronke in ostalimi smo ustvarili presežek, ki je stkal prijateljstva za vedno. Ko ga pokličem in zaprosim za intervju, je takoj za akcijo, kar mi je pri njem še posebej všeč in cenim.

»To minuto sem se vrnil s slovenskih planin blizu naše prestolnice, spočit in pripravljen na novo sezono,« dinamično kot zna le on pove in hitro doda, da je bil njegov zadnji mesec in pol resnično razburljiv.

Kaj vse je počel?

»Izredno delavno obdobje se je končalo desetega julija, ko smo posneli zadnji del nanizanke Za hribom. Snemali smo novih kar 20 delov, kar je uspeh.

V lanskem letu smo namreč posneli 30 nanizank, letos pa že 20, tako da imamo skupaj posnetih 50 delov. Kar kaže, da smo postali priljubljeni med slovenskimi gledalci, kar me veseli. Dolenjski kmetje s(m)o postali uspešnica,« se zasmeji sogovornik.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jernej Kuntner (@kuntnerjernej)

In kaj je sledilo po koncu snemanja? 

»Potem sem rabil popoln odklop, počitek in pobeg v osamo v slovenske planine, ki jih ljubim. Naši hribi pomirijo, tam sem se naužil lepote in mika, napil resnice iz čistega vira,« zakluči poetično misel, ko se zalotim, da strmim v velikega župana s tv ekranov z odprtimi usti.

To naredi lahko le brezmejna ženina ljubezen in podpora, skupaj z družino. Jernej je namreč povedal verze tako iskreno, da bi presenetilo marsikoga, ki ga pozna le s tv ekranov in gledaliških odrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jernej Kuntner (@kuntnerjernej)

Skupaj z ženo

Poročena že več desetletij sta srečna še vedno, čeprav se je veliko spremenilo. Družinska dinamika je dandanes precej drugačna, otroci so se odselili in tako sama vandrata naokoli.

»Po koncu mojega snemanja sva z ženo skočila v planine, otroci so že veliki, ostala sva sama, ata in mama, bog kaj bo z nama,« zapoje, se pošali in nadaljuje, da sta obiskala še sosednjo Avstrijo, saj jima je smučarsko središče Kitzbühel še posebej pri srcu. 

»Ponavadi tam smučam, zdaj pa sva skupaj z ženo prehodila te smučarske planine in kot krono vsega, sem prehodil tudi Streif smuk progo na gor,« se pohvali in upravičeno, saj velja smuk proga za eno najtežjih in najdaljših tekmovalnih smučarskih prog na svetu. Leži nad mestecem Kitzbühel na Tirolskem pod goro Hahnenkamm.

»To dogodivščino sem opravil sam, saj je naklon ubijalski, 85 odstotni. Si predstavljate, to je skoraj 90, kot zid. Res impresivno! Potem pa sva bila vse do sedaj v slovenskih planinah na najinem vikendu. Žal so se lepote letošnjih planinskih pohodov končale, saj začenjam z delom na polno,« je iskren igralec.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jernej Kuntner (@kuntnerjernej)

Jesenske novosti

Že leta je znan tudi kot kralj sinhronizacij celovečernih kino risank za otroke in tudi odrasle.

»Začenjam z režijo sinhronizacije celovečerne risanke Obuti maček 2, kar je velik projekt in se ga izjemno veselim. Zbrala se je najboljša ekipa in potrudili se bomo biti še boljši, kot v prvem delu,« se hudomušno zasmeje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jernej Kuntner (@kuntnerjernej)

Je to sploh še mogoče, pomislim. Ja, pri Jerneju Kuntnerju je.

»To je bilo moje poletje, moj razburljiv mesec in pol. Zgodilo se je veliko lepega, veliko vsega,« zadovoljno zaključi.

Preberite še: 7 resnic o ljubezni (srčno upamo, da jih poznate)

Morda vas zanima tudi: Takšen vpliv ima uživanje jabolk na vaše spolno življenje


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)