Poglejte, kaj danes počne in kje živi naša pevka Regina - Irena Kogoj

Pogovarjali smo se s pevko Regino. Zaupala nam je, kaj počne danes, kako preživlja vroče poletne dni in česa se trenutno najbolj veseli.

12.8.2022 ob 5:37 | Foto: osebni arhiv/instagram | Avtor: Alma Glumac

Poglejte, kaj danes počne in kje živi naša pevka Regina - Irena Kogoj

»Petje je pri meni zastopano nekako bolj kot hobi, to kar delam je režija zvoka in za kakšne oglase posojam tudi svoj glas. Sicer pa sem na drugi strani mikrofona, režiram špikerje in igralce ter vokalne oziroma glasovne interprete. 

To počnem že kar nekaj časa in moram se pohvaliti, da so zelo zadovoljni z menoj, imam super rezultate s strani naročnikov in igralskih interpretov,« se takoj ob začetku intervjuja simpatično nasmeje pevka Irena Kogoj, ki je svojo kariero začela v glasbeni skupini Duo Regina

Tako je prvič nastopila na pomembnejšem glasbenem festivalu - Pop delavnici leta 1988. Tega leta je izšla tudi njena prva samostojna plošča.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Regina Kogoj (@reginakogoj)

Pozna jo vsa Slovenija

Na izbor za Pesem Evrovizije se je prvič prijavila že leta 1990, a za Jugovizijo tistega leta ni bila izbrana. V samostojni Sloveniji se je prvič prijavila leta 1993 s pesmijo »Naj ljubezen združi vse ljudi«, s katero je bila četrta. 

Leta 1996 je z zmago na Slovenskem izboru za Pesem Evrovizije odšla na Norveško, kjer ji je uspelo priti v finale.

»Lep občutek, ko veš, da si bil eden izmed izbranih. Eni imajo takšno mnenje, drugi drugačnega glede Eurosonga, a v obeh primerih je bilo krasno videti in doživeti takšno izkušnjo. 

Včasih mi je seveda tudi malce slabo, ko vem, kaj je vse zadaj, ampak je kljub temu čarobno, to je neprecenljiva izkušnja.« 

Na izborih za Pesem Evrovizije je kot tekmovalka nastopila osemkrat, kar je rekord v Sloveniji. 

Na tem festivalu je enkrat zmagala, enkrat je bila tretja, od treh polfinalnih izborov se je dvakrat uvrstila v finale, leta 2005 pa je bila zmagovalka rezervne strokovne žirije. Na EMI je nastopila tudi leta 2016 s pesmijo »Alive in Every Way«.

Poletne novosti

Pogovarjali sva se, kako preživlja vroče poletne dni in česa se najbolj veseli. In Regina v eni sapi takoj reče: 

»Dve zadevi, nova omara in napihljiv bazen. Naredila sem si pisarno in takšno veliko omaro, lahko bi rekla, da imam »walk in closet« kot nek svoj mali butik, kar me navdaja z navdušenjem. 

Zaradi vročine smo si v družini omislili napihljiv bazen za neko bagatelo in bili blazno srečni in veseli vsi, ko smo to reč napihnili. Jaz sem celo tako majhna, da lahko notri tudi plavam. Seveda smo nabavili tudi vse igračke in rekvizite za bazen. 

Takšna velika želja po bazenu pa je ostala in že razmišljamo, kam bi ga mogoče postavili, da bi si omislili takšnega pravega, ne napihljivega.«

Popolnoma razumem navdušenje, zato vprašam po velikosti, ki je ključna. 

»Tri metre ima v premeru, meni pride voda nekje do riti in potem ker sem bolj drobcena, lahko celo zaplavam, tako bolj na površini. Je pa super za razgibavanje, skratka vsi smo začeli zelo uživati. Polno smeha, kupili smo ga na 70 odstotnem znižanju in se zraven zelo zabavali. 

Če razmislim dobro, smo po mojem mnenju do sedaj zapravili za vodo več kot za nakup samega bazena. Ampak tako to je.« 

Morate vodo menjati pogosto, vprašam radovedno.

»Ne, ne rabiš sploh menjati, pri nakupu zraven dobiš vse naprave, pumpico, filtre, ki čistijo in neke dezinfekcije, tako da se vse uredi tako kot mora.«

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Regina Kogoj (@reginakogoj)

Hiška v Ljubljani 

Kakšen je vaš dom Regina, jo vprašam, saj si v živo predstavljam bazen na vrtu, tako dobro ga je opisala. 

»Imamo hiško v Ljubljani in je fino, ker je dosti blizu centra in tudi toliko ven iz njega, da ni nekega velikega mestnega vrveža. Sem pa lahko s kolesom v centru v petnajstih dvajsetih minutah, kar je krasno. 

Uživam na domačem vrtu, kar ne pomeni, da sadim paradižnik in por, nimamo poljščin. Glede zelenjave sem čisto leva, čeprav prihajam iz podeželja, nekega stika z zemljo nimam. Imamo pa dejansko, kako bi rekla, ja, imamo japonski vrt. 

Urejeno travo, bore, bonsaje, vsepovsod imamo veliko zelenja, ki pa zahteva veliko časa pri urejanju vrta. Ampak tako je to. Ves čas je potrebno biti na preži, da je vrt urejen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Regina Kogoj (@reginakogoj)

V hiški imava z možem vsak svojo pisarno, svoj poslovni prostor, zraven je sosednji objekt, kjer imamo studio, kar mi je krasno, saj mi odpade vožnja do službe. 

Lahko delam od doma. V času korone smo se morali hitro prilagoditi, naredili smo vse brezstično, tako da je naša pisarna pravzaprav potujoča. Snemali smo tako, da smo se povezali po Skypu, kar prakticiramo vse do danes. 

Takšen način dela mi omogoča več svobode, lahko se odpravimo na izlet, na morje in še vedno lahko zrežiram hitro brez omejitev. 

Korona je prinesla tudi nekaj pozitivnega. Dejansko že dve leti poleti z možem delava tako, da sva na morju in kar od tam naredim, kar je potrebno. Imam mobilno pisarno. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Regina Kogoj (@reginakogoj)

Zanimivo je, da je naš sodelavec, ki je fotograf in nam dela grafični dizajn, začel v času pandemije delati od doma in zdaj je tako srečen, da lahko dela od doma, da je pri tem tudi ostalo. 

Pridi pridi, dobrodošel, kadar hočeš, ampak on pravi ne. In se strinjam z njim. Zakaj ne bi mogli biti srečni, če smo lahko. In z veseljem potem tudi delali.«

Ločena gospodinjstva

Regina je znana kot dobra žurerka, ki se vedno rada veliko smeji. V zakonu je srečna z Aleksandrom Kogojem, slovenskim filmskim režiserjem in skladateljem, ki je avtor večine njenih pesmi, režiral pa je tudi večino njenih videospotov. 

In imata sina Aleksandra, ki sedaj z dekletom živi v hiški, a imajo ločena gospodinjstva. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Regina Kogoj (@reginakogoj)

»Imamo stik, ko si ga želimo in prostor, da se umaknemo, ko je potrebno. Predvsem kuhinja se mi zdi poseben prostor v domu, bolj intimne narave. A naj povem, da sem bila leta in leta, skoraj 15 let če ne še več, v skupnem gospodinjstvu s taščo. 

In vse se je krasno obneslo, ker je tašča prekrasen človek, zelo srčna in ne zakomplicirana. Imeli sva lep odnos, lahko bi rekla kot mati in hči.

Jaz sem jo vzela kot svojo mamo in ona mene kot hčerko in sva si povedali vse, da so stvari funkcionirale. 

Z možem sva delala, imela studio na Brodu in prihajala domov pozno proti večeru. Bilo je krasno, da je vedno nekaj na štedilniku ostalo.

Ko pa smo se preselili in imeli vse na enem mestu, je pa nekam bolj tesno postalo in je bilo fino, ko sem dobila svojo kuhinjo in sedaj ima tudi sin svojo,« se zasmeji simpatična sogovornica med pripravljanjem hladne limonade za osvežitev v vročih poletnih dneh.

Preberite še: Rebeka Dremelj: »Od trenutka, ko so mi odstranili ščitnico, imam borbe sama s sabo in s kilogrami« (INTERVJU)

Morda vas zanima tudi: Znebite se teh treh stvari in vaše življenje bo veliko bolj srečno


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)