Hajdi: »V preteklosti nisem imela sreče v ljubezni« (INTERVJU)

Uspešna podjetnica in priljubljena spletna vplivnica Hajdi Korošec Jazbinšek je razkrila, kako se spopada z občutki nemoči, s čim jo je očaral njen mož in zakaj odkrito govori o uporabi Baby botoksa.

23.7.2022 ob 6:34 | Foto: osebni arhiv/instagram

Slika avtorja - Danaja  Lorenčič Piše:

Danaja Lorenčič

Hajdi: »V preteklosti nisem imela sreče v ljubezni« (INTERVJU)

Marsikdo se Hajdi spominja kot otroške zvezdnice, a le redki vedo, da njeno otroštvo pod žarometi ni bilo idilično, saj so bili zaradi njene slave vrstniki nesramni do nje. Toda, ker verjame v rek 'Kar te ne ubije, te krepi' je uspela odrasti v pozitivno naravnano osebo in hkrati ohraniti stik z otrokom v sebi. 

Po pevski karieri se je za nekaj let umaknila iz javnosti, nato pa se je uveljavila kot podjetnica, ki se lahko pohvali s številnimi uspehi, vendar pravi, da je najbolj ponosna na svojo družino – na moža Urbana in njuna sinova.

Letošnje leto je za vas izjemno uspešno, saj ste odprli trgovino Hajdi.si v Ljubljani, postali ste femme fatale in veljate za eno od najbolj priljubljenih spletnih vplivnic v Sloveniji. Morda bi kdo pomislil, da ste rojeni pod srečno zvezdo, a najbrž je vaš uspeh predvsem posledica trdega dela. Kdo vam je privzgojil delovne navade?

Morda ima kakšno vlogo pri tem tudi srečna zvezda, ampak dejstvo je, da je za mojim uspehom ogromno dela in predanosti, ki sta po mojem mnenju ključna za dogodke. Dejstvo je tudi, da vse, kar počnem, počnem z ljubeznijo in veseli me da, ljudje to čutijo.

Že od otroštva, ko sem pri desetih letih začela svojo pevsko kariero, sem se navadila, da je za uspeh potrebno vložiti veliko truda in dela. Včasih se od daleč vidi samo uspeh, ne pa koliko je bilo kdaj tudi napačnih odločitev, posledic in nenazadnje tudi razočaranja in solz.

Vendar se v življenju moraš predvsem znati soočiti s stvarmi in se pobrati ter nikoli obupati. To so po mojem mnenju tiste ključne karakteristike za uspeh. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hajdi Korošec Jazbinšek (@hajdi_kj)

Znano je tudi, da vam družina veliko pomeni. Usklajevanje dela z družinskim življenjem pa najbrž ni vedno enostavno. Nekatere ženske se zelo težko spopadajo z izzivi v vsakdanjem življenju. Kako to uspeva vam? 

Res je, družina je moj tempelj ljubezni in to je zame sveto. Tudi sama se občasno borim z usklajevanjem družine in delovnih obveznosti, saj to zahteva zajetno mero dobre organizacije.

Priznam, da mi vedno ne uspe, ampak to so življenjski kompromisi, ki jih sprejemam in se zaradi tega ne obsojam, saj vem, da se trudim po najboljših močeh.

Sem ena tisti žensk, ki je tipična karieristka in sama vem, da če ne bom zadovoljila tega dela, se bo to odražalo povsod. In največji uspeh je najti pravo razmerje in se znati tudi ustaviti.

Predvsem pa je pomembno, da je čas, ki ga posvetim družini, res naš čas in da takrat vse ostalo nima prostora. Temu pravim kvalitetno preživljanje časa z družino. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hajdi Korošec Jazbinšek (@hajdi_kj)

Ali vas kdaj preplavijo občutki nemoči, ko imate vsega dovolj in se vam zdi, da nečesa ne boste zmogli? 

Seveda, to se dogaja in ti trenutki so del življenja. Ampak, kot sem omenila, je pomembno, da se znaš iz tega stanja pobrati, dvigniti glavo in oditi iz njega še močnejši in bolj motiviran.

Vsak od nas je šel v življenju skozi težke trenutke, pa smo vse preživeli in ko včasih pogledaš nazaj, se ti zdijo ti problemi nepomembni, saj pridejo vedno novi, tako da ... Vedno je treba na življenje gledati s pozitivne plati in dokler smo zdravi, lahko vse rešimo. 

Z družino zelo radi potujete in ste videli že veliko čudovitih koncev sveta. Vaš prvi sin je bil menda star šele šest mesecev, ko ste se prvič odpravili na potovanje. Kaj je za vas največji izziv pri potovanju z otroki?

Potovanja so res zelo pomemben del naših življenj in Dante je potoval že v trebuščku, prvo potovanje pa sem izvedla, ko je imel šest mesecev.

Ravno takrat sem uvajala gosto hrano in potovali smo skoraj dva dni, saj smo imeli letalsko karto za prestopanje in smo tako ostali en dan v Londonu, kar je bil na nek način tudi svojevrsten izziv.

Pri potovanjih z otroci sem se ogromno naučila - predvsem potrpežljivosti in iznajdljivosti. Še bolj pomembno pa je, da resnično želim s potovanji otrokoma širiti obzorja v smislu radovednosti, tolerance in sprejemanja drugačnosti. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hajdi Korošec Jazbinšek (@hajdi_kj)

Ste stroga ali popustljiva mama?

V naši družini sem jaz pretežno tista, ki je stroga, saj sem tudi sama izhajala iz nekoliko bolj špartanske vzgoje in so stvari, pri katerih ne delam kompromisov. Oče me je vedno učil, da red je red, pa čeprav slab. (smeh)

V zabavnem videu na Facebooku ste pred dvema letoma razkrili, da ste zadovoljna uporabnica Baby botoksa. Zakaj se vam zdi pomembno, da ste glede tega iskreni?

O tem sem spregovorila že kar nekaj let nazaj, ko je to bila res tabu tema. Veliko prijateljic in znank je na skrivaj uporabljalo botoks in ker mi ni bilo jasno, kako tako dobro izgledajo - medtem ko je meni pri dveh otrocih, podjetju in ostalih obveznostih obraz dobesedno upadel-, sem jih vprašala, kaj počnejo.

Vedno so mi povedale, da uporabljajo kreme, pa pudre in razne tretmaje in šele ko sem se enkrat opogumila in preizkusila botoks, mi je bilo jasno za kaj dejansko gre. In to izkušnjo sem želela podeliti z vsemi, ki se morda sprašujejo isto kot sem se jaz.

In kljub temu, da sem pričakovala bumerang negativizma, ker sem to javno povedala, sem prejela ogromno nekega odobravanja, da sem dejansko spregovorila o tem.

Seveda je nega obraza zelo pomembna in lahko za nekaj časa prestavi uporabo botoksa, ampak nobena krema ne more nadomestiti tega učinka in to sem želela javno razčistiti.

Želim pa govoriti o tem tudi zato, da ozaveščam ljudi predvsem o pravilni uporabi botoksa. Namreč najstnice nimajo kaj početi z botoksom, prav tako se s temi stvarmi ne pretirava in zelo pomembno je, da to počne strokovno usposobljena oseba. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hajdi Korošec Jazbinšek (@hajdi_kj)

Omenili ste, da vam je obraz upadel zaradi številnih obveznosti, ki pa so najbrž povezane s precejšnjo količino stresa. Kako obvladujete stres?

Jem čokolado. (smeh) Šalo na stran in če sem iskrena, je bilo zadnjih nekaj mesecev precej hektično in napeto pri meni in kar nekaj mojih znancev in prijateljev se je srečevalo z izgorelostjo. In ravno ta samokontrola, da se znaš v življenju ustaviti, ko te telo opozarja, je ključna, da ne pride do izgorelosti. 

Mnogi se vas še dandanes spominjajo kot otroške pevke. V nekem intervjuju ste priznali, da vaše otroštvo pod žarometi nikakor ni bilo popolno, saj so vas v šoli celo pretepali. Kako vam je uspelo prebroditi to težko obdobje in odrasti v pozitivno naravnano osebo?

Kar te ne ubije, te krepi. In v bistvu sem izjemno hvaležna za vse, kar se je zgodilo, tako dobro kot slabo. Ravno to me je izoblikovalo v osebo, kakršna sem danes in se dobro počutim. Čista vest je zame najpomembnejša in to, da lahko pogledam vsakomur v oči, me pomirja. 

Ob katerih ljudeh pa imate občutek, da ste lahko najbolj pristni?

Zagotovo ob moji družini in ožjih prijateljih. Najbolj pa seveda ob mojemu možu Urbanu, ki je moj prijatelj, sodelavec in partner. Skupaj počneva praktično vse in odkar sva se spoznala, sva nerazdružljiva.

Zelo lepo se izpopolnjujeva in pokrivava vsak svoje področje. Urban je bolj tehničen tip, medtem ko sem jaz bolj kreativna duša in ravno zato odlično funkcionirava. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hajdi Korošec Jazbinšek (@hajdi_kj)

Poročena sta že skoraj deset let. Kako ste vedeli, da je ravno on tisti pravi?

V preteklosti nisem imela sreče v ljubezni, ampak ne glede na to, sem vesela vseh izkušenj, saj so me nenazadnje pripeljale do Urbana. Urban je eno veliko srce, ki me zna spraviti v smeh in ko ga pogledam v vlogi očeta, sem najsrečnejša, saj je krasen očka. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hajdi Korošec Jazbinšek (@hajdi_kj)

Kot sem omenila na začetku intervjuja, imate letos veliko razlogov za praznovanje. Na kaj pa ste najbolj ponosni?

Res se je zgodilo veliko lepih stvari, za katere sem neizmerno hvaležna. Moj največji ponos je seveda moja družina, takoj za tem pa dejstvo, da sem uspela odpreti trgovino Hajdi.si tudi v Ljubljani, kar je bila moja velika želja.

Veseli me, da lahko svoj koncept prijazne trgovinice z javno previjalnico, intimnim kotičkom za hranjenje  ter UNICEF-ovo varno točko ponudim tudi v glavnem mestu in še bolj me veseli, da smo tako zelo lepo sprejeti. 

Preberite še: Objokana Jennifer Lopez in Ben Affleck (to je razlog za njune solze)

Morda vas zanima tudi: 11 znakov, da ste kot starš preobremenjeni (in kako si lahko pomagate)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)