Znana Slovenka pokazala, kakšno reakcijo je otrok dobil po tetovaži s kano (FOTO)

Naleteli smo na zgodbo, ki opozarja, da so začasne tetovaže, ki si jih privoščimo na morju, lahko nevarne za naše zdravje.

5.7.2022 ob 8:58 | Foto: osebni arhiv/instagram | Avtor: S. S.

Znana Slovenka pokazala, kakšno reakcijo je otrok dobil po tetovaži s kano (FOTO)

Tetovaže so na morju še posebej privlačne. Obožujejo jih stari in mladi, stojnic, ki ponujajo začasne tetovaže, pa zvečer na sprehodu po mestu praktično ne morete zgrešiti.

Začasne tetovaže se običajno delajo s t. i. airbrush tehniko, v zadnjem času pa so priljubljene tudi poslikave s kano. In s slednjo tehniko ima slabe izkušnje Urška Pavčnik, ki je na svojem blogu Oopsi delila, kaj se jim je pripetilo letošnje poletje.

Vplivnica in mamica dveh fantkov se je pred kratkim z družino mudila v Medulinu, kjer je do neljubega dogodka prišlo.

Sprehod po mestu je prekinila stojnica z začasnimi tetovažami, ki so ponujali poslikave s podobami risanih junakov, živali in logotipi poznanih športnih klubov. 

“Mami, a si lahko dava tatu,” je prosil sinček Jaka in Urška jima je željo izpolnila, saj kot je zapisala, ni niti za delček sekunde pomislila, da bi lahko šlo karkoli narobe: “V bistvu sta si že lansko leto omislila nekaj podobnega. Veselje je bilo nepopisno, pa tudi nobenih problemov ni bilo. Tokrat pa je bila naša izkušnja povsem drugačna.”

Razlika je bila v tehniki, saj so preteklo leto fantoma tatu narisali z air brush pištolico, tokrat pa so za risanje uporabili kano.

“Kakšna je kvaliteta in sama sestava kane pri tovrstnih storitvah, ne vem, sem pa po naši izkušnji prepričana, da je v njej zmešano več nevarnega kot naravnega,” meni Urška in pravi: “Jakcu se je poslikava že naslednji dan povsem razmazala in v večini odstranila, medtem ko je Lukcu v brezhibnem stanju zdržala več kot 10 dni.”

Kaj kmalu potem je Urška opazila, da se Luka praska po nogici in ko je pogledala, je ugotovila, da je na mestu, kjer je imel tatu, nastala kožna reakcija, ki se je iz dneva v dan slabšala.

“V bistvu se je celoten predel noge, na katerem je imel poslikavo, obarval rdeče, pojavili so se tudi mehurčki. Hitro sem urgirala – preklicala vso zdravstveno osebje, kar ga poznam. Odhitela v lekarno po kremo s antihistaminikom, negovala s Cicatridino, a ker se stanje po 2-3 dneh ni umirilo, sem na koncu zaprosila še s kremo z antibiotičnim učinkom, ki je naposled le pomagala in stanje se k sreči normalizira.

Rano sva nekje 5x dnevno tudi spirala s fiziološko raztopino, jo nežno osušila in negovala. Kako dolgo bo vidna brazgotina ne vem, vem le, da se je razpletlo dobro, saj bi lahko prišlo tudi do kakšne resnejše okužbe,” je še povedala Urška in za konec opozorila, naj bomo, ko se odločamo za takšno poslikavo, maksimalno previdni.

Ko je svojo zgodbo delila na facebooku, so se v komentarjih oglasile še druge mamice, ki so imele podobno izkušnjo.

Preberite še: Hana Huljić razkrila, kdo ji pred porodom krajša čas (ni Petar Grašo)

Morda vas zanima tudi: VIDEO: Rebeka Dremelj pokazala notranjost vile na Zanzibarju (lastnica je dejansko Slovenka!)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)