Jelena Đoković iskreno o življenju z Novakom: Hotela sem tekmovati z njim za pozornost

Žena srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića je spregovorila o anksioznosti in o tem, kako sta ji otroka spremenila življenje.

18.6.2021 ob 5:15 | Foto: Getty Images | Avtor: Š. R.

Jelena Đoković iskreno o življenju z Novakom: Hotela sem tekmovati z njim za pozornost

Žena Novaka Đokovića se le redko odloči za nastop pred kamerami, včasih pa le naredi izjemo. O ozadju življenja z enim najboljših športnikov na svetu se je odločila spregovoriti v pogovoru z Ivanom Stankovićem v oddaji Šta sam sebi & ko sam sebi in tako razkrila tudi temnejšo plat medalje.

»Vsaka prepreka, s katero se soočimo, nas vedno okrepi. Oba sva zelo strastna človeka in tako pride do nesoglasij. Trenutno sem popolnoma predana materinstvu, upočasnila sem se in se umaknila, on pa želi biti aktiven. Želi potovati, početi vse mogoče, jaz pa ga opominjam, da imava dva otroka in da se moramo prilagoditi njima,« pravi Beograjčanka, ki sicer želi živeti »izpolnjeno« življenje.

Ob družinskih obveznostih je sicer zaposlena tudi s fundacijo Novaka Đokovića, ki jo je ustanovila za zbiranje sredstev za boljše izobraževanje otrok v Srbiji. »Ne želim početi tega zgolj zato, ker moram nekaj početi in nimam druge izbire. Zdaj vem, da imam izbiro. Skrbim za svoje telo, ker želim imeti energijo za življenje s smislom.«

Sebično skrbeti zase

Ob tem je dejala, da zna Novak veliko bolje skrbeti zase kot ona sama. »Nekoč sem mislila, da je to sebično, a spoznala sem, da ni, da bi tako morali ravnati vsi. Se še učim, kako postaviti sebe na prvo mesto. Takrat ko poskrbimo zase, takrat se lahko ponudimo tudi drugim,« je povedala pravnica, ki je magistrirala v Italiji, v Monaku pa še doktorirala.

»Mislim, da je zelo pogumno, da to rečem pred milijoni gledalcev, toda poskušala sem na nek način tekmovati z Noletom. Menila sem, da bi si zaslužila več priznanja, da je moj prispevek neviden, ker se vse dogaja v ozadju. Žene športnikov nimamo veliko prostora, da bi se izpostavile, obstaja nek stereotip o tem, kako naj bi izgledale in se obnašale.

Ne spadam v ta okvir in to me veseli, so me pa zaradi tega nekateri obsojali. Menda bi me morala zanimati moda in to, kako izgledam. V tem ni nič slabega, a mene to pač ne navdihuje. Zato sem morala najti neko svoj mesto. Vendar pa se je to sprevrglo v neko tekmovanje, dokazovanje, da sem lahko več kot le dekle slavnega športnika. Nekoč me je bolelo to, da me poznajo kot njegovo ženo, danes sem na to zelo ponosna,« je razkrila.

Oglejte si intervju:

O družini in vzgoji otrok je povedala, da sta njuna Stefan in Tara marsikaj naučila tudi Novaka, predvsem potrpljenja. Sama pa je ob tem vso energijo vlaga v vzgojo.

»Otroci potrebujejo veliko časa, a Novak ga nima. Koristi mu ravnotežje, ki sta mu ga prinesla otroka. Sama sem se jima popolnoma predala. Tudi Nole je pravzaprav kot otrok, potrebuje veliko pozornosti. Polne roke dela imam in mislim, da mi tega več ni treba. Novaka razumem, veliko je zamudil pri vzgajanju najinih otrok in verjamem, da si bo želel še enega, ko bo zaključil kariero. Ne bom rekla 'ne', če nam ga bo prineslo življenje, a če bi lahko izbirala, bi bil moj odgovor na to 'ne',« je povedala o tem, ali bi si želela še tretjega otroka.  

Ne bom rekla 'ne', če nam ga bo prineslo življenje, a če bi lahko izbirala, bi bil moj odgovor na to 'ne'

Kot mama želela odkriti toplo vodo

Priznala je tudi, da je bila vrsto let usmerjena le na Novaka in njegove potrebe ter posledično trpela, ker njene potrebe niso prišle na vrsto. Toda ko sta dobila Stefana se je to spremenilo.

»Bila sem anksiozna, vse to je uničilo mojo sliko o sebi. Mislila sem, da sem superžena, da zmorem poskrbeti za vse potrebe svojega moža in otrok, a nato sem se morala soočiti s svojimi strahovi. Še sreča, da se je zgodilo, saj me je streznilo in ugotovila sem, da se moram posvetiti sebi,« je priznala, da se je zaradi materinstva spremenila na bolje.

»Bila sem povsem osredotočena na Noleta, nato pa me je frustriralo to, da moje potrebe niso bile izpolnjene. Teh frustracij nisem mogla usmeriti nanj, saj ni bil on kriv za to, kriva sem bila sama, to je bila moja odločitev, da se mu popolnoma posvetim. Ko je prišel Stefan, je to pretreslo moje življenje. Zahvaljujoč njemu, sem spoznala, da moram skrbeti zase, če želim biti dobra mama, se moram dobro počutiti.«

»Predana sem vlogi, ki nas spremlja vso zgodovino, sama pa sem mislila, da moram kot mati odkriti toplo vodo. Ta vloga me je popolnoma obnorela, želela sem se na novo učiti in se zelo spremenila. Hkrati sem želela otroka zaščititi, a jima dati tudi možnost, da se sama odločita, ali bosta del javega življenja, ki se mu skupaj z vsemi zgodovinskimi uspehi pač ni moč izogniti.

Vendar pa Novak ni vedno takega mnenja, treba je bilo najti kompromis. On je odraščal v razmerah, v katerih je sanjal, da bo viden, ljubljen, oboževan, najboljši na svetu. Moje sanje so bile povsem drugačne. Želela sem biti uspešna ženska v senci.«

Le redko na pot z Novakom

Tako se je v zadnjem času skoraj povsem odpovedala potovanju z njim. »Otroka rasteta, želita imeti prijatelje, hoditi v vrtec, imata svojo rutino in poznata okolje, v katerem odraščata. Zdi se jima zanimivo, da vsake toliko časa gremo nekam na izlet. A dinamika naših potovanj je takšna, da večinoma poznamo le hotelske sobe, pot do igrišč in tamkajšnje parke. Seveda, nekomu je lahko tak način življenja všeč.

Novak je odrastel v ritmu »break point«, »match point«, mi se utrudimo že, ko spremljamo tak dvoboj po televiziji. Včasih moramo vmes kar zamenjati kanal. On je v tem neprestano. Tudi, ko se vrne domov, na youtubu gleda, kaj se je dogajalo v drugih dvobojih, kdo je naslednji nasprotnik, kaj počne konkurenca. Temu je povsem posvečen, je veliki profesionalec. In takšno življenje sem živela tudi jaz, preden so prišli otroci. Zdaj je zgodba drugačna, veliko prej se utrudim na potovanjih, zato vztrajam, da so redkejša in bolj kakovostna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Preberite še: Maruša Ferk o hudem udarcu in življenju v Franciji: Nisem želela odnehati tako

Morda vas zanima tudi: Horoskop: Ženske, rojene v teh štirih znakih, so z leti vse lepše


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)