Farsa ali resnica? Lov na princa Harryja in Meghan Markle: oglasili so se paparaci in taksist

Zgodba o tem, kako so paparaci lovili princa Harryja in Meghan Markle ima očitno več različic.

19.5.2023 ob 8:40 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: M. FL.

Farsa ali resnica? Lov na princa Harryja in Meghan Markle: oglasili so se paparaci in taksist

Princ Harry in Meghan Markle sta polnila naslovnice medijev, ko sta v sredo zatrdila, da sta v skoraj usodni dirki bežala pred paparaci. Incident naj bi se zgodil, ko sta z Meghanino mamo Dorio Ragland zapuščala prireditev organizacije  Ms. Foundation for Women's, v New Yorku, kjer je Meghan prejela nagrado za vizijo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan and Harry (@_meghanandharry_)

Njun tiskovni predstavnik je v izjavi za javnost zapisal: "Prejšnji večer so bili vojvoda in vojvodinja Susseks ter gospa Ragland udeleženi v skoraj katastrofalnem pregonu agresivnih paparacev.

Nadležno sledenje je trajalo več kot dve uri, med njim je skoraj prišlo do več trkov v druge voznike na cesti, v pešce in v dva policista. Res je, da sta javni osebnosti in zato vzbujata veliko zanimanja, a to nikoli ne bi smelo biti opravičilo za ogrožanje varnosti."

Sporočilo navaja še, da so tisti, ki so paru sledili, prekršili več cestnoprometnih predpisov, med drugim so ignorirali rdeče luči na semaforjih, vozili po pločnikih, med vožnjo telefonirali in fotografirali ter ovirali ostale udeležence v prometu.

Da bi se Meghan in Harry otresla zasledovalcev, sta zamenjala vozilo.

Varnostnik Susseksovih je ustavil taksi, ki ga je vozil Sukhcharn 'Sonny' Singh, poroča CBS. Voznik je kasneje povedal, da so ga ustavili varnostniki para in ga prosili, naj ga odpelje na varno.

Izjavo tiskovnega predstavnika pa je omilil: "Mislim, da tega ne bi mogli poimenovati lov, to je pretirano," ga citira Washington Post. "Nikoli se nisem počutil ogroženega. Ni bilo tako, kot so videti pregoni v filmih.

Tiho sta sedela zadaj, na videz sta bila prestrašena, a to je New York. Tu je varno."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sylvia Hernandez (@sylviahernandeznews)

V bran fotografom je stopila tiskovna agencija Backgrid, ki pokriva družabno sceno, in se je znašla v središču zgodbe in od katere Harry in Meghan zahtevata vse posnetke, ki so nastali na usodni večer:

"Pri Backgridu spoštujemo transparentnost in novinarsko etiko, ki med drugim vključuje natančno in pošteno podajanje dejstev," so zapisali v izjavi za javnost.

"Seznanjeni smo z izjavo princa Harryja o skoraj usodnem pregonu, v katerega je bil vključen sam, njegova žena Meghan Markle in njena mama Doria Ragland v New Yorku v torek zvečer.

Prejeli smo fotografije in videoposnetke z dogodka, ki so nam jih posredovali fotografi. Trije od njih so bili v avtomobilih, eden na kolesu. Ti so pokrivali bivanje para v New Yorku in morebitno večerjo po podelitvi nagrad.

Niso pa imeli namena povzročati nobene napetosti in škode, njihovo edino orodje so bili fotoaparati. Nekaj fotografij celo prikazuje Meghan, kako se v taksiju smeji."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prince Harry (Info) (@harry.dukeofsussex)

Na te navedbe se je odzval član varnostne službe para Chris Sanchez, ki je za CNN pojasnil nekaj podrobnosti: "Nikoli še nisem videl ali doživel kaj takšnega. Bilo je zelo kaotično. Bilo je za cel ducat različnih vozil: avtomobilov, motorjev in koles."

Po njegovih besedah so Harry, Meghan in Gloria zamenjali več vozil, da bi se izognili fotografom, ko so končno prispeli v stanovanje, kjer so bivali, so bili prestrašeni, izčrpani, vendar srečni, da so na varnem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HarryMeghan

Zgodba ima torej očitno več plati. Potem ko je izjava para prišla v javnost, se je nanjo odzval tudi župan New Yorka Eric Adam. Na tiskovni konferenci je dejal, da bi lahko bila dva policista ranjena in da sicer težko verjame, da bi pregon trajal več kot dve uri, a je že desetminutni takšen incident ekstremno nevaren.

"Mislim, da nas ni veliko, ki se ne bi spomnili, kako je umrla njegova mama. In bilo bi grozljivo izgubiti nedolžnega mimoidočega med takim pregonom ali da bi se kaj zgodilo njima," je  povedal zbranim novinarjem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dominicano Digital (@dominicanodigital)

Povzeto po portalih Hello magazine in Yahoo.com

Preberite še: Pisatelj v senci: Kako je bilo živeti s Harryjem in Meghan

Morda vas zanima tudi: Ganljiv govor Kate Winslet, ki bi ga morali prebrati vsi starši: Vrnite nam otroke


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)