Elizabeth Hurley: »Materinstvo je spremenilo moje življenje«

Britanska igralka Elizabeth Hurley je mama Damiana, zaradi katerega je igralsko kariero postavila na stranski tir.

12.3.2023 ob 10:45 | Foto: Alessandro Garofalo/Reuters | Avtor: M. FL.

Elizabeth Hurley: »Materinstvo je spremenilo moje življenje«

Ponosna mama 20-letnega Damiana Elizabeth Hurley je za britanski časopis Hello med drugim zaupala, kako je nanjo vplivalo materinstvo in kako je sina od malega učila spoštovati ženske ter njihove pravice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damian Hurley (@damianhurley1)

"Mislim, da je najboljša vzgoja tista z zgledom. Moj sin me pozna kot samostojno žensko, ki se nikoli ni na nikogar zanašala, temveč je bila vedno odvisna zgolj od sebe," je povedala igralka.

S sinom, ki ga ima z že pokojnim ameriškim poslovnežem Stevom Bingom ima posebno vez in mu je, ko je bil veliko mlajši, obljubila nekaj posebnega:

"Pravkar v moji produkciji nastaja film Strogo zaupno (Strictly Confidential) po scenariju in v režiji Damiana. Ko je bil še deček, je začel s kratkimi filmčki.

V večini smo igrali jaz in družinski prijatelji, tedaj sem mu obljubila, da bom aktivno sodelovala tudi pri njegovem prvem velikem projektu, tako da imam v filmu vlogo.

Ostali igralci so vsi mladi, čudoviti in izjemno nadarjeni, torej držimo pesti, da bo občinstvu film všeč. Smo še v post-produkciji in uživam v celotnem procesu."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Damian Hurley (@damianhurley1)

Materinstvo Elizabeth Hurley

Elizabeth je povedala, da je materinstvo povsem spremenilo njeno življenje. Potem, ko je leta 2002 rodila sina, si je vzela dolg predah:

"Bila sem v srednjih tridesetih, ko sem dobila sina, torej sem bila dovolj dolgo zunaj v pokvarjenem svetu in čutila sem, da si lahko vzamem skoraj osemletni predah od snemanja in se povsem posvetim otroku."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1)

"V tem času sem osnovala svojo linijo kopalk, začela svoj posel Elizabeth Hurley Beach, se preselila na deželo in se znova zaljubila v vrtnarjenje."

Prav vrtnarjenju pripisuje največ zaslug za uspešno premagovanje življenjskih izzivov in pritiskov: "Biti vedno v soju žarometov ima vzpone in padce. Hvaležna sem za vse vzpone in vesela, da sem lahko po svojih najboljših močeh premagala padce.

Na srečo sem se lahko posvetila vrtu na podeželju, kar mi vedno pomaga pri sproščanju in pri krmarjenju skozi življenje. Tudi moj sin ima raje podeželje od mesta."

Največji uspeh

"Moj največji življenjski dosežek je to, da sem tudi v obdobju največjega uspeha kot igralka, ko je bilo velikokrat ogromno stresa ter včasih norih, nenavadnih doživetji, ohranila zdrav razum in smisel za humor. Zabavljaštvo in vse, kar to prinaša, ni za ljudi s slabim srcem."

Svoje ime je izkoristila za širše dobro in je že več kot 27 let ambasadorka kampanje, ki proti raku dojk poteka pod okriljem podjetja Estée Lauder. Ob smrti njene babice, ki jo je vzela prav ta bolezen, se je namreč odločila pomagati reševati življenja žensk.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1)

"Ko sem se vključila v kampanjo, se je o raku dojk bolj kot ne zgolj šepetalo," je dejala in nadaljevala: "Sedaj je to povsem drugačna zgodba. To je bolezen, ki ne izbira  in na svetu prizadene eno od osmih žensk. Je najpogostejša oblika raka in o njej je treba govoriti."

Skrivnost njene samozavesti

Občutek uspeha in je tisti, ki Elizabeth zagotavlja največ samozavesti.

"Občutek, da si storil nekaj, s čimer si izboljšal nekomu življenje, da si premagal izziv, ne glede na to, kakšen je ta bil: preplavati dolge razdalje, napisati roman, speči torto, to je tisto, kar me navdaja s samozavestjo.

Pred nedavnim sem ostala v snežnem metežu in sem s pomočjo You Tuba avtu nadela verige ter varno prišla domov. To je bil občutek za milijon dolarjev."

Če bi prodajala juho …

Je pa Elizabeth še vedno čudovita v bikiniju, kar je dokazala v nedavnih objavah na instagramu.

"Pač prodajam kopalke," je komentirala svoje objave in pohvale glede fit postave.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1)

"Če bi prodajala juho, bi me videli na fotografijah za štedilnikom."

Njen ozek krog

Elizabeth je izjemno povezana z mamo Angelo, ki je upokojena učiteljica glasbe in s sestro Kate: "Moje ženske prijateljice so zame zelo in z leti vedno bolj pomembne. Tako osamljena bi bila brez njih. Moja sestra je ena mojih najboljših prijateljic."

Vse življenje upošteva nasvet mame: "Skušaj biti boljša kot misliš, da zmoreš. Vedno, ko se mi zdi, da nekaj ne bo šlo ali ko kaj opravim površno, slišim te njene besede."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elizabeth Hurley (@elizabethhurley1)

Njena najboljša lekcija

Za konec je Elizabeth delila še nasvet za vse ženske: "Bodite prijazne do sebe in skrbite za svoje zdravje.

Ženske vedno skrbimo za druge, a najprej moramo poskrbeti zase. Le tako bomo lahko poskrbele tudi za vse okoli nas."

Preberite še: Boleča zgodba Slovenke Biance: Pri 48 letih je končno prvič postala mamica

Morda vas zanima tudi: Nina Držaj: »Skrbijo me velika pričakovanja, ki se zgrinjajo nad materami«


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)