Dnevne rutine slavnih: vstajanje sredi noči, ledene kopeli in lego kocke

Ustanovitelj Twitterja poje le en obrok na dan, nato pa se posti še cel vikend, lastnik Amazona pa rad zjutraj dolgo spi, vseeno pa na delovnem mestu že dopoldne vlada vojaški režim.

28.3.2021 ob 5:40 | Foto: Mario Anzuoni/Reuters | Avtor: Š. R.

Dnevne rutine slavnih: vstajanje sredi noči, ledene kopeli in lego kocke

Je tudi vaša jutranja rutina telovadba? Meditacija? In branje poezije? Svetovno znani zvezdniki si kajpak lahko privoščijo še marsikaj drugega, denimo sončni vzhod iz jacuzzija v Malibuju, a spet drugi živijo precej asketsko. To so dnevne rutine slavnih, ki jih je zbral britanski Vogue.

Gwyneth Paltrow

Slavna igralka, ki se je že pred leti začela precej posvečati antistresnim terapijam ter ustanovila zelo uspešno blagovno znamko Goop, danes na glas pove, da preskoči zajtrk in namesto tega spije smuti in kapučino, za kosilo pa si privošči ogljikove hidrate. Zlasti v času pandemije se je otresla strogih diet in omejitev: obilno večerja in popije kakšen kozarec vina, tudi dveurno vadbo je skrajšala na uro in 15 minut. Kot pravi, si vse skupaj jemlje bolj na 'izi'.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Orlando Bloom

Novopečeni očka je razkril jutranje navade mlade družine (z zaročenko Katy Perry imata nekajmesečno hči Daisy Dove): kot pravi, zelo pazi, da ima dovolj kakovostnega spanca, nato pa dan začne z neprecenljivimi trenutki s hčerko, 20 minut prepeva in bere budistična besedila, ki jih rad deli tudi na svojem instagram profilu. Dnevno so na njegovem jedilniku tudi napitki s kolagenom, sicer pa je med pandemijo menda na novo odkril svojo ljubezen do lego kock. Sestavlja večinoma avtomobile, pravi.

--> Nezadovoljen Orlando Bloom: To ga v zvezi s Katy Perry najbolj moti

Jack Dorsey

Ustanovitelj Twitterja, čigar življenje je povsem prežeto z digitalno tehnologijo, si vsak dan vzame dve uri za meditacijo. Ta mu je bolj pomembna kot za zdrav zajtrk ali kosilo, v dnevu, med 6.30 in 21. uro, namreč poje le en obrok. Hrana je zanj očitno precej na stranskem tiru, saj se vsak konec tedna, od petka do nedelje zvečer posti. Za svoje zdravje skrbi tudi s kopanjem v ledeni mrzli vodi.

Cindy Crawford

Slavna manekenka ima malo drugačne navade od Dorseyjevih ledenih kopeli: vsako jutro gleda sončni vzhod iz svojega jacuzzija v Malibuju. Kdo pa ne bi z veseljem vstal za kaj podobnega? Cindy pravi, da je poslušanje oceana iz bazena prava meditacija. Dan nadaljuje z zelenim čajem, zelenim smutijem, 20 minut teče in še 30 minut dviguje uteži, nato pa začne delovni dan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

Mark Wahlberg

Splet je ponorel, ko je na instagramu objavil svoj dnevni ritual: vstane namreč ob 2.30, nato pa opravi dva treninga, hitro partijo golfa in eno uro preživi v krio komori za regeneracijo. Ko je za njim še delovni dan ter vse družinske obveznosti s štirimi otroki, je v postelji ob 19.30.

Oprah Winfrey

Še vedno ena najbolj vplivnih Američank vstaja ob 7.10 in dan začne tako kot na milijone ljudi na svetu: najprej odpelje pse na sprehod. Nato pa se začnejo dejavnosti za telo in dušo: na dan opravi dva treninga, meditira in prebira poezijo, ne mine dan tudi brez podkastov. Dan pa obvezno konča s kopeljo. »Kopam se profesionalno,« zatrjuje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oprah (@oprah)

Jeff Bezos

Nekaj časa najbogatejši Zemljan, lastnik verige Amazon, ne verjame v zgodnje začetke dneva, temveč raje prespi jutranji časopis in kavo. Ne glede na ta ležerni začetek dneva, je sicer znan po tem, da na delovnem mestu velja vojaška disciplina, najpomembnejše tematike pa nujno želi obravnavati že pred kosilom. Prav tako Bezos ne odobrava velikih sestankov, njegovo pravilo je, da je lahko na njem toliko ljudi, kolikor jih lahko nahranita dve pici.

Preberite še: Jutranje navade za več energije skozi cel dan

Morda vas zanima tudi: Kako postati jutranji tip: 8 nasvetov


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)