Ana Roš bo častna predsednica

Ana Roš bo častna predsednica kulinaričnega tekmovanja Bocuse d'Or.

9.3.2022 ob 8:26 | Foto: Šipić Roman/Delo, Instagram | Avtor: M. FL.

Ana Roš bo častna predsednica

Organizatorji kulinaričnega tekmovanja Bocuse d'Or so naznanili, da bo častna predsednice evropske selekcije, ki bo od 23. do 24. marca letošnjega leta potekala v Budimpešti na Madžarskem, naša chefinja z dvema Michelinovima zvezdicama,  Ana Roš iz Hiše Franko, ki je sloves slovenske kulinarike ponesla v svet.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bocuse d'Or (@bocusedor)

"Z veseljem oznanjamo, da bo z dvema zvezdicama odlikovana slovenska chefinja  Ana Roš iz Hiše Franko naslednja častna predsednica evropske selekcije, ki se bo odvijala v naslednjih tednih.

Leta 2017 je bila izglasovana za najboljšo žensko chefinjo, zato smo ponosni, da se nam bo pridružila," so pod njeno fotografijo zapisali v objavi na instagramu.

Kaj je Bocuse d'Or?

Tekmovanje je poimenovano po kuharskemu mojstru Paulu Bocuseau, enemu od pionirjev tako imenovane nove kuhinje nouvelle cuisine.

Bocuse, tudi učitelj in mentor nekaterih slovitih kuharskih mojstrov, že od leta 1987 prireja tekmovanje Bocuse d'Or, na katerem vsaki dve leti tekmujejo kuharski dvojci z vsega sveta.

Tekmovanje je  razdeljeno na tri globalne regije: evropsko, afriško in ameriško. Zmagovalci posamičnih regiji se na koncu pomerijo v finalu, ki poteka v francoskem Lyonu. Največ prvih mest, kar osem, je do sedaj osvojila Francija.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bocuse d'Or (@bocusedor)

Posebna čast

Ana Roš je naznanilo organizatorjev  tekmovanja delila na instagram storyju, je pa to nedvomno še eno priznanje njenega dela in prizadevanja na vseh, ne le na kulinaričnem področju.

Znano je namreč, da se Ana zavzema za enakost med spoloma, za priznavanje lokalnih ponudnikov ter za sobivanje z naravo.

Povzeto po portalu finedininglovers.com

Preberite še: Ana Roš in njeno osebje v uniformah znane modne oblikovalke

Morda vas zanima tudi: Sodnica Masterchefa pojasnjuje, zakaj je blanširanje obvezno za popoln pomfrit


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)