Ana Roš je Ona 365

Revija Onaplus je že sedmo leto zapored razglasila Ono 365.

8.3.2017 ob 8:40

ana_Delo_Foto-20170307235127-46821000.jpg

Revija Onaplus je že sedmo leto zapored na predvečer mednarodnega dneva žena proslavila izjemne dosežke in prizadevanja posameznic, ki so s svojo profesionalno, strokovno in osebnostno odličnostjo zaznamovale minulo leto.

Ob praznovanju dneva žena je pod soj žarometov postavila 50 izbrank, ki vztrajno sledijo svojim ciljem, ki premikajo meje možnega in ki dramijo otopelost v vseh ozirih. Uvrščene na seznam Oninih 50 se namreč na svoji poti ne pogajajo s strahom, z malodušnostjo in apatičnostjo, temveč so s predanostjo poslanstvu, pokončno držo in z vsem potrebnim zanosom znale osvojiti in doseči svoj prostor na vrhu. Ne le to; njihovo vodilo je opogumljanje ljudi za dobro, z lastnim zgledom kažejo, kaj je v življenju pomembno, vredno, pravo. Napuh, večvrednost in egoizem so jim odvratni. Jasne misli, pravo delo in načelo »ne naredi drugemu tega, kar ne želiš, da kdor koli naredi tebi«, je v njihovi zavesti trdno zasidrano, dodaja odgovorna urednica revij Ona in Onaplus Sabina Obolnar. Kot urednica najbolj branih ženskih revij in predsednica strokovne komisije je na slovesnosti v Veliki dvorani GH Union v Ljubljani razglasila za Ono 365 v letu 2016/17 Ano Roš, kuharsko mojstrico in najboljšo chefinjo na svetu po izboru akademije The World's 50 Best Restaurants ter ji ob aplavzu uglednih gostov izročila priznanje in darilo, izdelano posebej za to priložnost – umetelno izdelano broško draguljarne Malalan.

Ana Roš je kulinarična poetinja svetovnega slovesa. V mednarodno sfero vrhunske kulinarike je vnesla svoj prepoznavni avtorski izraz, ki ga zaokrožuje z izjemno inovativno držo, kakovostjo ter mojstrstvom v izvedbi. Je kuharska samoukinja, ki je z odprtim duhom, širokimi razgledi, nenehnim izobraževanjem in ustvarjalnostjo izoblikovala kulinarično pisavo par excellence. Kot nekdanja smučarka je v svoje ustvarjalne procese vnesla železno disciplino. S plesnega odra je prenesla pomen izraza. Kot diplomantka je vnesla v kuho vrednosti širine duha in povezovalni značaj ter v svojem kobariškem ateljeju razvila umetnost možnega do neslutenih višav. Svetovna priznanja, vabila na najprestižnejše kulinarične dogodke, nastop v kulinarični oddaji Netflix ter laskavi naziv najboljše chefinje po svetu so le odmev izjemnega zadovoljstva njenih gostov, ki tako rekoč romajo v Kobarid s celega sveta. Mednarodni sloves, ki ga v zadnjem času povsem upravičeno uživa Ana Roš, usmerja pozornost ne le na njeno kobariško kuhinjo s prepoznavnim lokalnim pridihom, temveč na odličnost slovenske gastronomije na splošno.

ana_Delo_Foto-20170307235137-51346000.jpg

Izjemne uspehe posameznic je beležila in nato v seznam 50 strnila strokovna komisija, v kateri so bili poleg Onine urednice Sabine Obolnar še Valentina Smej Novak, Bojana Leskovar, Aljoša Bagola in dr. Ali Žerdin. Prepoznali so uspehe izbrane petdeseterice, še posebej pa izpostavili izbranke, ki sledijo prvouvrščeni: uspešna ter v zadnjih dveh letih večkrat nagrajena angažirana pesnica in aktivistka Anja Golob, ki svojih načel, tako pesniških kot življenjskih, ne menja za nobeno udobje; direktorica Mlekarne Planika Anka Lipušček Miklavič, ki v svoj poslovni model uspešno vnaša nove sodelovalne paradigme; direktorica Slovenija Transplanta prim. Danica Avsec, ki je transplantacijsko dejavnost v Sloveniji izpopolnila do vrhunca in s tem domačo stroko postavila v sam svetovni vrh; direktorica Centra Dolfke Boštjančič in ustanoviteljica Druge violine dr. Valerija Bužan, ki sistematično razvija socialno integracijo svojih varovancev ter jim tako krepi dostojanstvo; soavtorica Sinonimnega slovarja slovenskega jezika dr. Jerica Snoj, ki skrbi za jezikovno razkošje in neguje ambicioznost slovenskega jezika v globalnih razsežnostih; podjetnica Maja Wasa, ki je iz ingverjevih napitkov razvila blagovno znamko in z njo osvojila širšo regijo; smučarka in sveža kraljica belih strmin Ilka Štuhec in njena mama Darja Črnko, ki v uglašenem duetu dopolnjujoče in predano poslanstvu osvajata najbolj prestižne lovorike; vodilna virologinja prim. dr. Tatjana Avšič Županc, ki je s svojo ekipo prva na svetu dokazala povezavo med virusom zika in mikrocefalijo; in paraolimpijka Veselka Pevec, ki je tako v življenju kot v športu presegla izjemne ovire. Njihove zgodbe in močna sporočila je predstavila nova številka revije Onaplus.

Delo_Foto-20170308073036-12162700.jpg

Slovesnost Oninih 50 je režijsko oblikoval Matej Filipčič, dogajanje na odru so z živahno debato o vlogi posameznika za opolnomočenje družbe krojili Desa Muck, Martin Lisec in dr. Ali Žerdin, glasbeni pečat so ji dali Eva Hren, Martina Burger in plesalka Anja Šivic, voditelja večera pa sta bila Boštjan Romih in Jože Robežnik. Slavnostno je občinstvo nagovoril predsednik vlade RS dr. Miro Cerar.

Foto: Jože Suhadolnik


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)