Ana Maria Mitić: Moja največja zmaga je, da sem vzpostavila dojenje

Ana Maria Mitić o svojem turbolentnem letu, v katerem je povsem spremenila odnos do svojega telesa.

23.11.2019 ob 6:00 | Foto: Dejan Javornik | Avtor: Polona Pirc (revija Suzy)

Ana Maria Mitić: Moja največja zmaga je, da sem vzpostavila dojenje

Že poleti je šokirala javnost z neverjetno vitko postavo. Sinček Lev je septembra upihnil prvo svečko, mama Ana Maria pa je zopet aktivna. Po novem je malce materinsko milejša, še vedno zabavna in sila zgovorna, turbulentno leto, ki je za njo, pa jo je požlahtnilo.

»Vračam se v življenje, ki se mu reče koncept Mama Maria. Temu se ne zmorem ubraniti oziroma očitno nisem tako krepka, da bi Leva kar pustila babicam ali varuškam in preprosto spet živela za kariero. Za otroka se nisem odločila, da bi si izpopolnila življenje ali ga osmislila. Oba z Luko sva si ga želela in je dobrodošla sprememba. Ampak jaz sem bila že prej zelo srečna. Seveda pa so tudi časi, ko pogrešam svoje staro življenje, ko sem si popolnoma sama krojila čas,« dobro razpoložena in v svojem slogu zgovorno začne Ana Maria Mitić.

Tri mesece truda

»Odkar sem dobila otroka, se še bolj sprašujem o življenju, podnebnih spremembah, krožnem gospodarstvu. Že v nosečnosti nisem kupila nobene nove konfekcije, vse kupujem iz druge roke. Morda sem malo bolj kmečko oblečena, a imam ob tem dober občutek. Zelo luštna komisijska trgovina je Dajadaja, veliko takih skupin je tudi na družabnem omrežju. Marsikaj sem dobila od dobrih prijateljic, Lev ima vse igrače rabljene, tudi kakšne polomljene, mislim pa, da je enako srečen, kot če bi dobil nove, drage igračke. Prav strašljivo je, koliko plastike se porabi za enega otroka,« pove. »Že samo za to, da smo dobili stekleno stekleničko, sem ubogega moža pošiljala po vsem mestu,« opozori na problematiko.

Prav strašljivo je, koliko plastike se porabi za enega otroka

»Prve tri mesece materinstva sem živela le za dojenje. Bilo je res težko, imela sem mastitis, razpokane bradavice, krvavitve, podplutbe. Jokala sva oba z otrokom … V življenju sem dosegla in doživela veliko lepih in težkih stvari, moja največja zmaga pa je, da sem vzpostavila dojenje. Lahko se sliši neumno, ampak to je doslej moj največji uspeh,« je prepričana.

»Sem velika zagovornica dojenja, tudi po otrokovem prvem dopolnjenem letu. Stroka sicer pravi, da mleka v tem času ne vsebuje več veliko, ampak ... Mamicam, ki se jim da, to seveda priporočam, res pa je, da imajo enoletniki že zobe, tudi nohte, ki si jih ne pustijo postriči, in zna biti včasih kar mukotrpno,« odkrito pove.

Mlekarne Mitić lahko zaprejo vrata

»Prepričana sem, da smo šli tudi zaradi dojenja lažje čez začetne vrtčevske viroze, zato ga bom še dojila. Ni pa rečeno, da mi čez mesec dni ne poči film in rečem, da je bilo dovolj. Tudi to je pravica vsake mamice. Mlekarne Mitić lahko zaprejo vrata,« izstreli v smehu. 

 

Ana Maria je z novinarko Polono Pirc za posebno izdajo revije Suzy Astro spregovorila tudi o vadbah, s katerimi je dosegla fit linijo, o sinovi astrološki karti ter kakšen je sedaj njen odnos do moških. 

Obljubimo vam zanimivo branje! V Suzy Astro Vid Valič razkriva, zakaj se je začel ukvarjati z jogo, priznane astrologinje pa napovedujejo, kaj nas čaka v letu 2020

 

Preberite še: Oči in mami ne bosta več skupaj: Kako otroka soočiti z ločitvijo staršev

Morda vas zanima tudi: Melita, na pomoč! Dinamika sestavljene družine


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)