Numerologija: Ime otroka je ključ do vsega

Rojstvo otroka naj bi bilo eno izmed najsrečnejših dogodkov v življenju, na katerega se starši seveda želijo dobro pripraviti. Izbira imena ima pri tem pomembno vlogo, saj je vpliv vibracij še kako pomemben za vse življenje.

18.11.2019 ob 9:35 | Foto: GettyImages | Avtor: Lili Sorum (Revija Suzy)

Numerologija: Ime otroka je ključ do vsega

Ime in priimek sta najpomembnejši darili, ki ju otroku ob rojstvu položimo v zibko. Tudi stari latinski pregovor Nomen est omen pravi: ime ima pomen oziroma ime je znamenje, torej je ključ do vsega. Vse več staršev se zaveda odgovornosti, ki jo prinaša izbira imena, zato se pogosto po nasvet obrnejo k numerologu.

Vloga numerologa

Običajno imata srečna očka in mamica že izbranih nekaj imen in ju zanima, katero je najboljše. Pogosto se pojavi vprašanje, ali naj ima otrok oba priimka ali le očetovega. V zadnjem času se dogaja tudi, da se oglasijo z željo po novem priimku za vse tri.

Veda o številih igra pri tovrstnih odločitvah pomembno vlogo iz več razlogov. Odsvetuje kombinacijo imena in priimka, ki je negativna ali lepše rečeno naporna. Denimo, da namenimo otročku ime, ki nosi vibracije pogumne, drzne in zgovorne osebe, ob priimku, ki označuje sramežljivost, zadržanost in plašnost. Na tak način otroku začrtamo pot, polno nihanja in izzivov v odnosih.

Osebna numerološka števila izluščimo iz imena, priimka in rojstnega datuma. Poznamo pet osebnih števil in vsa so pomembna. Vsako opisuje en vidik, zato ni nobeno pomembnejše. Osebna števila so skupek in lahko bi dejali, da med seboj sodelujejo oziroma si lahko ob disharmoniji nagajajo, zato previdnost nikakor ni odveč.

Ne pomagajte si sami

Na internetu obstaja mnogo strani, ki ponujajo razlage pomena imena, med njimi se najdejo tudi numerološke interpretacije. Te razlage so seveda pomanjkljive, saj si dve Mojci nista enaki, kajne?

Numerološka slika namreč zajema mnogo več kot le seštevek imena. Gre za natančen izračun imena in priimka ter njunega ujemanja, izračun vseh petih osebnih števil ter proučevanje njihovega skladja, z duhovnega vidika pa še izračun morebitne karme in življenjskih lekcij, ki se jim seveda ni mogoče izogniti, ne glede na to, kako popolno ime izberemo. Potrditev tega numerologi pogosto doživljamo, ko se pri nas oglasijo starši, ki izbirajo med več različnimi imeni, numerološki izračuni teh kombinacij pa so enaki. Pred leti je k meni prišel par z devetimi izbranimi imeni, kar pomeni 18 kombinacij imena in priimka (želela sta preveriti ujemanje z očetovim priimkom in z obema). Če verjamete ali ne, vsa osebna števila so bila enaka! Še jaz sem kar zaploskala.

Učnemu gradivu in morebitni karmi se seveda ni mogoče izogniti.

Sprememba imena ob polnoletnosti

Marsikdo ob tem pomisli: Saj si otrok lahko ime spremeni, ko postane polnoleten, če ga moti! A ni tako preprosto.

Numerološka osebna analiza se vedno izračuna iz imena in priimka ob rojstvu. Vsa poznejša imena ter vzdevki so zgolj dodatna energija, ki nikakor ne nadomesti vibracij ob rojstvu. Če se torej rodimo s karmičnim dolgom, se ga ne bomo znebili le s spremembo imena ali priimka. Ob nepazljivi spremembi si lahko pravzaprav dodamo energijo karmičnega dolga.

Izkušnje kažejo, da se vpliva imena začnemo zavedati šele v odrasli dobi, večinoma po neposrečeni spremembi. Dame si ga običajno spremenijo ob poroki in ob ločitvi. Pogovor o vplivu spremembe imena vedno sproži komentarje dam, ki so po ločitvi znova prevzele dekliški priimek. Najpogostejši stavek je: Z moževim priimkom se nisem počutila kot jaz. V takšnih primerih gre za neharmonično spremembo, a to nikakor ne pomeni, da je vsaka sprememba takšna.

Ob spremembi imena namreč v življenje povabimo drugačne vibracije, torej tudi drugačne izkušnje. Sprememba imena je lahko v pomoč, a le če smo previdni in ga spreminjamo preudarno. Če smo sramežljivi in spremenimo ime v bolj pogumno (temu v šali rečem iz plašne srnice v hrabrega miška), si nismo naredili usluge. Življenje nam bo namreč v tem primeru postreglo s situacijami, ki od nas pričakujejo pogum in ki nam v osnovi niso blizu. Sprememba je smiselna ob tehtnem premisleku in jasni viziji, kaj naj ta pomeni.

Veda o številih ni iz trte izvita

Numerologija je tisočletja stara veda, ki je bila nekoč način življenja. Modrost števil je bila namreč zelo cenjena in stari modreci so jim pisali pesmi in molitve. Vpliv števil so proučevale skoraj vse stare civilizacije, ki so slovele po modrosti, tako Maji, Inki, Azteki in preostala indijanska plemena na zahodu kot ljudstva Indije, Kitajske na vzhodu in nam bližji Merlin na severu Evrope. Števila niso uporabna samo za matematične izračune, temveč nam lahko pomagajo tudi pri osebnostni, duhovni in čustveni rasti.

Izogibajte se prekratkim imenom

Če je priimek kratek, naj bo ime daljše. Moderne kombinacije imen s tremi črkami ob krajših priimkih niso ugodne. Z numerološkega vidika to pomeni, da otroka čaka več lekcij, torej več dela in učenja. Vsaka črka v imenu nosi svojo numerološko vibracijo oziroma poenostavljeno: vsaka črka ima svojo numerološko vrednost, torej vsako črko spremenimo v pripadajočo številko. Kadar določene številke v imenu in priimku nimamo, to pomeni, da se tega učimo. To so naše življenjske lekcije in lahko bi jih primerjali s šolskim gradivom.

Če denimo ime Ana Novak spremenimo v številke, dobimo: 1, 5, 1, 5, 6, 4, 1, 2. Manjkajoča števila so tako 3, 7, 8 in 9. Te predstavljajo njene življenjske lekcije.

Numerologija kot orodje boljše vzgoje

Vse to se ne konča pri primerni izbiri imena. Pogosto ne pomislimo, da je poznavanje osebnih numeroloških števil ter njihovega vpliva, lekcij in morebitne karme otroka lahko ključno vodilo pri vzgoji. Ta del vpliva vede o številih je žal še vedno večinoma spregledan.

Starši lahko s pomočjo numerologije pokukajo na pot svojega otroka in prepoznajo njegove značilnosti, še preden shodi. Ni treba čakati na prvi ne, ne bom, nočem, ki se pojavi pri treh letih, ali uporništvo v puberteti, da bi ugibali o najprimernejšem pristopu. Darovi in talenti se odlično razberejo iz našega rojstnega datuma, zato so v pomoč pri izbiri študija in še prej izbirnih dejavnosti. Če veste, da imate doma otroka, ki potrebuje veliko svobode, ga boste čim prej urili v samostojnosti, in če je vaš malček bolj preplašen, ga ne boste silili v situacije, ki ga navdajajo s paniko, ampak mu boste pomagali okrepiti občutek varnosti in samozavesti že od mladih nog – še pred vstopom v vrtec.

Avtorica zapisa Lili Sorum je numerologinja, svetovalka in coach (www.lili-sorum.com)

Preberite še: Horoskop: Šest astroloških znakov, ki se za vsako ceno oklepajo bivšega

Morda vas zanima tudi: Ko sem jo dobil v naročje, nisem imel občutka, da je moja hči (resnična izpoved očeta s poporodno depresijo)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)