Znaki, da je vajin odnos obsojen na propad

Obstajajo jasni pokazatelji, da se razmerju žal ne obeta nič dobrega.

21.12.2022 ob 8:28 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Znaki, da je vajin odnos obsojen na propad

Pot od spoznanja, da zveza žal nima prihodnosti, pa do popolnega sprejetja dejstva, da je ni mogoče rešiti, največkrat ni enostavna.

Ljudje si na njej pogosto zatiskajo oči in si nočejo priznati, da odnos, v katerem so, nima lepe prihodnosti.

A čeprav ni mogoče natančno odločiti dneva, ko so se pokazale prve razpoke v razmerju, je s pogledom skozi oči objektivnosti treba zaključiti: obstajajo znaki, ki jasno pričajo o tem, da razmerje drvi proti prepadu.

Tu je nekaj najbolj zgovornih:

Ne seksata več tako pogosto, kot sta nekoč

Intimnost je dober pokazatelj tega, kam in kako se razvija zveza. Res je, da je v začetkih zveze strast občutnejša in seks pogostejši ter da se z leti to umiri.

Pa vendar, reden seks je ključ do dobre zveze. In če intimno življenje pade na minimum, spolnost in druge oblike intime pa se iz razmerja povsem umaknejo oziroma so bolj izjema, kot pravilo, to ne pomeni nič dobrega.

Ne pogovarjata se

Včasih sta lahko o resnih in malo manj resnih temah klepetala dolge ure in nikoli vama ni zmanjkalo materiala za takšne in drugačne debate. Komaj sta čakala, da se srečata in si povesta kaj zanimivega.

Pogovori v živo ali po telefonu so bili neskončni.

Če si, ko se po dolgem dnevu znova snideta, nimata ničesar za povedati in se je med vaju prikradel težak molk, je čas, da zaključita skupno zgodbo.

Ne hodita več ven

Skupaj. Na zabave, na zmenke, v kino, gledališče, restavracije ali samo na sprehode.

Če vaju je minila želja, da bi skupaj odkrivala in raziskovala svetove ali zgolj preživljala čas tudi izven doma, si morata priznati, da razlog za to ni v pomanjkanju časa. Kajti če bi vama bilo v interesu, bi ga drug za drugega zagotovo našla.

Veliko se prepirata

Občasni spori in konflikti so del vsakega odnosa, a če je vajina komunikacija omejena zgolj na očitke, zamere in jezne izbruhe, vama je zagotovo že jasno, da vajinemu ni rešitve.

Drug do drugega sta nestrpna

Zato vidita samo napake drug drugega, ne premoreta več nobenega medsebojnega razumevanja, se stalno kritizirata in je že to, da sta v istem prostoru, dovolj, da sta oba slabe volje.

Tudi dva, ki se ljubita, si gresta včasih na živce in sta kdaj drug do drugega nestrpna, a zagotovo takšni občutki v zvezi, ki ima prihodnosti, ne prevladujejo.

Nesrečna sta

Pričakovanja, da bo nekoga osrečil partner, so nerealna. Vsak mora srečo poiskati v sebi.

Kljub temu pa razmerje v nikomur ne bi smelo prebujati nesreče, malodušja, naveličanosti in drugih negativnih občutkov.

Če so ti stalno prisotni, je škoda, da še vztrajata v zvezi, ki ne pelje nikamor.

Negotova sta

Ena od potreb, ki jih zadovoljuje uspešen odnos, je potreba po varnosti in tudi stabilnosti, partnerja pa s svojim delovanjem drug drugemu stalno sporočata, da sta se pripravljena truditi, da bi razmerje cvetelo.

Če imate v odnosu občutek, da je en od vaju z eno nogo že izven njega, da se ne moreta zanašati drug na drugega in se v zvezi ne počutita varna, je čas, da vse to, kar bi morala dobiti v vajini zvezi, poiščeta drugje.

Kajti odnos, v katerem sta trenutno, žal ne spominja na varen in stabilen pristan.

Povzeto po msn.com

Preberite še: To je idealna dolžina poljuba (za bolj srečno zvezo)

Morda vas zanima tudi: Štiri pričakovanja, ki se jih morate otresti v prid dobrega razmerja


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)