Znaki, da si preprosto nista usojena

Ne mečite si peska v oči.

28.9.2016 ob 2:50

par_shutterstock_331521245.jpg

Ne glede na to, kako močno ste zaljubljeni, včasih si preprosto nista usojena. To morda v sebi celo veste ali se vam le zdi, niste pa povsem prepričani. Poglejte, kateri znaki žal ne govorijo srečnemu koncu v prid in ob njih raje začnite drugo poglavje življenja.

Več zanimivih dejstev najdete na Facebooku.  

Pomanjkanje komunikacije

Saj veste, kako je govoriti z nekom, s katerim vaju povezuje prava kemija. Ne glede na to, kdo s pogovorom začne, ta teče kot reka po strugi. Komaj čakate, da se srečata in mu poveste, kaj ste videli, doživeli ter da slišite, kaj se je zgodilo njemu. Nikoli vama ne zmanjka tem in zdi se, da je dan  prekratek, da bi si povedala vse. Kadar nista skupaj pa ohranjata stik s sporočili in klici. Ko se razmerje razvija, ta klepet res nekoliko zamre, povsem zadovoljna sta tudi, če kdaj sedita v tišini, ne sme pa ta povsem nadvladati vajinega odnosa. Če se vam zdi, da se nimata o čem pogovarjati, da le stežka najdeta skupne teme, da ne načrtujeta in tudi ne opozarjata na morebitne težave, je vajina komunikacija znatno ogrožena, s tem pa je ogrožen tudi vajin odnos. S partnerjem bi se brez zadrege morala pogovarjati o vsem. Če temu ni tako, vedite, da zveza ni na dobrih temeljih.

Skopo intimno življenje

Seveda se strast v daljši zvezi ne more primerjati s tisto, ki vaju je prežemala na začetku, a za uspešno razmerje je intimno življenje vendarle pomembno. Ne zgolj v smislu seksa, tudi drugi telesni stiki, ki ne vodijo vanj, tu igrajo veliko vlogo. Od objemov, poljubov, masaže do držanja za roke. Pomanjkanje časa za odsotnost teh ne sme biti izgovor. Če bi bila prisotna volja, bi si zagotovo vsak dan vzela nekaj trenutkov samo zase, pa čeprav bi le objeta sedela na kavču. V kolikor pri eni, drugi ali obeh straneh za to ni interesa, najbrž tudi volje za ohranjanje zveze ni.

Niste mu prioriteta

Zavedanje, da nekomu pomenite vse, prinaša občutke evforije. Ti vas dopolnjujejo, osrečujejo saj veste, da se bo trudil, da bi čim več časa preživel z vami in da vam bo med tem lepo. Seveda morata tako čutiti in v tej smeri ravnati oba partnerja, ne samo en.
Veliko slabši pa je občutek, da nekomu niste prioriteta v življenju, da se ne trudi, da bi vam ugajal, ustregel ali pomagal in da se v bistvu na vaša čustva prav nič ne ozira. Vaš trud, da bi mu ugodili, ob tem ostane neopažen, vaša samozavest pa je vse nižja in zdi se vam, da sta na koncu skupne poti. Najbrž je res tako, kajti ob nekom, ki vas jemlje kot samo po sebi umevno, resnično nima smisla vztrajati.

Več sta sama kot skupaj

Res je, da potrebujeta tudi čas, ki ga preživljata vsak zase. Ta vaju plemeniti in vama omogoča, da se razvijata kot posameznika. A vendar se morata razvijati ter rasti in zoreti tudi kot par, to pa je mogoče le ob skupnih aktivnostih. Ne le obveznosti, povezovati vaju morajo tudi zabavna početja in trenutki, v katerih si lahko namenita vso pozornost. Če tega ne bosta gojila, bo s časoma med vama zrasel visok zid, ki ga zlepa ne bosta mogla porušiti, srečo pa bosta začela iskati samo še v stvareh, v katerih uživata vsak zase. Kam to pelje, najbrž že veste.

Ob njem ste popolnoma drugačni

Na začetku razmerja vsak malce igra, saj se hoče prikazati v najboljši možni luči. Tako glede videza kot obnašanja. A s časoma bi morali partnerju dovoliti, da spozna vaš pravi jaz. Če imate občutek, da vas bo zato imel manj rad ali vas sploh ne bo več maral in se še naprej pretvarjate, v bistvu varate sebe. Takšna zveza ne more biti zdrava in obema v prid jo je bolje končati. Ne morete celo življenje igrati in se obnašati, oblačiti, govoriti tako, kot je njemu všeč. Če on to pričakuje ali celo zahteva od vas, je najbolje iz odnosa kar takoj zbežati, sicer na koncu sami sebe ne boste več poznali. Kar bi bila škoda, daj ste vendar čudovita oseba.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)