Živila, ki se jim moraš v prid dobremu seksu izogibati

Ker sebi in dragemu privoščiš le najboljše, se pred seksom izogibaj določeni hrani.

27.7.2018 ob 3:54

par_seksi_postelja_spalnica_micna.jpg

Zdi se, da reklo, da gre ljubezen skozi želodec, drži. Kajti verjela ali ne, ko gre za seks, hrana igra pomembo vlogo. To, da obstajajo živila, ki dvignejo libido in tako pozitivno vplivajo na intimni akt, že veš. Pa veš tudi, da so takšna, ki se jim je pred večerom, ko načrtuješ vroče srečanje, bolje izogniti, kajti zlahka uničijo romantične trenutke?
Katera na jedilnik romantične večerje ne sodijo, prinaša Your Tango.

Brokoli, ohrovt in zelje

Previdno pri tej zelenjavi. Res je, da je bogata s fitokemikalijami, vitamini in minerali, ki znižujejo tveganje za raka in druge kronične bolezni, a ima tudi temno plat. Zaradi v njej prisotne rafinoze, ki je prebavni encimi ne morejo prebaviti, namreč spodbuja napihnjenost in vetrove. Ti pa tedaj, ko se predajata strastem, niso ravno zaželeni. 

Pekoče paprike

Te potem, ko zagrizeš v pekoči feferon ali pospraviš krožnik s salso začinjenega riža, oblije rdečica? Za to je kriv kapsaicin, aktivna sestavina pekoče paprike, ki se ponaša s številnimi pozitivnimi učinki na zdravje, vendar lahko med akcijo poskrbi, da se boš izdatno znojila. V že tako vročih trenutkih tega res ne potrebuješ.

Alkohol

Svečke, okusen obrok in eleganten kozarec vina. Ideja klasične romantične večerje. Vendar ostani pri kozarčku. Kajti če si boš privoščila dva, tri, štiri, boš s tem negativno vplivala na dogajanje v spalnici. Alkohol sprošča in tvoja čutila pod njegovim vplivom ne bodo tako občutljiva na seksi dražljaje, kot bi bila, če bi ostala pri eni zdravici. Tudi na tvojega dragega pretiravanje z njim ne bo najbolje vplivalo. Kaj lahko zaradi opojne kapljice ne bo mogel v pogon spraviti svojega orodja.

Slaščice

Brez skrbi, malo čokolade ne bo škodovalo. Zlasti ne temne. A če boš s slaščicami po večerji pretiravala, boš potem lahko tako utrujena, da te bo minila ideja o seksi nadaljevanju večera. Od 15 do 30 minut potem, ko boš pojedla zadnji čokoladni bombon ali zalogaj torte, boš namreč občutila znaten padec energije, ki bo zaznaven še dolge ure. Skrivnost je v hitrem dvigu in nato padcu sladkorja v krvi, kar ima za posledico izdatno utrujenost v trenutkih, ko bi potrebovala velik naval energije.

Mastna hrana

Se ti kdaj potem, ko poješ porcijo ocvrtega krompirčka ali z majonezo bogate solate zdi, da si povsem brez moči? Občutek te ne vara, kajti z maščobami bogata hrana res lahko utrudi. Telo maščobe težko in počasi prebavlja, zato večino energije tedaj, ko z njimi obložiš želodec, usmeri v prebavila. Za ostale organe pa mu zmanjka moči.

Česen in podobno

Česen, čebula, mlečni izdelki in celo tunina na zadah ne vplivajo najbolje. Večina učinke česna in čebule že dobro pozna, manj znani pa so podobni vplivi mleka in rib. Tudi kofein v ustih ne pušča najboljših posledic, hkrati kava izsuši usta in s tem poveča možnost za slab zadah.

Zato: s premišljeno sestavo jedilnika poskrbi, da bodo začinjeni vajini pogovori in dejanja, ne pa tudi vajin zadah.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Vsakdanje navade uspešnih ljudi: Alenka Košir ali pa 7 napak v postelji, brez katerih bi bilo vaše spolno življenje lahko veliko boljše 


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)