4 afrodiziaki iz domače shrambe za več spolne energije

To, da se nekatera živila ponašajo z močnim vplivom na libido, že veš, morda pa nisi vedela, da se afrodiziaki skrivajo tudi v tvojem hladilniku.

19.7.2018 ob 3:58

par_postelja_poljub_micna.jpg

Katera živila ti pridejo na misel ob besedi afrodiziak? Zagotovo ostrige, avokado, maca, tudi žafran in druge bolj ali manj eksotične jedi ter začimbe. Prelepo, da bi bilo res se ti zdi, da bi živila, ki pozitivno vplivajo na libido, imela v hladilniku. A najbrž se v njem že nahajajo. Kajti, kot je za  Women's health povedala prehranska strokovnjakinja Amy Prior, sledečim štirim večina namenja premalo pozornosti.

Bučna semena

Z aminokislino arginin bogata hrana, kot so denimo bučna semena, sprošča krvne žile, posledično se pod njenim vplivom poveča pretok krvi po telesu, s tem več kisika in hranljivih snovi pride tudi v intimne organe, kateri se zato na dražljaje odzivajo bolje. Po enakem principu, kot bučna semena, deluje tudi slavna modra tabletka.

Poleg tega so ta semena bogata s cinkom, elementom, ki v telesu spodbuja nastajanje testosterona, s tem povečuje spolno moč, dvigne raven energije in podaljšuje vzdržljivost.

Govedina

"Večina rdečega mesa ne dojema kot živilo, ki bi pozitivno vplivalo na libido, vendar zaradi svoje sestave v telesu spodbuja nastajanje spolnih hormonov in s tem poskrbi za večjo spolno moč moških in žensk.

Govedina je bogata s cinkom, ta igra pomembno vlogo tako v poželenju, kot v plodnosti. Omeniti gre tudi vitamin B6, ki spodbudno vpliva na poželenje in seveda  železo, ki je ključno za prenos kisika po telesu, s čimer dvigne raven življenjske ter spolne energije," je povedala nutricionistka.

Lubenica

Vitamin B5 je ključen za premagovanje stresa in ker je stres, natančneje hormon kortizol, ki se pod njegovim vplivom v organizmu sprošča, en glavnih zaviralcev libida je dobro vedeti, s čim ga je mogoče ublažiti. En odličnih virov vitamina B5 je lubenica, ki vsebuje še antioksidant likopen, aminokislino citrulin, katera se v telesu pretvori v arginin, ter številne vitamine in minerale, ki so zaslužni za večjo spolno moč, saj pozitivno vplivajo na zdravje krvnih žil. "Lubenica ni zaman poimenovana naravna viagra," je prepričana Priorjeva.

Granatno jabolko

Kot navaja prehranska strokovnjakinja, je manjša, na univerzi Queen Mary v Edinburghu izvedena študija, prišla do zaključka, da je s kozarcem soka granatnega jabolka v dveh tednih mogoče znatno povečati količino testosterona v organizmu tako pri moških, kot pri ženskah. Poleg tega je ta sok bogat z vitamini, antioksidanti in minerali, ki pozitivno vplivajo na pretok krvi po telesu in s tem na libido.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock

Preberite še: Vsakdanje navade uspešnih ljudi: Alenka Košir ali pa Najbolj luksuzna modna znamka na svetu ni Hermès niti Vuitton, ampak …


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)