Najboljši afrodiziaki

Uporabite jih še danes in se predajte fantastičnim občutkom.

23.5.2015 ob 1:00

shutterstock_130970060.jpg

Poleg želje, prijetnega vzdušja, pravega mesta in časa ter seveda ljubljene osebe, so za optimalno spolno izkušnjo včasih potrebni tudi pravi afrodiziaki. Poglejte si nekaj najmočnejših in vsem dostopnih.

  • Rdeče vino. Pijača, ki (seveda ob kozarčku ali dveh) izboljšuje pretok krvi po telesu ter sprošča, to pa sta prva pogoja za popoln seksi užitek.  

  • Šparglji. Njihova sezona je na višku, torej jih izkoristite. V organizmu spodbujajo nastajanje hormonov testosterona, estrogena in progesterona. Prav ti pa so tisti, ki omogočajo telesu, da se na prave dotike odzove na pravi način.
shutterstock_135572054.jpg
  • Pekoče paprike. Pekoče paprike še dodatno zagrejejo že tako vroče ozračje. Stimulirajo namreč živčne končiče po celem telesu, dotiki zato postanejo še bolj čutni, odziv telesa nanje pa še bolj intenziven.

  • Avokado. Avokado pozitivno vpliva na krvni tlak in srce, kar je pri njem ključno pa je, da je poln zdravih maščob, ki telesu zagotavljajo energijo za velike čutne užitke. Ker ta sadež med drugim vsebuje vitamin B5 in cink povečuje libido tako pri ženskah kot pri moških.

  • Šipek. Še eno darilo narave, ki povečuje količino testosterona in znižuje količino kortizola v telesu, s tem pa sprošča ter dviguje libido in zagotavlja optimalne spolne užitke.
shutterstock_71232085.jpg
  • Zelena. Na seznamu afrodiziakov, ki jih morate poskusiti, se nahaja tudi zelena, ki velja za čudežno zdravilo proti zaspanemu, zlasti ženskemu libidu. To pa zato, ker vsebuje androsteron, hormon, ki daje moškim, ki si z njo popestrijo večerjo  poseben vonj, kateremu se ženske težko uprejo.

  • Čokolada. V možganih spodbuja nastanek feniletilamina. Snovi, ki se ponaša še z drugim imenom: molekula ljubezni saj jo možgani proizvajajo tudi, ko se zaljubimo. Možgane spodbudi k sproščanju endorfinov, ki pozitivno vplivajo na razpoloženje in osrečujejo. Sreča in dobro razpoloženje pa sta seveda dve poti do najboljše spolne izkušnje.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)