Zakaj je biti fit v postelji prednost

Obstaja neposredna povezava med skrbjo zase in spolnim zadovoljstvom.

9.5.2015 ob 1:00

shutterstock_113349307.jpg

Vaša telesna pripravljenost lahko precej vpliva na seksi doživetja. Preverite, zakaj.

Samozavest je pravi afrodiziak. Številne raziskave so pokazale, da so ženske, ki telovadijo štiri do petkrat tedensko in sebe zato ocenjujejo kot zelo aktivne, v kar 80 odstotkih prepričane, da so v postelji nadpovprečne. Samozavest pa je največji afrodiziak za nasprotni spol.

shutterstock_166842860.jpg

Vadba zagotavlja prave hormone. Testosteron, ki ga telo sprošča med vadbo, pomaga pri izgradnji mišic in jih varuje pred poškodbami. A to ni njegova glavna vloga. Vsi namreč vemo, da gre za spolni hormon, ki je ključen za dogajanje med rjuhami. Izločanje testosterona spodbujajo kardio vadbe, še boljši učinek nanj pa imajo vaje za moč.

Proti stresu. Vadba blaži stres, saj se med njo sproščajo dopamin in endorfini, ki izboljšujejo razpoloženje, kar se seveda odraža tudi pri spolnosti.

Večja občutljivost. Vadba krepi pretok krvi, boljši kot je ta, večja je občutljivost telesa in njegova dovzetnost za vroče dotike.

Dobrodošla moč in vzdržljivost. Telesna aktivnost povečuje vzdržljivost, ta pa je seveda dobrodošla tudi v spalnici. Dobra fizična pripravljenost v postelji pride še kako prav.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)