Življenje na tehtnici: To sem jaz, Nina

Kdo stoji za kolumnami o prehranskih motnjah?

11.12.2017 ob 8:35

nina_micna.jpg

V december sem vstopila z novimi cilji, novimi željami. Odločila sem se tudi, da moja kratka besedila na tem portalu dobijo podpis. Podpis Nina Stanič. 

V preteklih mesecih smo se kar dobro spoznali, a zdaj je prišel čas, da se spoznamo čisto zares. Ko sem začela pisati kratke kolumne za Mično, se mi je zdelo, da “itak ni važno, kdo pripoveduje zgodbo” dokler je zgodba povedana, zapisana. Zdaj vidim, da je važno kdo zgodbo pripoveduje. Važno je, kdo stoji za besedami. In to sem jaz, Nina. Po mojem, več kot desetletje dolgem boju proti motnjam hranjenja in drugim psihološkim boleznim stojim pred vami, živa. To besedilo pišem v svoji hiši, kjer živim z mojim fantom in najinima dvema mačkonoma. Študiram fotografijo, izobražujem se tudi na področju športa, pišem blog, delam. Živim, živim SVOJE življenje. Zgradila sem popolnoma svojo galaksijo, kjer vladajo kreativnost, pozitivna naravnanost in ljubezen in kjer so dobrodošli prav vsi. Vidim, da kljub vsem  slabim, težkim stvarem, ki so se mi zgodile v preteklosti, lahko zgradim prihodnost. In s tem bi rada pokazala vsem, da za nikogar ni prepozno. Nihče ni padel pregloboko, nihče ni odplaval predaleč od obale. Vsi se lahko “rešimo”, vsi lahko ŽIVLJENJE VZAMEMO V SVOJE ROKE. Ljubezen in pozitivnost nimata cene, prav vsi ju lahko neskončno proizvajamo in delimo, pa zaradi tega ne bomo prav nič revnejši. Nasprotno; z vsakim dejanjem ljubezni smo bogatejši. 

Danes je moj cilj pokazati (dokazati), da je s trdim delom in pozitivnim mišljenjem mogoče prav vse. Motnje hranjena sem premagala z odločitvijo in le z odločitvijo. Odločila sem se, da bom bolezen premagala. S to odločitvijo so prišle tudi druge stvari – začela sem sprejemati pomoč terapevtov in zdravil ter začela sem zaupati ljudem, ki so rekli, da mi znajo pomagati. Vse to ne bi bilo mogoče, če se jaz ne bi odločila, da za to bolezen v mojem telesu ni več prostora. In zdaj polagam na srce vsem, ki se borijo s kakršnimikoli težavami: nič ni za vedno, nič ni dokončno. Iz vsega se lahko “izkopljemo”, vse lahko premagamo – in to le z odločitvijo. Naše misli so najmočnejša sila, uporabimo jo. V naših mislih lahko nastane ljubezen in konstruktivne misli, lahko pa smo generatorji slabega počutja, jeze in sovraštva. Odločitev je naša, vsak dan znova. Vsak dan se lahko odločimo “hraniti” pozitivni del naših misli, in s tem je njihova premoč neizogibna.

V nov teden se podajam z ogromno ljubezni, pozitivne energije in prazničnega vzdušja in vsem vam želim enako!

Nina Stanič


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)