Z dieto v novo leto: izbor najbolj učinkovitih + recept za vitek pas

Tu je naš izbor diet, ki vam lahko pomagajo do izgube kilogramov, preoblikovanja postave ali samo boljšega počutja.

4.1.2022 ob 5:12 | Foto: Getty Images | Avtor: Š. R.

Z dieto v novo leto: izbor najbolj učinkovitih + recept za vitek pas

»Po novem letu pa začnem,« si po navadi mislimo ob polno obloženi praznični mizi in odganjamo slabo vest zaradi preobilja kalorij. In novo leto je pravi čas za nov začetek in odločitev za bolj zdrav način življenja. 

Toda, kako se lotiti uresničevanja te novoletne zaobljube o hujšanju, za katero dieto se odločiti? Splet ponuja malo morje izbire, tudi Mična je z vami že delila mariskateri nasvet. Ponujamo vam naš izbor ta čas najbolj popularnih diet, na katere prisegajo tudi številne zvezdnice.

Prekinitveni post (intermittent fasting)

Gre za dieto, ki navdušuje številne ljudi po svetu, a v resnici ne gre za nobeno revolucionarno ali novo obliko prehranjevanja, ampak bolj za stara modrost. Tudi svetovalka za zdravo prehrano in hujšanje ter nutricionistka Mojco Cepuš prisega na IF in vsak dan svojemu telesu privošči 12-urni oddih od hrane.

Kakšna oblika posta je najbolj primerna, je seveda odvisno od vsakega posameznika.

»Eno izmed pogostih vprašanj je, kaj jesti, ko se lotiš IF, ampak je odvisno od tega, kaj želiš. Če je cilj izguba kilogramov, je treba temu prilagoditi prehrano. Zaradi samega IF pa ne bo izgube kilogramov,« je povedala in dodala, da je za zdravje ključnega pomena, da posameznik ne uživa hitre hrane, bele moke, rafinirane soli, belega sladkorja, predelanih mesnih izdelkov in se izogiba prevelikim količinam mesa. Več o tej dieti si preberite na TEJ POVEZAVI.

Tridnevna dieta za hitre rezultate

Če se vam zelo mudi z izgubo kilogramov, lahko poskusite s posebno dieto, ki traja le tri dni. Z njo lahko nekateri posamezniki izgubijo celo štiri kilograme (vendar gre predvsem za izgubo vode). Kljub temu pa je občutek zadovoljstva s hitrimi rezultati odličen.

Tako boste po prazničnih počitnicah iz udobne trenirke lažje prešli nazaj na ožja in bolj elegantna oblačila za v službo. Dieta prinaša občutne rezultate, saj temeljni na zmanjšanem vnosu džulov in pospešenem metabolizmu, ki izgoreva povečane količine maščob. Več o tej dieti si preberite na TEJ POVEZAVI.

Dieta 80-20

Legendarna igralka Nicole Kidman ima poseben režim prehranjevanja, ki mu v resnici lahko sledi čisto vsak. Pravzaprav pravi, da še nikdar ni bila na dieti in da je vse, vednar v zmernih količinah. »Grem po poti, ki je 80 odstotno zdrava in si dovolim 20 odstotkov padcev,« je dejala o svoji formuli. Več o tej dieti si preberite na TEJ POVEZAVI.

Dieta, s katero je shujšala Adele

Britanska pevka Adele je pred časom šokirala, ko se je v javnosti pojavila brez oblin, z izklesano postavo in povsem neprepoznavno podobo. Menda naj bi sledila tako imenovani sirtuinski dieti (the sirtfood diet), ki dovoljuje pitje črnega vina, kave in uživanje temne čokolade. Ta dieta ima sicer svoje prednosti in slabosti, dejstvo pa je, da je pevka povsem spremenila svoj življenjski slog. Več o tej dieti si preberite na TEJ POVEZAVI.

Sredozemska dieta

Ta dieta se je v ZDA izkazala za eno najbolj učinkovitih. Gre za način prehranjevanja, ki tudi velja za enega najbolj zdravih. Vsebuje veliko zdrave prehrane, pa tudi kaj sladkega po obroku. Morda je prav zato ena najbolj priljubljenih. Več o tej dieti si preberite na TEJ POVEZAVI.

Hujšanje brez diete

Če niste pristaš drastičnih diet, nič hudega. Mnogi namreč menijo, da lahko te zdravju na dolgi rok bolj škodijo kot koristijo. A na srečo se je viška kilogramov mogoče znebiti tudi brez njih. Upoštevati je treba le nekaj preprostih nasvetov - a se jih tudi držati! Denimo, da si posamezno skupino živil privoščite le enkrat na dan. Preverite, kako shujšati z drobnimi spremembami v prehrani in življenjskem stilu ter tako brez težav pridobiti in ohraniti željeno telesno težo. Več o tej dieti si preberite na TEJ POVEZAVI.

Dieta glede na horoskop

Ste vedeli, da vam tudi horoskop lahko pomaga pri hujšanju? Preden se odločite za dieto, dobro razmislite, kakšno boste izbrali. Vsako znamenje ima namreč svoje šibke točke in močne plati, ko gre za diete. Za ovna naj bi na primer veljalo, da bo zelo uspešen v dieti, če se jo loti s prijateljem, škorpijon pa se bo menda za dieto odločil potihoma, a užival v glasnih pohvalah zaradi dobrih rezultatov. Več o tej dieti si preberite na TEJ POVEZAVI.

Antistres dieta

Da bo hujšanje uspešno, se moramo zanj zares odločiti in napraviti načrt. Najpogostejši vzrok, da se nam diete hitro izjalovijo je, da življenjskega sloga ne moremo spremeniti naenkrat in način prehranjevanja težko vzdržujemo zaradi vseh obveznosti in hitrega načina življenja. Eden osnovnih nasvetov za uspešno hujšanje je, da nimamo prevelikih pričakovanj v prekratkem času. Zato naj nas dieta ne spravlja v stres, temveč se je lotimo premišljeno. Več o tej dieti si preberite na TEJ POVEZAVI.

Recept za vitek pas 

Do vitkega pasu ne vodijo le stroge ter zdravju velikokrat neprijazne diete. Pot je pogosto lažja in tudi učinkovitejša z upoštevanjem teh desetih nasvetov. Med njimi je denimo tudi tale: izogibajte se žvečilnim gumijem. Vas zanima zakaj? Zaradi žvečilk lahko postanemo prenapihnjeni. Več o tej dieti si preberite na TEJ POVEZAVI.

Preberite še: Najpogostejše napake za mizo, zaradi katerih nikakor ne shujšamo

Morda vas zanima tudi: 11 na interenetu najpogosteje iskanih diet


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)