VIDEO: Pilates vaje za vitke noge

Pilates vadba z inštruktorico Martino Razinger.

2.3.2018 ob 6:00

noge_pilates_micna_naslovna.jpg

Dobrodošli v telovadnici Mična! Teden namenjamo pilates vajam, s katerimi krepimo celo telo, prebudimo duha, razgibamo sklepe in mišice spremenimo v dolge, tanke zaveznice, ki nam dajo moč in oblikujejo našo postavo. V petih video vsebinah vam skupaj z inštruktorico Martino Razinger predstavljamo sklope vaj za noge, roke, zadnjico, trebuh, naučili pa smo se že pravilne izvedbe priljubljene vaje Pozdrav soncu, ki si jo lahko ogledate TUKAJ.

Pilates vaje za močne roke si lahko ogledate TUKAJ.

Pilates vaje za raven trebušček si lahko ogledate TUKAJ.

Pilates vaje za lepo zadnjico si lahko ogledate TUKAJ.

Sklop vaj zaključujemo z mislijo na noge. Če si ne želite ''nabitih'', močnih nog, temveč ženstvene, raztegnjene in dolge mišice, potem je pilates vadba idealna. S počepi krepimo noge, jih ozavestimo v celoti, zraven pa dela tudi zadnjica. Vaje izvajamo stoje.

Vse TRI vaje si oglejte v VIDEU, natančnejše opise vadb najdete pod njim.

Prva vaja

Stojimo v širini kolkov in potujemo z izdihom dol. Izmenično s počepom dvignemo eno stopalo na prste, drugo stopalo, po nekaj ponovitvah izmeničnega gibanja zadržimo v počepu in obe stopali na prstih, stisnemo popek in poravnamo telo gor. Zopet začnemo z eno nogo, nato z drugo in spet z obema. Bodimo pozorni, da so naše rame med celo izvedbo sproščene, roke pa s počepi potujejo naprej.

Druga vaja

Stopimo malo širše, na rob blazine in stopala obrnemo navzven. V počepu dvignemo eno nogo na prste, izmenjujemo z drugo. Po nekaj ponovitvah v počepu zadržimo, dvignemo najprej eno stopalo na prste, nato še drugo in malce zadržimo v počepu. Globoko stisnemo popek, začutimo moč v trebušnem delu in v zadnjici. Vajo nekajkrat ponovimo, glede na svoje zmožnosti in z dnevi ter tedni dodajamo ponovitve.

Tretja vaja

Stopimo v globok razkorak, da bodo aktivne še notranje stegenske mišice, roke odročimo, rame sprostimo. Gremo v počep, dvignemo eno stopalo na prste, se poravnamo, naredimo še z drugo nogo in na koncu združimo obe stopali. Tudi tukaj bodimo pozorni na aktivno zadnjico in trebušne mišice.

Avtorica: Daša Mavrič  
Video: Tina Lagler // OSM Films


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)