VIDEO: Pilates vaje za močne roke

Pilates vadba z inštruktorico Martino Razinger.

27.2.2018 ob 6:00

roke_pilates_naslovna_IMG_1018.jpg

Dobrodošli v telovadnici Mična! Teden bomo namenili pilates vajam, s katerimi krepimo celo telo, prebudimo duha, razgibamo sklepe in mišice spremenimo v dolge, tanke zaveznice, ki nam dajo moč in oblikujejo našo postavo. V petih video vsebinah vam bomo skupaj z inštruktorico Martino Razinger predstavili sklope vaj za noge, roke, zadnjico, trebuh in se naučili pravilne izvedbe priljubljene vaje Pozdrav soncu, ki si jo lahko ogledate TUKAJ.

Danes pozornost namenjamo rokam. S tremi vajami, ki jih izvajamo sede najbolj krepimo roke, a z ozaveščenim trupom delajo tudi mišice našega hrbta in trebuha. Sicer lahko vaje izvajamo tudi stoje, a bo učinek v sedečem položaju boljši.

Vse TRI vaje si oglejte v VIDEU, natančnejše opise vadb najdete pod njim.

Prva vaja

V sedečem položaju aktiviramo mišice naše zadnjice, trup je poravnan in čutimo njegove mišice. Stegnemo roke, ki so dolge in močne. Rame usmerimo daleč stran od ušes. Najprej krožimo v eno smer, naše dihanje je enakomerno. Pri kroženju smo pozorni, da so rame poravnane in prsti stegnjeni. Štejemo do osem in spremenimo smer. Ponovimo vsaj trikrat, ob redni telovadbi dodajamo ponovitve.

roke_pilates_IMG_1005.jpg

Druga vaja

Pred obraz pokrčimo komolce, ti morajo biti v višini ramen in v zaprtem položaju stisnjeni skupaj. Komolce odpiramo in zapiramo ter dvigujemo v smeri čez glavo (pri tem naj bodo komolci stisnjeni). Dihanje naj bo enakomerno, vdih naredimo pri gibu rok navzgor, izdih pri odpiranju.

roke_pilates_vmes_IMG_1013-1.jpg

Tretja vaja

Pri tej vaji potrebujemo malo pilates žogico, ki jo primemo v dlaneh, stiskamo jo z dlanmi in ne s prsti. Ti so stegnjeni. Žogico stisnemo dvakrat spredaj, pred prsmi, in dvakrat zgoraj, nad glavo. Bodimo pozorni, da so komolci iztegnjeni in rame sproščene. Dihanje je enakomerno.

roke_pilates_IMG_1024.jpg

Posvetili smo se tudi že  našemu trebuščku in vam pokazali vaje za lepo oblikovane trebušne mišice

Avtorica: Daša Mavrič  
Video: Tina Lagler // OSM Films


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)